وردپرس چیست + آموزش ورود و نصب WordPress فارسی

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان و متن‌ باز (Open Source) برای ایجاد صفحات وب است که بر مبنای زبان برنامه نویسی کامپیوتر نوشته شده و توسط پایگاه های‌داده پشتیبانی می‌شود.

به گزارش ایمنا، وردپرس یک سیستم طراحی سایت و پکیج راه‌انداز وب‌سایت، فروشگاه اینترنتی و وبلاگ است که به صورت رایگان می‌توان آن را از طریق وب‌سایت رسمی وردپرس (فارسی یا انگلیسی) دانلود کرده و بر روی فضای اینترنتی خود نصب کنید.

تاریخچه وردپرس

مت مولنوگ (Matt Mullenweg)، طراح و پایه گذار وردپرس، اثر خود را در سال ۲۰۰۳ به کاربران وب عرضه کرد. وردپرس، در ابتدا نرم افزار کدبازی بود که توسط وبلاگ‌نویسان به طور گسترده مورد استقبال قرار می‌گرفت. اما بعدها با بروز رسانی برنامه نویسی این سیستم مدیریت محتوا، وردپرس پیشرفته به کاربران معرفی شد و به صورت امروزی درآمد که به وسیله آن می‌توان انواع وب‌سایت‌های فروشگاهی، شخصی، خبری و… را حرفه‌ای طراح ی کنیم.

پلتفرم وردپرس

مزیت اصلی استفاده از پلتفرم وردپرس این است که نیازی به هیچ مهارت برنامه نویسی برای ایجاد محتوای آنلاین با استفاده از آن وجود ندارد. سیستم مدیریت محتوای وردپرس از یک پایگاه داده (Database) برای ذخیره و سازماندهی داده‌های موجود در وب سایت از جمله محتوای نوشته‌ها و صفحات، اطلاعات حساب کاربری، آدرس وب سایت و سایر موارد استفاده می‌کند و می‌توان گفت همه وظایف مورد نیاز کاربر را انجام می‌دهد. این موارد همان چیزهایی هستند که وردپرس را به ابزاری سریع و قدرتمند برای انتشار اطلاعات به صورت آنلاین تبدیل می‌کنند.

زمانی که قصد ایجاد یک صفحه جدید برای وب سایت در ویرایشگر محتوای وردپرس وجود داشته باشد، می‌توان این موضوع را متوجه شد که تفاوت بسیار کمی میان یک ویرایشگر محتوا در کامپیوتر با ویرایشگر وردپرس وجود دارد. در ویرایشگر محتوای وردپرس می‌توان به راحتی مطالب را نوشت، تصاویر را افزود و با فشردن دکمه انتشار (Publish) آن را در فضای مجازی منتشر کرد. زمانی که یک نوشته در بخش (دیداری) ویرایشگر نوشته می‌شود، وردپرس به صورت خودکار کدهای HTML آن را جهت نمایش آنلاین محتوا در بخش (متن) ویرایشگر ایجاد می‌کند.

وردپرس چیست + آموزش ورود و نصب WordPress فارسی

اجزای وردپرس

  • WordPress Core: فایل‌های اصلی تشکیل دهنده وردپرس. قبل از اینکه بتوانید کارهای دیگری انجام دهید، باید آنها را نصب کنید، زیرا این فایل‌های، فایل‌های اصلی وردپرس هستند و باعث می‌شوند وردپرس کار کند.
  • پایگاه داده: در اینجا همه محتوا و تنظیمات شما ذخیره می‌شود. وردپرس نمی‌تواند بدون پایگاه داده کار کند. اگر وردپرس را به صورت دستی نصب می‌کنید، باید پایگاه داده نیز ایجاد کنید. اما اگر از نصب کننده خودکار استفاده می‌کنید، این کار را برای شما به طور اتوماتیک انجام می‌دهد.
  • فایل‌های اضافی: علاوه بر فایل‌های اصلی وردپرس، می‌توانید فایل‌های اضافی را برای تم‌ها، افزونه‌ها و تصاویر سایت خود نیز نصب کنید. این فایل‌ها باعث می‌شوند سایت شما بهتر اجرا شود و همچنین سایت شما منحصر به فرد باشد.
  • پنل مدیریت: صفحه‌های مدیریت یا داشبورد وردپرس، امکان تعامل با نصب وردپرس را برای شما فراهم می‌کند. این بدان معناست که می‌توانید بدون نیاز به نوشتن کد سایت خود را مدیریت کنید.

تفاوت Wordpress.org و Wordpress.com

تفاوت اصلی بین wordpress.org و wordpress.com در میزبانی وب سایت است. wordpress.com یک پلتفرم میزبانی وب است، که وب سایت شما را رایگان میزبانی می‌کند؛ wordpress.org به شما این امکان را می‌دهد که سیستم مدیریت محتوای وردپرس را رایگان دانلود کرده و با آن سایتتان را راه اندازی کنید. اگر فقط می‌خواهید مقالات خود را در یک بلاگ بنویسید و نمی‌توانید زمان و تلاش زیادی صرف کنید، wordpress.com راه مناسبی برای این کار است. اما در صورتی که می‌خواهید یک وب‌سایت کامل راه اندازی کنید wordpress.org انتخاب بهتری است.

