طرز تهیه شیرینی مربایی یا شیرینی مارمالادی + نکات کلیدی شیرینی عید نوروز

مواد لازم و آموزش مرحله به مرحله‌ طرز تهیه‌ شیرینی مربایی به همراه نکات مهم برای آماده سازی آن در این مطلب آموزش داده شده است. شما می توانید این شیرینی را برای عید نوروز تهیه و میل کنید.

به گزارش ایمنا، یکی از رسومات عید نوروز، تهیه شیرینی‌های مجلسی جهت پذیرایی از مهمان‌ها است که از سال‌های گذشته در بین ایرانیان بسیار رایج بوده است. با توجه به شرایط کرونا، پخت این نوع شیرینی‌ها در منزل برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته است. در مطالب زیر به آموزش پخت شیرینی مربایی که یکی از معروف‌ترین شیرینی‌های پذیرایی در ایام نوروز است، می‌پردازیم. شما با استفاده از کمترین مواد می‌توانید به صرفه ترین، سالم‌ترین و خوشمزه‌ترین شیرینی را تهیه کنید.

طرز تهیه شیرینی مربایی یا شیرینی مارمالادی + نکات کلیدی شیرینی عید نوروز

مواد لازم برای تهیه شیرینی مربایی

کره نرم شده ۱۱۵ گرم
بکینگ پودر ۱ قاشق چای‌خوری
آرد سفید ۲۵۰ گرم
شکر ۱۰۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد کامل و ۱ عدد زرده تخم مرغ
وانیل ۱ قاشق چای‌خوری
نمک ۸/‏۱‬ قاشق چای‌خوری
مارمالاد به مقدار لازم
پودر قند به مقدار لازم

طرز تهیه شیرینی مربایی

طرز تهیه شیرینی مربایی یا شیرینی مارمالادی + نکات کلیدی شیرینی عید نوروز

مرحله اول

ابتدا باید فر را روشن کنیم تا برای پخت مواد آماده شود. کره را هم از یخچال بیرون بیاورید و آن را در دمای اتاق قرار دهید تا خود به خود نرم شود.

مرحله دوم

سپس آرد، بکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید تا مواد به خوبی با هم آغشته شوند.

مرحله سوم

در این مرحله باید به سراغ کره نرم شده بروید. باید کره را همراه با شکر در ظرف بریزید و با همزن آن را هم بزنید. سرعت متوسط برای همزن کافیست.

مرحله چهارم

به ظرف کره و شکر هم زده شده باید تخم مرغ و زرده تخم مرغ را اضافه کنید و مجدداً آنها را با همزن مخلوط کنید. تفاوت این مرحله با مرحله قبل این است که باید سرعت همزن را روی تند قرار دهید تا مواد کاملاً یکدست شوند.

مرحله پنجم

در حین هم زدن مواد باید کم کم وانیل را هم اضافه کنید و آنقدر هم بزنیم تا مواد با هم به خوبی مخلوط شوند.

مرحله ششم

موادی که در مرحله دوم مخلوط کردید را به همین مواد اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا خمیر نرم و صافی به دست بیاید.

طرز تهیه شیرینی مربایی یا شیرینی مارمالادی + نکات کلیدی شیرینی عید نوروز

مرحله هفتم

هنگامی که مطمئن شدید این خمیر به دست آمده چسبندگی ندارد، می‌توانید همان لحظه قالب بزنید.

مرحله هشتم

هنگام قالب زدن باید از یک قالب کوچک‌تر برای بریدن قسمتی از قالب رویی استفاده کنید تا مربای آماده کرده را روی آن بریزید. البته این به سلیقه شما بستگی دارد.

مرحله نهم

یک کاغذ روغنی را روی سینی فر پهن کنید و روی آن شیرینی‌های آماده شده را بچینید تا آماده پخت شوند.

مرحله دهم

در این مرحله برای پخت شیرینی‌ها در ۱۵ دقیقه باید دمای فر را ۱۵۰ درجه یا ۲۷۵ درجه سانتی گراد قرار دهید.

مرحله یازدهم

در این مرحله شیرینی‌ها را پس از پخت از فر خارج کنید و کمی صبر کنید تا خنک شوند. بعد از آنکه خنک شدند، ابتدا برای تزئین آنها پودر قند را روی شیرینی‌های پخته شده بپاشید و بعد از آن مارمالاد یا مربای خود را به شیرینی اضافه کنید. در این هنگام شیرینی مربایی شما آماده سرو است.

طرز تهیه شیرینی مربایی یا شیرینی مارمالادی + نکات کلیدی شیرینی عید نوروز

نکات کلیدی برای تهیه شیرینی مربایی

  • برای خوشمزه‌تر شدن شیرینی‌ها می‌توانید از مربای تمشک به جای مارمالاد استفاده کنید.
  • میزان استفاده از همزن را باید تا زمانی ادامه دهید که مواد یک دست شوند. حدوداً این کار سه الی چهار دقیقه لازم دارد.
  • برای استفاده از خمیر به دست آمده باید میزان چسبندگی آن را بسنجید. اگر چسبندگی نداشت می‌توانید آن را قالب بزنید اما اگر میزانی چسبندگی حس کردید آن را سلفون بکشید و درون یخچال قرار دهید. پس از مدتی آن را روی سطح با وردنه صاف کنید تا حدوداً قطر ۳ الی ۴ میلی متر به شما بدهد.
  • باید توجه کنید که مربا را نباید قبل از آنکه پخته شوند روی شیرینی‌ها بریزید.
  • برای انتقال دادن شیرینی‌ها به کاغذ روغنی باید با احتیاط عمل کنید تا قالب آنها عوض نشوند.
  • توجه داشته باشید که هر چقدر زمان پخت شیرینی‌ها کم و با دمایی مناسب و ملایم پخته شوند، شیرینی‌ها به جای بیسکویتی شدن، نرم می‌شوند. زمان زیاد و درجه بالای حرارت ممکن است که شیرینی‌های آماده شده را خشک کند.
  • برای تازه نگه داشتن شیرینی‌ها به اندازه مقداری که در روز مصرف دارید مربا بزنید و باقی مانده آن را درون یخچال در ظرف بسته قرار دهید و هر موقع قصد داشتید آن را سرو کنید به آن مارمالاد یا مربا اضافه کنید.
کد خبر 479222

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.