اعظم میرمعینی در گفتگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: بهترین و سالمترین برنامه غذایی، برنامهای است که سه اصل مهم تعادل، تناسب و تنوع را در خود جای دهد که سادهترین راه برای تشخیص این معیارها، استفاده از هرم راهنمای غذایی است.
وی افزود: هرم راهنمای غذایی از طریق اینترنت، کتابها و یا مراجعه به کلینیکها به راحتی قابل دسترسی است؛ این هرم اصول یک برنامه غذایی کامل را برای افراد سالم که هیچگونه بیماری خاصی ندارند در بر میگیرد و افراد از طریق آن میتوانند وعدهها و گروههای غذایی خود را تشخیص دهند، اما در صورت استفاده از داروهای خاص و یا حساسیتهای غذایی بهتر است افراد به متخصص تغذیه مراجعه کنند.
این کارشناس تغذیه با اشاره به این موضوع که همه افراد در طول زندگی خود نکاتی از اصول یک تغذیه سالم مانند لزوم استفاده از لبنیات، انواع مغزجات، سبزیجات و فیبرها را شنیدهاند گفت: افراد از هر قشر فکر میکنند حق نظردهی در مورد اصول تغذیه صحیح را دارند، اما باید به این مسئله توجه داشت که تغذیه، مقوله بسیار گسترده و پیچیدهای است و برای نظر دادن راجع به آن باید حتما علم تغذیه را کسب کرده باشیم.
میرمعینی در خصوص علل مراجعه افراد به کارشناسان تغذیه گفت: دستهای از مراجعان خود میدانند که وعدههای منظم غذایی ندارند؛ بنابراین برای تنظیم عادات غذایی خود به کارشناسان تغذیه مراجعه میکنند. دسته بعد افرادی هستند که به بیماریهای مرتبط با تغذیه مانند فشارخون و دیابت مبتلا هستند و برای گرفتن برنامه غذایی مناسب به متخصصان تغذیه مراجعه میکنند.
وی افزود: دسته دیگر مراجعان را افراد مبتلا به بیماری "تمدن" یا چاقی که به دنبال کمتحرکی و عادات غذایی غلط ایجاد میشود، تشکیل میدهند. اضافه وزن، شایعترین مشکل در زمینه تغذیه و رژیمدرمانی است که به دنبال آن، مشکلات زیادی همانند گرفتگی عروق، کبدچرب، فشار خون بالا و انواع سرطانها ایجاد میشود.
این کارشناس تغذیه ضمن تاکید بر لزوم درمان چاقی اظهارکرد: توجه به اضافه وزن در همه سنین مهم است و فرقی نمیکند که افراد چه سنی داشته باشند، اما مشکلات در گروههای پر خطر یعنی کودکان، سالمندان، بیماران قلبی و عروقی، بیماران تنفسی و زنان باردار نسبت به دیگر افراد خطرناکتر است و باید به این نکته توجه شود که چاقیهایی که در کودکی ایجاد میشود، در دوران بزرگسالی مشکلات بیشتری برای افراد به وجود میآورد.
میرمعینی خاطرنشان کرد: مدت کاهش وزن افراد بسته به میزان متابولیسم و پاسخگویی بدن آنها به رژیمهای غذایی در افراد مختلف متفاوت است و مشاوران تغذیه با توجه به شرایط اقتصادی افراد، تجویزها و رژیمهای غذایی خاصی را به آنها توصیه میکنند.
وی با اشاره به مشکل غیر ارگانیکبودن مواد غذایی گفت: توصیه کارشناسان تغذیه به افراد برای تهیه مواد غذایی مانند ماهی، شیر، و برنج، خرید کردن از فروشگاههایی است که نسبت به آنها اطمینان دارند، زیرا به هر حال آنها نیز جزئی از جامعه هستند و باید مواد غذایی خود را از داخل تهیه کنند.
نظر شما