ویژگی‌ها و مزایای وردپرس

بیش از ۴۳٪ از وب سایت‌ها به وسیله وردپرس ساخته می‌شوند و این میزان روزبه‌روز در حال افزایش است. وب‌سایت‌های ساده، مجله‌ها، پرتال‌های پیچیده، وب‌سایت‌های سازمانی و حتی اپلیکیشن‌ها را می‌توان با استفاده از وردپرس ایجاد کرد. وردپرس ترکیبی از سادگی برای کاربران و ناشران با پیچیدگی زیرساختی برای توسعه دهندگان است. این موضوع باعث انعطاف‌پذیری وردپرس در کنار سادگی استفاده از آن می‌شود.

وردپرس چیست + آموزش ورود و نصب WordPress فارسی

مزایا وردپرس

  • سادگی در وردپرس
  • انعطاف‌پذیری در وردپرس
  • انتشار آسان محتوا در وردپرس
  • ابزارهای انتشار محتوا در وردپرس
  • مدیریت کاربران در وردپرس
  • مدیریت رسانه در وردپرس
  • انطباق کامل وب سایت با استانداردها در وردپرس
  • سیستم ساده استفاده از پوسته‌ها در وردپرس
  • ارتقای سایت به وسیله افزونه‌های وردپرس
  • ابزار نظرات داخلی وردپرس
  • بهینه‌سازی موتور جستجو برای وردپرس
  • استفاده از وردپرس در زبان‌های گوناگون
  • ابزار نظرات داخلی وردپرس
  • استفاده از وردپرس در زبان‌های گوناگون
  • نصب و بروز رسانی آسان وردپرس
  • عملیات درون ریزی در وردپرس
  • مالک داده‌های خود بودن در وردپرس
  • آزادی عمل در وردپرس
  • اجتماع وردپرس
  • امکان مشارکت در وردپرس

معایب وردپرس

  • آسیب پذیری وردپرس
  • امکان کاهش سرعت سایت‌های وردپرسی
  • بستر نامناسب برای توسعه اختصاصی سایت‌ها
  • نبود پشتیبانی اختصاصی وردپرس

وردپرس چیست + آموزش ورود و نصب WordPress فارسی

قالب وردپرس

قالب وردپرس ظاهر سایت شما و آن چیزی است که کاربر می‌بیند. قالب وردپرس شامل عکس، ویدئو، فایل‌های صوتی، اسلایدر و… است. در قالب وردپرس می‌توانید بی نهایت صفحه داشته باشید یا به صورت تک صفحه‌ای همه مطالبتان را در یک صفحه قرار دهید. برای ایجاد یا ویرایش صفحات می‌توانید از بهترین افزونه‌های وردپرس صفحه ساز مانند ویژوال کامپوزر و افزونه المنتور استفاده کنید و به دلخواه قسمت‌های مورد نظرتان را ویرایش کنید. قالب‌های وردپرس راست چین به همراه بسته نصب آسان منتشر می‌شوند. و می‌توانید قالب وردپرس را با بسته نصب آسان وردپرس را روی Cpanel نصب کنید. بسته نصب آسان شامل هسته وردپرس، پوسته و افزونه‌های مورد نیاز قالب است و دقیقاً تمامی صفحات، مطالب، پورتفولیوها و تصاویر قالب را بر روی هاست شما شبیه سازی می‌کند.

افزونه وردپرس

پلاگین یا افزونه یک نرم افزار کوچک است که به زبان Php نوشته می‌شود. با اضافه شدن در وب سایت‌های وردپرسی قابلیت جدیدی به وب سایتتان اضافه می‌کنند و با وردپرس یکپارچه می‌شوند. انواع مختلفی از افزونه‌های وردپرس با کاربردهای مختلف برای افزودن امکانات جدید به سایتتان وجود دارد. افزونه فروشگاهی برای ایجاد امکانات مختلف در وب سایت فروشگاه وجود دارد مانند امکان مقایسه محصولات، افزونه تخفیف، درگاه پرداخت و… یا برای سئوی مطالب سایت از افزونه Yoast Seo استفاده می‌شود. با افزونه فرم ساز مانند افزونه گرویتی فرم برای ایجاد فرم‌های مختلف می‌توانید استفاده کنید.

کاربرد وردپرس چیست

بهترین سایت‌ها از وردپرس استفاده می‌کنند، اگر چه وردپرس در ابتدا برای ساخت سایت‌های وبلاگی و خبری ایجاد شده بود، امروزه دیگر می‌توان هر نوع وب سایتی را با آن ایجاد کرد. قالب‌ها و افزونه‌های کاربردی وردپرس به قدری فراوان و متنوع هستند که تمام نیازهای شما را برای خلق صفحات وب پاسخ دهند.

