به گزارش ایمنا، بیشتر افراد با افزایش سن دچار عارضه گلوکوم (آب سیاه) میشوند اما به گفته متخصصان تغییر در رژیم غذایی میتواند خطر ابتلاء به این بیماری را کاهش دهد. نتایج یک آزمایش جدید نشان میدهد که رعایت رژیم غذایی با میزان کربوهیدرات پایین میتواند از سلامت چشمها در برابر این عارضه محافظت کند.
در این بررسی محققان به مطالعه روی سوابق پزشکی ۱۸۵ هزار نفر فرد ۴۰ تا ۷۵ پرداختند که در فاصله سالهای ۱۹۷۶ تا ۲۰۱۷ در سه تحقیق انجام گرفته در آمریکا شرکت داشتهاند. در این دوره زمانی شرکت کنندگان اطلاعاتی در مورد رژیم غذایی و سلامت خود ارائه کردند.
بررسیها نشان داد رعایت رژیم غذایی کم کربوهیدرات و حاوی مقادیر بالایی از چربی و پروتئین گیاهی با کاهش ۲۰ درصدی خطر ابتلاء به بیماری گلوکوم زاویه باز اولیه همراه است.
گلوکوم عامل اصلی نابینایی در آمریکاست و گلوکوم زاویه باز اولیه، شایعترین نوع گلوکوم است. به طور معمول بیماران تا زمان پیشرفت بیماری علائمی از آن ندارند و اغلب دید محیطی خود را از دست میدهند.
به گفته محققان آمریکایی رژیم کم کربوهیدرات و حاوی میزان بالایی از چربی و پروتئین باعث ایجاد متابولیتهای مناسب برای سر عصب نوری غنی از میتوکندری میشود که محل آسیب ناشی از بیماری گلوکوم زاویه باز اولیه است.
بنا به گزارش ایسنا، محققان همچنین تاکید کردند: با این حال در صورت ابتلاء به بیماری گلوکوم، رعایت رژیم غذایی کم کربوهیدرات از پیشرفت این عارضه پیشگیری نمیکند اما میتواند از بروز این بیماری در افراد پرخطر جلوگیری کند.
نظر شما