بدون تجویز پزشک ویتامین D نخورید

ضرورت کنترل چاقی در قرنطینه، غذاهای طبع گرم و تقویت سیستم ایمنی بدن، تاثیر چای سبز در درمان آلرژی، لزوم مصرف پنج ماده غذایی در دوران همه گیری کرونا و پرهیز از مصرف ویتامین D بدون تجویز پزشک را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، متخصص طب ایرانی درباره ارتباط مصرف غذاها با طبع گرم و تقویت سیستم ایمنی بدن گفت: گفت این موضوع صحیح نیست، تقویت سیستم ایمنی به معنای کم یا زیاد کردن قوا نیست بلکه سیستم ایمنی باید تعدیل شود، در شرایط اولیه ابتلا به بیماری ممکن است سیستم ایمنی بدن بیمار ضعیف شود که در این شرایط به دنبال تعدیل سیستم ایمنی بدن خواهیم رفت.

علیرضا یارقلی با بیان اینکه تعدیل سیستم ایمنی به معنای تعادل داشتن سیستم ایمنی است، افزود: مصرف غذاهای گرم برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند مضر است، به طور مثال در فصل بهار نیز اعلام می‌شود که غذاهای گرم مصرف نکنید به دلیل اینکه مصرف این غذاها در این فصل می‌تواند منجر به آلرژی، تنگی نفس و خارش پوستی می‌شوند و سیستم تعادلی و ایمنی بدن بهم می‌ریزد.

وی با تاکید بر اینکه ورزش کردن روزانه می‌تواند کمک زیادی به تقویت سیستم ایمنی بدن کند، ورزش‌های یک دقیقه در ۱۵ وعده می‌تواند کمک زیادی به تقویت روحیه افراد کند. علاوه بر این موارد مصرف هرگونه دمنوش یا غذا باید متعادل باشد.

نوشیدنی که با آلرژی مبارزه می‌کند

نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد مصرف روزانه یک فنجان چای سبز می‌تواند در درمان آلرژی مؤثر باشد. دانشمندان دریافته‌اند که چای سبز به دلیل خاصیت ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی که دارد می‌تواند با آلرژی‌های غذایی مقابله کند.

۴۰ درصد چای سبز از باکتری‌های Flavonifractor plautii - FP تشکیل شده و محققان دریافتند که FP فشار خون را کاهش می‌دهد و به تنظیم وزن کمک می‌کند. دانشمندان دریافتند که مقادیر زیاد آنتی اکسیدان موجود در چای سیستم ایمنی بدن را تغییر می‌دهد و در برابر واکنش‌های غذایی از آن محافظت می‌کند.

نتایج یک تحقیق در گذشته نیز نشان داد، ترکیب موجود در چای سبز می‌تواند به مقابله با باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک کمک کند؛ شیوع باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک یکی از بزرگترین تهدیدها در حوزه سلامت جهانی است. 

بدون تجویز پزشک ویتامین D نخورید

یک کارشناس تغذیه با اشاره به شیوع بیماری کرونا و افزایش توصیه های تغذیه‌ای برای مقابله با این بیماری، اظهار کرد: در برخی از این توصیه ها بر مصرف ویتامین D تاکید شده و افزایش مصرف این ویتامین را راهی برای مقابله با کرونا عنوان کرده اند.

فرزاد بابایی، اضافه کرد: ویتامین D طبق بررسی های صورت گرفته دارای برخی تاثیرات بر روی سیستم ایمنی بدن است و آن طور که مشخص است کمبود این ویتامین می تواند شانس ابتلا به کرونا را افزایش دهد، بنابراین توصیه بر مصرف این ویتامین است.

وی با بیان اینکه ویتامین D از نظر پزشکی یک “شبه هورمون” محسوب می‌شود، افزود: این ویتامین می‌تواند خود را به هسته سلول رسانده، به داخل آن نفوذ کند و سلول را وادار به انجام یک سری کارها از جمله تولید برخی پروتئین ها کند و با توجه به اینکه این ویتامین در تولید یا عدم تولید برخی مواد نقش دارد به عنوان یک “شبه هورمون” شناخته می‌شود.

نایب رئیس انجمن تغذیه استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه منابع غذایی محدودی برای تامین این نوع ویتامین وجود دارد، گفت: برخی مواد خوراکی از جمله شیر و لبنیات حاوی مقادیر اندکی ویتامین D هستند و اصلی‌ترین منبع شناخته شده این ویتامین در حال حاضر نور خورشید است.

وی ادامه داد: با تابش نور خورشید به پوست این نوع ویتامین در بدن ساخته می شود، بنابراین بهترین راه تامین این ویتامین قرارگیری در برابر نورخورشید است.

بابایی توصیه کرد: افراد در طول هفته دو تا سه بار به مدت ۱۵ دقیقه، بین ساعات ۸ تا ۹ صبح یا ۱۶ تا ۱۷ ظهر زیر نور آفتاب قرار گیرند.

