به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، گلبن سهراب درباره تغذیه دیابت نوع یک، اظهار کرد: شیر مادر در پیشگیری از بروز دیابت نوع یک نقش دارد و تغذیه در بروز این نوع دیابت تأثیر چندانی ندارد.
وی افزود: ۱۰ درصد موارد ابتلاء به دیابت، از نوع یک و ۹۰ درصد موارد مبتلا از نوع دو است که این نوع به شیوه زندگی و تغذیه ارتباط دارد. اما مهمترین عامل بروز دیابت نوع دو، اضافه وزن است. چرا که عامل به وجود آورنده این نوع دیابت، مقاومت به انسولین است که در این مقاومت چاقی نقش بسزایی دارد.
این متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی گروه تغذیه بالینی رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بیان کرد: در صورتی که نمایه توده بدنی (شاخص اندازه گیری وزن) بیشتر باشد، مقاومت به انسولین نیز شدیدتر میشود و احتمال بروز دیابت نوع دو افزایش پیدا میکند. بنابراین توصیه میشود به افرادی که در خانواده و بستگان درجه یک، بیمار مبتلا به دیابت نوع دو دارند، سعی در حفظ وزن خود در محدوده نرمال کنند که این مورد با تغذیه صحیح و تحت نظر متخصص تغذیه باشد و فعالیت بدنی منظم طی ۵ روز هفته امکان پذیر است.
سهراب تصریح کرد: بر اساس مطالعات انجام شده، تعداد زیادی از افرادی که حداقل ۵۰ درصد کربوهیدرات دریافتی شأن از انواع تصفیه نشده بوده است و از گوشتهای قرمز و فراوری شده مثل سوسیس و کالباس و روغن جامد مصرف کردند در بلند مدت مبتلا به دیابت نوع دو شدهاند.
وی ادامه داد: علاوه بر کنترل وزن و فعالیت بدنی منظم، مصرف نان و غلات سبوس دار، انواع سبزیها کلم، هویج، کرفس به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی نقش حفاظتی در بروز دیابت نوع دو دارند.
توصیه مصرف زیاد مایعات به دیابتیها در دوران کرونا
این متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی گروه تغذیه بالینی رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر مصرف مایعات به بیماران مبتلا به دیابت در دوران کرونایی، گفت: این بیماران میتوانند از انواع گوشتهای سفید بخصوص ماهی که اثر ضد التهابی در بدن دارد، استفاده کنند و این افراد باید توجه داشته باشند که کربوهیدراتها را از انواعی استفاده کنند که حاوی قند زیاد نباشد.
سهراب افزود: بیماران مبتلا به دیابت در دوران کرونایی از دوغ رقیق بدون نمک، چای کمرنگ، آب و انواع دمنوشها استفاده کنند و سعی کنند آب میوه را با آب مخلوط و مصرف کنند. چرا که با این روش یک دفعه حجم بالای قند وارد بدنشان نمیشود.
وی با درباره اهمیت عدم مصرف قندهای ساده در دوران کرونا، تصریح کرد: مصرف قندهای ساده در بدن ایجاد التهاب میکند و افرادی که قند ساده زیاد استفاده میکنند، سرعت حرکت گلبولهای سفید شأن کند میشود.
این متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی گروه تغذیه بالینی رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به شعار جهانی روز و هفته ملی دیابت امسال، اظهار کرد: امسال در هفته ملی دیابت به پرستاران اشاره شده است؛ چرا که در همه دنیا گفته میشود ما برای پیشگیری از دیابت نیاز به پرورش تعداد زیادی پرستار داریم تا از آموزشهای صحیح بهره ببرند و این آموزشها جهت پیشگیری از بروز عوارض دیابت به بیماران مبتلا ارائه شود.
سهراب، پیشگیری از دیابت را مقدم بر درمان دانست و گفت: پرستاران میتوانند با ارائه آموزش به بیماران مبتلا به دیابت یاد بدهند تا این افراد چگونه بتوانند بیماری شأن را کنترل کنند.
نظر شما