  • وبلاگ: وبلاگ‌ها، سایت‌هایی هستند که از آن‌ها برای انتشار منظم مقالات و تصاویر استفاده می‌شود. وبلاگ‌ها می‌توانند موضوعات مختلفی داشته باشند اما مهم‌ترین ویژگی همه‌ی بلاگ‌ها این است که مرتب در آن‌ها مطالب و مقالات جدید بارگذاری می‌شود.
  • فروشگاه اینترنتی: اگر قصد دارید خدمات یا محصولات خود را در اینترنت بفروشید، وردپرس این امکان را به راحتی در اختیار شما قرار می‌دهد. شما می‌توانید با نصب یک افزونه وردپرس فروشگاهی، سایت وردپرسی خود را تبدیل به یک فروشگاه وردپرسی کنید.
  • وب سایت شرکتی: داشتن یک وب سایت برای معرفی کسب و کارتان می‌تواند کسب و کار شما را گسترش داده و آن را به افراد زیادی معرفی کند. وب سایت‌های شرکتی که معمولاً از چند صفحه برای معرفی کسب و کارها تشکیل می‌شوند، به راحتی با وردپرس قابل ایجاد شدن هستند.
  • وب سایت نمونه‌کار: وانایی‌های خود را در زمینه‌ی طراحی گرافیک، هنر، برنامه‌نویسی و… در معرض نمایش بگذارید
  • تالار گفتگو: تالارها یا انجمن‌های گفتگو وب سایت‌هایی هستند که کاربران در آن‌ها می‌توانند در مورد موضوعات مختلف گفتگو کرده و به سوالات یکدیگر پاسخ دهند. این وب سایت‌ها به راحتی با وردپرس قابل ساخت هستند. و یا با افزونه وردپرس پشتیبانی و چت یک سیستم چت و تیکت برای کاربرانتان فراهم کنید.

وردپرس چیست + آموزش ورود و نصب WordPress فارسی

توسعه پذیری وردپرس

وردپرس به دلیل توسعه پذیری آسانی که دارد افزونه‌های زیادی هم برایش طراحی شده و وجود همین افزونه‌ها یک پای قدرت وردپرس هستند. علاوه بر اینها شما اگر با زبان برنامه نویسی php آشنایی داشته باشید خیلی راحت می‌توانید دستورالعمل‌های طراحی افزونه برای وردپرس را یاد بگیرید و سایت وردپرسی تان را با ساخت افزونه‌های اختصاصی توسعه دهید.

سئو در وردپرس

یکی از مهم‌ترین اقداماتی که هر وبسایتی برای رشد به آن نیاز دارد بحث بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو یا همان سئو است. سئو باعث می‌شود سایت در نتایج جستجوی گوگل در رتبه‌های بالا قرار بگیرد و از این طریق مشتریان سایت را پیدا کنند. پس ساختار و سیستم مدیریت محتوای وب‌سایت باید مطابق استانداردهای جهانی طراحی شده باشد، وردپرس با در نظر گرفتن متادسکریپشن ها، دسته بندی ها، برچسب‌ها، لینک‌های مطلوب و… انجام عملیات سئو را حد خیلی زیادی آسان می‌کند و همچنین افزونه‌های فوق‌العاده ای مثل Yoas برای کمک به سئوی سایت در وردپرس وجود دارد که با استفاده از آن می‌توانیم محتواهای سئو شده تولید کرد.

وردپرس چیست + آموزش ورود و نصب WordPress فارسی

امنیت وردپرس

هکرها همیشه در پی راهی برای نفوذ و سو استفاده از وب‌سایت ها هستند اما به هیچ عنوان وردپرس گزینه راحتی برای هکرها نیست، با توجه به بروز رسانی‌های مداوم و رفع مشکلات امنیتی که گاهاً در وردپرس یافت می‌شود امروزه وردپرس به یکی از امن ترین سیستم‌های مدیریت محتوا تبدیل شده و ضمن اینکه شما می‌توانید با استفاده از افزونه‌هایی مثل iThemes Security و all in one wp security امنیت وب‌سایت خود را تا حد خیلی زیادی ارتقا دهید.

وردپرس بهترین و پرطرفدارترین سیستم مدیریت محتوا در جهان شناخته شده و تا کنون حدود نصف سایت‌های جهان وردپرسی شدند و آمار قدرت و پیشرفت وردپرس را نشان می‌دهد اما همین امر باعث می‌شود هکرهای زیادی هم به سمت وردپرس جذب شوند و به همواره به دنبال راهی برای نفوذ به آن باشند. بنابراین بحث تأمین امنیت وردپرس اهمیت زیادی دارد که البته توسعه دهندگان وردپرس نیز بیکار ننشسته‌اند و همواره در تلاش هستند تا امنیت وردپرس را بهبود ببخشند و تا حد بسیار زیادی هم در این مسیر موفق بوده‌اند اما هر سیستمی هرچقدر هم که از لحاظ امنیتی قوی باشد باز هم نمی‌توان به طور ۱۰۰% آن را امن و غیرقابل نفوذ خواند اما وردپرس در مقایسه با سایر سیستم‌های طراحی سایت امتیاز بالاتری به لحاظ امنیت دارد.

کد خبر 581020

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.