وی خاطرنشان کرد: تابش نور خورشید در تابستان شدید است و قرارگیری بیش از این زمان در برابر نور خورشید می‌تواند زمینه ابتلای سرطان پوست در افراد شود.

این کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به خانه نشینی عمده افراد در این روزها، اظهار کرد: بسیاری افراد در آپارتمان ساکنند، بنابراین امکان استفاده چندانی از نور خورشید ندارند و توصیه میشود این افراد درصورت تایید کمبود ویتامین D در بدن از سوی پزشک، نسبت به مصرف قرص های خوراکی این ویتامین اقدام کنند.

وی افزود: دوزهای خوراکی متفاوت این ویتامین موجود است و افراد باید با تجویز پزشک در صورت تایید کمبود ویتامین D اقدام به مصرف این قرص‌ها کنند.

بابایی نسبت به مصرف بسیار این نوع ویتامین هشدار داد و گفت: متاسفانه برخی افراد بویژه این روزها اقدام به مصرف خودسرانه ویتامین D می‌کنند و این در حالی است که مصرف بسیار این ویتامین می تواند عوارض کبدی و مغزی ایجاد کند.

نایب رئیس انجمن تغذیه استان کرمانشاه تصریح کرد: در همین راستا افراد باید با مشورت پزشک و بعد از تایید کمبود ویتامین D اقدام به مصرف قرص‌های خوراکی این ویتامین کنند.

ضرورت کنترل چاقی در قرنطینه

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه خانه ماندن به مدت طولانی منجر به پرخوری ناشی از استرس می‌شود، اظهار کرد: مصرف تنقلات شیرین و نمکی ازجمله بیسکویت، شیرینی، شکلات، چیپس و پفک موجب چاقی می‌شود.

عاطفه صوفی، افزود:غذاهای مختلفبعد از مصرف در بدن فرآیند متابولیسم متفاوتی را طی می‌کند و تاثیر متفاوتی روی گرسنگی و مقدار کالریی مصرفی دارند .

این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با  تاکید بر اینکه ماهی‌های چرب مانند سالمون سرشار از پروتئین و امگا ۳ هستند و مانع  چاقی  می‌شوند، گفت:سبزیجات برگ دار از جمله کاهو، کلم، به دلیل خواص کم کالری و کربوهیدرات موجب افزایش حجم غذا و کاهش اشتها می‌شود.

وی تصریح کرد: در دوران قرنطینه خانگی مصرف مایعات به ویژه آب و نوشیدنی‌های بدون شکر برای پیشگری از چاقی مفرط مناسب است.

لزوم مصرف پنج ماده غذایی در دوران همه گیری کرونا

تغذیه می‌تواند به سیستم ایمنی بدن شما در برابر همه گیری کرونا کمک کند. کلر کالینز، استاد تغذیه و رژیم غذایی در دانشگاه نیوکاسل معتقد است اگرچه کرونا همچنان با ابهامات ماهیتی متعددی رو به رو است، اما شاید بتوان این ویروس را با کمک تغذیه مناسب مهار کرد. البته این مهار قطعی نیست، اما بی توجهی به تغذیه در دوران همه گیری کرونا اشتباهی بزرگ محسوب می‌شود.

هیچ یک از ما نمی‌تواند خطر ابتلا به COVID-۱۹ را به طور کامل از بین ببرد. اما کاری که ما می‌توانیم انجام دهیم این است که غذاهایی که میخوریم تا حد ممکن سالم باشد. اگر به COVID-۱۹ مبتلا شویم، سیستم ایمنی بدن ما مسئولیت مبارزه با آن را بر عهده دارد. تحقیقات نشان می‌دهد که بهبود تغذیه به حمایت از عملکرد ایمنی کمک می‌کند. ریز مغذی‌های ضروری برای مبارزه با کرونا شامل ویتامین‌های A.، B.، C.، D. و E. و مواد معدنی آهن، سلنیوم و روی است.

ویتامین A

ویتامین A. ساختار سلول‌های موجود در پوست، دستگاه تنفسی و روده را حفظ می‌کند. این بزرگ‌ترین مانع است و اولین خط دفاع بدن شما است. اگر مبارزه با عفونت مانند یک بازی فوتبال بود، ویتامین A. خط دفاع اول شما بود. ما همچنین به ویتامین A. برای ساخت آنتی بادی‌هایی که عوامل بیماری زای ایجاد کننده کرونا را خنثی می‌کنند نیاز داریم. این مانند قرار دادن خط دفاع بیشتر تیم شما برای هدف قرار دادن بازیکن مخالف است که توپ را در دست دارد، تا از گلزنی آن‌ها جلوگیری کند. ویتامین A. در روغن ماهی، زرده تخم مرغ، پنیر، آجیل، دانه‌ها، غلات کامل و حبوبات یافت می‌شود. به علاوه، سبزیجات حاوی بتاکاروتن هستند که در بدن شما می‌تواند به ویتامین A. تبدیل شود. بتاکاروتن در سبزیجات سبز برگ و سبزیجات زرد و نارنجی مانند کدو تنبل و هویج یافت می‌شود.

