ساده‌ترین راه برای تشخیص برنامه غذایی سالم چیست؟

یک کارشناس تغذیه و رژیم‌درمانی گفت: اضافه‌وزن، شایع‌ترین مشکل در زمینه تغذیه و رژیم درمانی است که به دنبال آن، موارد زیادی همانند مشکلات قلبی، کبدچرب و چربی خون بالا ایجاد می‌شود.

اعظم میرمعینی در گفتگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: بهترین و سالم‌­ترین برنامه غذایی، برنامه­‌ای است که سه اصل مهم تعادل، تناسب و تنوع را در خود جای دهد که ساده‌ترین راه برای تشخیص این معیار­ها، استفاده از هرم راهنمای غذایی است.

وی افزود: هرم راهنمای غذایی از طریق اینترنت، کتاب­‌ها و یا مراجعه به کلینیک‌­ها به راحتی قابل دسترسی است؛ این هرم اصول یک برنامه غذایی کامل را برای افراد سالم که هیچ­‌گونه بیماری خاصی ندارند در بر می‌گیرد و افراد از طریق آن می­‌توانند وعده‌ها و گروه‌های غذایی خود را تشخیص دهند، اما در صورت استفاده از دارو­های خاص و یا حساسیت‌های غذایی بهتر است افراد به متخصص تغذیه مراجعه کنند.

این کارشناس تغذیه با اشاره به این موضوع که همه افراد در طول زندگی خود نکاتی از اصول یک تغذیه سالم مانند لزوم استفاده از لبنیات، انواع مغزجات، سبزیجات و فیبر­ها  را شنیده‌­اند گفت: افراد از هر قشر فکر می‌کنند حق نظردهی در  مورد اصول تغذیه صحیح را دارند، اما باید به این مسئله توجه داشت که تغذیه، مقوله بسیار گسترده و پیچیده‌­ای است  و برای نظر دادن راجع به آن باید حتما علم تغذیه را کسب کرده باشیم.

میرمعینی در خصوص علل مراجعه افراد به کارشناسان تغذیه گفت: دسته‌ای از مراجعان خود می­‌دانند که وعده­‌های منظم غذایی ندارند؛ بنابراین برای تنظیم عادات غذایی خود به کارشناسان تغذیه مراجعه می‌کنند. دسته بعد افرادی هستند که به بیماری­‌های مرتبط با تغذیه مانند فشارخون و دیابت مبتلا هستند و برای گرفتن برنامه غذایی مناسب به متخصصان تغذیه مراجعه می‌­کنند.

وی افزود: دسته دیگر مراجعان را افراد مبتلا به بیماری "تمدن" یا چاقی که به دنبال کم‌تحرکی و عادات غذایی غلط ایجاد می‌شود، تشکیل می‌­دهند. اضافه وزن، شایع‌ترین مشکل در زمینه تغذیه و رژیم‌درمانی است که به دنبال آن، مشکلات زیادی همانند گرفتگی عروق، کبدچرب، فشار خون بالا و انواع سرطان‌ها ایجاد می‌شود.

این کارشناس تغذیه ضمن تاکید بر لزوم درمان چاقی اظهارکرد: توجه به اضافه وزن در همه سنین مهم است و فرقی نمی­‌کند که افراد چه سنی داشته باشند، اما مشکلات در گروه­‌های پر خطر یعنی کودکان، سالمندان، بیماران قلبی و عروقی، بیماران تنفسی و زنان باردار  نسبت به دیگر افراد خطرناک­‌تر است و باید به این نکته توجه شود که چاقی‌هایی که در کودکی ایجاد می‌شود، در دوران بزرگسالی مشکلات بیشتری  برای  افراد به وجود می‌آورد.

میرمعینی خاطرنشان کرد: مدت کاهش وزن افراد بسته به میزان متابولیسم و پاسخگویی بدن آن‌ها به رژیم‌های غذایی در افراد مختلف متفاوت است و مشاوران تغذیه با توجه به شرایط اقتصادی افراد، تجویز­ها و رژیم‌­های غذایی خاصی را به آن‌ها توصیه می­‌کنند.

وی با اشاره به مشکل غیر ارگانیک‌بودن مواد غذایی گفت: توصیه کارشناسان تغذیه به افراد برای تهیه مواد غذایی مانند ماهی، شیر، و برنج، خرید کردن از فروشگاه‌هایی است که نسبت به آن­‌ها اطمینان دارند، زیرا  به هر حال آن‌ها نیز جزئی از جامعه هستند و باید مواد غذایی خود را از داخل تهیه کنند.

کد خبر 399660

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.