۱۲۰۰ تن بذر محصولات علوفه‌ای دیم تامین شد

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: از ۱۲۰۰ تن بذر محصولات علوفه ای دیم تامین شده، یک هزار تن آن داخلی و ۲۰۰ تن دیگر وارداتی و جزو ارقام جدیدی هستند که در داخل موجود نمی‌باشد.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، فرامک عزیز کریمی اظهار کرد: از ۱۲۰۰ تن بذر محصولات علوفه‌ای دیم تأمین شده، یک هزار تن آن داخلی و ۲۰۰ تن دیگر وارداتی و جز ارقام جدیدی هستند که در داخل موجود نمی‌باشد.

وی سطح زیر کشت محصولات علوفه‌ای جدید دیم در سال زراعی جاری را ۳۴ هزار هکتار پیش بینی کرد و افزود: این سطح علاوه بر ۸۰ هزار هکتار از اراضی دیم زیر کشت یونجه و شبدر است.

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به محصولات دیم جدید شامل انواع ماشک‌ها، نخود علوفه‌ای، خلر و مخلوط غلات و لگوم ها، اظهار کرد: کشت پاییزه علوفه‌های جدید از برنامه‌های مهم اصلاح الگوی کشت در دیمزارها است.

عزیز کریمی برآورد کرد: از این سطح، حدود ۵۵۰ هزار تن علوفه در اراضی دیم به دست آید.

وی سطح کشت محصولات علوفه‌ای در سال زراعی ۹۸-۹۷ را حدود ۱۰۵۰ هزار هکتار و میزان تولید از این سطح را حدود ۲۲ میلیون تن عنوان کرد.

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: سیستان و بلوچستان با تولید بیش از یک میلیون و ۱۷۷ هزار تن، اصفهان با ۷۱۵ هزار و ۸۷۰ تن، آذربایجان غربی با ۶۹۱ هزار و ۱۸۶ تن، آذربایجان شرقی با ۶۰۲ هزار و ۳۲۲ تن، گلستان با ۵۵۱ هزار و ۹۲۸ تن و مازندران با ۵۱۳ هزار و ۹۵۳ تن از جمله استان‌های برتر تولید محصولات علوفه‌ای در سال زراعی ۹۷-۹۸ بوده اند.

عزیز کریمی افزایش بهره‌وری گیاهان بومی و معمول کشور، تغییر فصل کاشت و توسعه محصولات علوفه‌ای پاییزه، توسعه کشت محصولات علوفه‌ای کم آب بر، استفاده از پتانسیل دیمزارها و توسعه کشت محصولات علوفه‌ای دیم، تولید علوفه با گیاهان شورزیست و تولید دانه‌هایی مانند ارزن، سورگوم و تریتیکاله به منظور کاهش وابستگی به واردات ذرت دانه‌ای را از سیاست‌های معاونت امور زراعت در حوزه محصولات علوفه‌ای برشمرد.

وی افزود: در راستای این سیاست‌ها، محصولات کم آب بر با بهره‌وری بالا از جمله چغندر علوفه‌ای، ارزن علوفه‌ای و سورگوم در کشت‌های بهاره و کشت غلات زمستانه به صورت خالص یا مخلوط با لگوم‌ها مانند قصیل جو و تریتیکاله به صورت خالص یا مخلوط با ماشک ها و گلرنگ علوفه‌ای به عنوان گیاهان جایگزین توسعه یافته است.

کد خبر 468294

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.