فلیپنینگ ارز دیجیتال چیست + شاخص بازار، سه گانه اتریوم و Flippening

فلیپنینگ به معنی افزایش قدرت آلت کوین‌ ها در دنیای ارز دیجیتال و سناریویی است که در آن، اتریوم از بیت کوین پیشی خواهد گرفت و به ارز شماره‌ یک جهان تبدیل خواهد شد.

به گزارش ایمنا، فلیپنینگ یا Flippening بیانگر میزان افزایش قدرت بیت کوین در بازار ارزهای دیجیتال و اصطلاحی کاملاً متفاوت با اصطلاح فلیپینگ یا Flipping است. این افزایش قدرت تا زمانی که بیت کوین جایگاه خود را برای سنجش ارزش دیگر ارزها از دست بدهد، انجام می‌گیرد

اصطلاح فلیپینگ (Flipping‌) نیز نوعی استراتژی سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود که در آن، تریدرها در عرضه اولیه یک ارز دیجیتال و پیش از قرار گرفتن نام ارز در صرافی‌ها، توکن‌های مربوطه را خریداری می‌کنند. پس از آنکه ارز دیجیتال موردنظر به لیست صرافی‌ها افزوده شد، تریدرها توکن‌های خود را با سود بالاتری به فروش می‌رسانند.

فلیپنینگ ارز دیجیتال چیست + شاخص بازار، سه گانه اتریوم و Flippening

مفهوم فلیپنینگ

قدرت و تسلطی که بیت کوین در بازار ارزهای دیجیتال دارد آن را تبدیل به پادشاه این بازار کرده است. ارزش بیت کوین از ابتدای روزی که ارائه شد تا کنون، روبه رشد بوده است و به عبارتی با ارزش بالای خود تا کنون توانسته بر دیگر ارزهای دیجیتال پادشاهی کند. اما اولین بار در سال ۲۰۱۷ واژه‌ای تحت عنوان فلیپنینگ (Flippening) توسط تحلیلگران بازار در رابطه با امکان عبور ارزش بازار رمز ارز اتریوم از بیت کوین مورد استفاده قرار گرفت.

رمزارز اول جهان از سال پیدایش (۲۰۰۹) تا کنون هیچ رقیب جدی برای کسب مقاوم اول بازار کریپتو نداشته است و تا سال ۲۰۱۷ بیش از ۸۶.۷۴ درصد از ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال را در اختیار داشت اما اکنون این میزان به کمتر از ۴۲ درصد کاهش یافته است، از سوی دیگر شبکه اتریوم نیز توانست با فراهم کردن بستری برای اجرای قراردادهای هوشمند، از هزاران برنامه مختلف در شبکه خود میزبانی کند.

کاربردی بودن شبکه اتریوم برای اجرای برنامه‌های غیرمتمرکز مختلف و ساخت پلتفرم‌های دیفای بر بستر این شبکه، باعث می‌شود تا هر روز ارزش بازار اتریوم بیشتر شود، همچنین با بهره‌برداری از اتریوم ۲ و حل مشکلات مقیاس‌پذیری آن، فرصت‌های سرمایه‌گذاری بسیار متنوع‌تری در شبکه اتریوم پدیدار می‌شود. تمام این قابلیت‌ها باعث می‌شود تا سلطه بیت کوین بر بازار رمزارزها روزبه‌روز کم‌رنگ‌تر شده و اتریوم بتواند رقیبی جدی برای نشستن در رتبه اول بازار ارزهای دیجیتال شود.

به صورت خلاصه و ساده، فلیپنینگ رویدادی است که در آن، اتریوم ازنظر ارزش بازار از بیت کوین پیشی خواهد گرفت و به ارز شماره یک جهان تبدیل خواهد شد.

معیارهای شاخص فلیپنینگ

  • ارزش بازار
  • آدرس‌های فعال
  • تعداد معاملات
  • حجم معاملات از نظر ارزش
  • تعداد معاملات
  • مجموع کارمزد تراکنش‌ها
  • تعداد نودهای شبکه
  • میزان جستجو در گوگل

به طور مثال در این شاخص طبق گزارش سایت Ethernodes.org تعداد نودها در شبکه اتریوم برابر با ۱۱,۲۵۹ عدد است در حالی که تعداد نودها در شبکه بیت کوین برابر با ۱۱,۱۳۶ عدد است. این اعداد نشان می‌دهد که شبکه اتریوم از شبکه بیت کوین پیشی گرفته است و این نشان‌دهنده عملکرد بهتر اتریوم نسبت به بیت کوین در این شاخص است. بنابراین اتریوم در سنجش تعداد نودها توسط شاخص فلیپنینگ عدد ۱۰۱ درصد را کسب می‌کند.