ویتامین‌های گروه B

ویتامین‌های گروه B.، به ویژه B۶، B۹ و B۱۲، پس از تشخیص یک بیماری زا، در اولین پاسخ بدن شما نقش دارند. آن‌ها این کار را با تأثیر بر تولید و فعالیت سلول‌های "قاتل طبیعی" انجام می‌دهند. سلول‌های کشنده طبیعی با ایجاد سلول‌های آلوده "منفجر" می‌شوند، فرآیندی به نام آپوپتوز. در یک مسابقه فوتبال، این نقش مانند نگهبانان امنیتی است که تماشاگران پرخاشگر را متوقف می‌کنند و سعی می‌کنند روی زمین مسابقه امنیت ایجاد کنند. ماهی منبع خوبی از ویتامین B۶ است. این ویتامین در غلات، حبوبات، سبزیجات برگ سبز، میوه، آجیل، ماهی، مرغ و گوشت یافت می‌شود.
B۹ (فولات) در سبزیجات برگ سبز، حبوبات، آجیل و دانه‌ها به وفور یافت می‌شود و به آرد تولید نان تجاری اضافه می‌شود. B۱۲ در محصولات حیوانی از جمله تخم مرغ، گوشت و لبنیات و همچنین در شیر سویای غنی شده یافت می‌شود.

ویتامین‌های C. و E

هنگامی که بدن شما در حال مبارزه با عفونت است، استرس اکسیداتیو را تجربه می‌کند.  استرس اکسیداتیو منجر به تولید رادیکال‌های آزاد می‌شود که می‌توانند دیواره‌های سلولی را سوراخ کرده و باعث نشت مواد در بافت‌ها و تشدید التهاب شوند. ویتامین C. و ویتامین E. به محافظت سلول‌ها در برابر استرس اکسیداتیو کمک می‌کنند. ویتامین C. همچنین با تولید سلول‌های تخصصی برای ایجاد پاسخ ایمنی از جمله نوتروفیل‌ها، لنفوسیت‌ها و فاگوسیت‌ها به پاکسازی این ظروف سلولی کمک می‌کند؛ بنابراین نقش ویتامین C. در اینجا کمی شبیه به تمیز کردن زمین فوتبال بعد از بازی است. منابع خوب ویتامین C. شامل پرتقال، لیمو، لیمو، توت، کیوی، کلم بروکلی و گوجه فرنگی است. ویتامین E. در روغن آجیل، سبزیجات دارای برگ سبز و روغن‌های گیاهی یافت می‌شود.

ویتامین D

برخی از سلول‌های ایمنی بدن برای کمک به از بین بردن عوامل بیماری زا که باعث عفونت می‌شوند، به ویتامین D. احتیاج دارند. اگرچه قرار گرفتن در معرض آفتاب به بدن امکان تولید ویتامین D. را می‌دهد، اما منابع غذایی شامل تخم مرغ، ماهی و برخی از مارک‌های شیر و مارگارین با ویتامین D. تقویت می‌شوند. بیشتر افراد اکثر روزها فقط به چند دقیقه خروج از منزل نیاز دارند. افراد مبتلا به کمبود ویتامین D. ممکن است به مکمل‌ها نیاز داشته باشند. مکمل‌های ویتامین D. می‌تواند به محافظت در برابر عفونت‌های حاد تنفسی کمک کند.

آهن، روی، سلنیوم
ما به آهن، روی و سلنیوم احتیاج داریم. رشد سلول‌های ایمنی از جمله عملکردهای دیگر آهن است. آهن با افزایش تعداد رادیکال‌های آزاد که می‌تواند آن‌ها را از بین ببرد، به از بین بردن عوامل بیماری زا کمک می‌کند. همچنین، واکنش‌های آنزیمی را که سلول‌های سیستم ایمنی برای شناسایی و هدف شناسی پاتوژن‌ها ضروری می‌کند، تنظیم می‌کند. غذاهای کامل غلات حاوی انواع مختلفی از مواد مغذی مهم هستند. روی به حفظ یکپارچگی پوست و غشاهای مخاطی کمک می‌کند. روی و سلنیوم نیز به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می‌کنند و به برطرف کردن برخی از آسیب‌های ناشی از استرس اکسیداتیو کمک می‌کنند. آهن در گوشت، مرغ و ماهی یافت می‌شود. منابع گیاهی شامل حبوبات، غلات کامل و غلات صبحانه غنی شده از آهن است. روی در صدف و سایر غذاهای دریایی، گوشت، مرغ، لوبیای خشک و آجیل یافت می‌شود. گوشت، غلات و قارچ منابع غذایی خوبی برای سلنیوم هستند.

کد خبر 418294

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.