کم‌آبی چه عوارضی برای بدن دارد؟

کم‌آبی بدن باعث بروز کاهش فعالیت کلیه‌ها، کاهش قدرت تمرکز، فشار خون بالا، تشنج و تپش قلب می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، کم‌آبی بدن زمانی رخ می‌دهد که بدن بیشتر از جذب مایعات، آن را دفع کند، به همین دلیل بدن دیگر برای انجام فعالیت‌های عادی و روزمره خود آب و مایعات کافی در اختیار ندارد. در صورتی که افراد مایعات از دست رفته از بدن را جایگزین نکنند، دچار کمبود آب بدن خواهند شد. این وضعیت ممکن است برای هر شخصی رخ دهد، اما برای کودکان، خردسالان و افراد مسن خطرناک است.

دلایل بروز کم‌آبی بدن چیست؟

رایج‌ترین علت بروز کم‌آبی بدن در میان کودکان خردسال اسهال و استفراغ شدید است. افراد مسن نیز به طور طبیعی قادر هستند حجم کمتری از مایعات را در بدن خود نگه دارند، همچنین درگیری این گروه از افراد با بیماری‌های گوناگون و استفاده از داروهای مختلف ممکن است خطر کم‌آبی بدن را تشدید کند. در صورتی که در آب‌وهوای گرم به اندازه کافی آب ننوشید، باز هم احتمال کمبود آب بدن در اثر تبخیر زیاد وجود دارد. معمولاً با نوشیدن مایعات بیشتر می‌توانید کم‌آبی بدن در سطح خفیف تا متوسط را برطرف کنید، اما برای درمان کم‌آبی شدید باید به پزشک مراجعه شود.

مهمترین عوارض کم‌آبی بدن چیست؟

اولین و مهمترین عارضه ناشی از کم‌آبی بدن، کاهش فعالیت کلیه‌ها است. مواد زائد بدن به صورت مایع از کلیه‌ها دفع می‌شود، زمانی که بدن دچار کم آبی شود، این مواد داخل کلیه‌ها ته‌نشین می‌شود و باعث ایجاد سنگ کلیه می‌شود. مهم‌ترین نشانه کاهش آب بدن این است که ادرار به رنگ زرد درمی‌آید و این موضوع نشان‌دهنده ته‌نشین شدن رسوبات داخل کلیه‌ها است.

کاهش قدرت تمرکز

برای اینکه بتوانیم در طول روز بر کارهای خود تمرکز داشته باشیم، باید به بهبود عملکرد سلول‌های مغز کمک کنیم. این سلول‌ها به اکسیژن و مواد غذایی زیادی نیاز دارند، در صورتی که میزان آب بدن کاهش پیدا کند، حرکت مواد قندی به سلول‌های مغزی کاهش پیدا می‌کند، به همین دلیل سریعاً دچار خستگی می‌‎شویم.

فشار خون بالا

از دیگر عوارض کم‌آبی بدن که باعث آسیب جدی به قلب خواهد شد، بحث فشار خون بالا است، زیرا وقتی آب بدن کاهش پیدا می‌کند، غلظت خون افزایش پیدا می‌کند، بنابراین فشار زیادی به رگ‌ها و قلب وارد خواهد شد.

تشنج

الکترولیت‌ها مانند سدیم و پتاسیم به انتقال سیگنال‌ها از سلولی به سلول دیگر کمک می‌کند. اگر تعادل الکترولیت‌ها به دلیل کم‌آبی بدن از بین برود، پیام‌های الکتریکی میان سلول‌های بدن از بین می‌رود، در نتیجه امکان وقوع انقباض و گرفتگی ناخواسته عضلات و بی‌هوشی به وجود می‌آید.

تپش قلب

وقتی سطح الکترولیت‌ها و مایعات در بدن کاهش پیدا می‌کند، قدرت قلب برای پمپاژ خون خیلی کم می‌شود، در نتیجه ضربان قلب نامنظم خواهد شد.

کد خبر 610193

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.