در این مثال عدد ۱۰۱ از تقسیم تعداد نودهای شبکه اتریوم بر تعداد نودهای شبکه بیت کوین به دست آمده است. به طور کلی شاخص فلیپنینگ از تقسیم اعدادی که این دو شبکه با هم مقایسه می‌شوند، به دست می‌آید به طور مثال در شاخص جستجوی گوگل، حاصل تقسیم تعداد جستجوی کاربران برای کلمه اتریوم بر تعداد جستجوی کاربران برای کلمه بیت کوین، برابر با شاخص فلیپنینگ می‌شود.

فلیپنینگ ارز دیجیتال چیست + شاخص بازار، سه گانه اتریوم و Flippening

نصف شدن سه گانه اتریوم

برای کسانی که با نصف شدن بیت کوین آشنایی ندارند، این یک موقعیت تاریخی است که مشوق‌های استخراج بیت کوین برای حفظ کمبود و مبارزه با تورم به نصف کاهش می‌یابد. اتریوم شامل یک فرآیند نصف شدن است که با بیت کوین متفاوت است. پیش‌بینی می‌شود که با تغییر مکانیسم اجماع اتریوم (PoS) پس از ادغام، صدور اتریوم در طول زمان بیش از ۸۰ درصد کاهش یابد. زیرا با توجه به اینکه این کاهش عرضه بیشتر از سه نصف شدن بیت کوین است، ETH maxis به این پدیده به عنوان نصف سه‌گانه اشاره می‌کند.

هارک فورک لندن هم روش سوزاندن و هم ساختار هزینه گس را اصلاح کرد. پیش از این، کاربران می‌توانستند کارمزدهایی را که می‌خواستند بپردازند بر اساس سرعت انجام یک معامله، انتخاب کنند. کاربران باید در نتیجه ارتقا EIP-۱۵۵۹ لندن هارد ۱۵۵۹ کارمزد پایه را برای هر بلوک بپردازند. بنابراین، ETH که در غیر این صورت سود برای معدنچیان ایجاد می‌کند، اکنون سوزانده می‌شود. این باعث افزایش فشار تورم بر اتریوم و کاهش میزان ETH در گردش می‌شود.

همچنین، نیازهای جدیدی برای اجرای یک نود اعتبار سنج در شبکه در اتریوم پس از ادغام وجود دارد. مکانیسم اجماع POS از سیستمی استفاده می‌کند که پاداش را بر اساس مقدار دارایی‌های متعهد به شبکه بر خلاف اثبات کار (POW) توزیع می‌کند، که بر اساس اینکه ظرفیت رایانه‌ای بیشتری دارد، جوایز پاداش می‌دهد. از آنجا که اتریوم به طور کامل به الگوریتم اثبات سهام یا POS انتقال یافته و زنجیره بیکین در اتریوم اصلی ادغام شده است، اکنون اعتبار سنج‌ها قبل از اینکه نود آن‌ها بهره‌مند شود، باید ۳۲ ETH را به دست آورند. بخش مهمی از ETH در صورتی که اعتبار سنج‌های بیشتر ETH خود را برای کردن لغو رزرو می‌کنند، از گردش خارج می‌شوند.

ماهیت دوگانه محبوبیت ویتالیک بوترین

برخی از مخالفان اتریوم بر این باورند که وجود شخصیتی مرکزی ماهیت غیرمتمرکز اتریوم را رد می‌کند. ویتالیک بوترین، بنیان‌گذار اتریوم، پشت موفقیت این ارز دیجیتال قرار دارد. اعتبار او عمدتاً ناشی از شخصیت واقع‌بین او و باورهایی است که با وجود موفقیت برق‌آسای اتریوم، همچنان به آن متعهد باقی مانده است.

محبوبیت بوترین همان اندازه که برای اتریوم مفید است، می‌تواند به آن آسیب هم بزند. درست مانند تأثیر اقدامات ایلان ماسک بر تسلا، خطابه‌ها و مصاحبه‌های مکرر بوترین اعتبار اتریوم را تقویت می‌کند. بنابراین، اگر اتفاقی برای بوترین بیفتد، قیمت اتریوم مطمئناً تحت‌تأثیر قرار خواهد گرفت زیرا نوعی هراس از فقدان رهبری در اتریوم به‌وجود می‌آید. در مقام مقایسه، مرموز بودن خالق بیت کوین به غیرمتمرکز بودن آن کمک می‌کند و بالطبع، حواشی منفی هم درباره او وجود ندارد که بیت کوین را تحت‌تأثیر قرار دهد.

کد خبر 664088

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.