به گزارش ایمنا خورشت قیمه و خورشت بادمجان از غذاهای معمول سفرههای ایرانی هستند. خورشت قیمه بادمجان ترکیبی از این دو خورشت است که بسیار خوشمزه است.
مواد لازم خورشت قیمه بادمجان
زمان تقریبی پخت: ۲ ساعت
مواد لازم برای ۴ نفر:
لپه |
۸ قاشق غذاخوری |
گوشت خورشتی |
۱۲ تکه کوچک |
بادمجان |
۲ عدد قلمی بزرگ یا ۴ عدد متوسط |
سیب زمینی |
۲ عدد بزرگ |
گوجه |
۲ عدد |
پیاز |
۱ عدد بزرگ |
رب |
۲ قاشق غذاخوری |
سیر |
۱ حبه متوسط |
زردچوبه، فلفل، نمک و پودر لیمو عمانی |
به مقدار لازم |
آبلیمو یا آبغوره |
به مقدار لازم |
دستور پخت خورشت قیمه بادمجان
مرحله اول
۲ ساعت قبل از شروع پخت قیمه بادمجان، در یک کاسه پر از آب لپهها را بخیسانید.
پیاز را خرد و ریز کرده و در قابلمهای که میخواهید خورشت را در آن بپزید با مقدار کافی روغن سرخ کنید. پیاز را تفت دهید تا طلایی رنگ شود. ۱ حبه سیر را خرد کرده و به پیازها اضافه کنید و تفت دهید. گوشت خورشتی را در قابلمه بریزید و با پیازها به خوبی تفت دهید. حال باید زردچوبه و فلفل را به قابلمه اضافه کنید. وقتی که گوشت تغییر رنگ داد، لپهها را آبکشی کرده و به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید.
نکته: خورشت بادمجان را با گوشت قلقلی، گوشت ماهیچه و گوشت چرخ کرده نیز میتوان تهیه کرد.
مرحله دوم
یک تابه جدا روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید. روغن که داغ شد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا کاملاً سرخ شود. سرخ کردن رب گوجه فرنگی علاوه بر اینکه طعم خورشت را خوشمزهتر میکند باعث میشود در پایان کار خورشت خوشرنگ تر شود. پس از اینکه رب گوجه فرنگی را کمی تفت دادید گوجه فرنگیها را از وسط نصف کنید و آنها را هم کمی تفت دهید. در میانه پخت گوشت و لپه، رب گوجه فرنگی را به همراه گوجه فرنگی به قابلمه خورشت اضافه کنید.
تا یک سانتی متر بالاتر از گوشتها را آب بریزید و زیرش را زیاد کنید تا سریع جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا حدود دو ساعت گوشت بپزد. در ادامه مراحل پخت خورشت مرتب آن را چک کنید و اگر لازم بود کمی آب به آن اضافه نمایید.
مرحله سوم
در این مرحله نوبت به آماده کردن بادمجانها میرسد. در حالی که گوشت می پزد، بادمجانها را بشویید و پوست بگیرید. سپس به شکل دلخواه برش بزنید و مقداری نمک روی آنها بپاشید تا آب و تلخی بادمجان خارج شود و هنگام سرخ کردن روغن زیادی به خود جذب نکند. پس از ۲۰ دقیقه بادمجانها را آبکشی کنید و به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید خشک شود.
مرحله چهارم
مقداری روغن در تابه بریزید و بادمجانها را سرخ کنید. همین که کمی طلایی مایل به قهوهای شدند کافی است. سعی کنید تا جایی که ممکن است روغن آنها گرفته شود.
نکته: بادمجانها نباید زیاد از حد نرم شده و نباید خیلی تیره شوند.
مرحله پنجم
پس از اینکه گوشت و لپه به طور کامل پختند بادمجان را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و پودر لیمو عمانی به قابلمه اضافه کنید.
مرحله ششم
اگر آب خورشت خیلی کم شده است در این مرحله میتوانید کمی به آن آب اضافه کنید. حال در قابلمه را بگذارید تا چند دقیقه دیگر بماند و خورشت به روغن انداختن بیفتد. به روغن افتادن خورشت به معنی این است که غذا آماده خوردن شده است.
نکته: برای اینکه خورشت خوشمزهتر شود میتوانید در دقایق پایانی پخت به آن مقداری آبلیمو یا آبغوره اضافه کنید.
مرحله هفتم
سیب زمینیها را خلالی خرد کرده و سرخ کنید تا در کنار خورشت سرو شود.
نظر شما