۱۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۹
خوردن نان کپک‌زده موجب بروز بیماری‌های گوارشی می‌شود

خبرگزاری ایمنا: کارشناس بهداشت محیط گفت: از مصرف نان‌های کپک‌زده خودداری کنید، چون می‌توانند منجر به بروز بیماری‌های گوارشی شود.

محمد شهرام احتشامی کارشناس مسول بهداشت محیط مرکز بهداشت شماره یک اصفهان در گفتگو با ایمنا با اشاره به اینکه گاهی غذا یا میوه‌ای با وجود نگهداری آن در یخچال کپک می‌زند و مجبور به دور ریختن آن می‌شویم، افزود: در این میان برخی از افراد هستند که با جدا کردن بخش کپک‌ زده اقدام به مصرف بقیه ماده غذایی می‌کنند.
وی کپک‌ها را دسته‌ای از قارچ‌ها عنوان کرد و گفت: این قارچ‌ها در شرایط نامساعد روی انواع میوه‌ها و مواد خوراکی که بیشتر با رنگ‌های سفید یا آبی دیده می‌شوند رشد می‌کنند، حتی در شرایطی که باکتری‌ها قادر به رشد نیستند.
کپک‌ها جزء میکروارگانیسم‌های مهم مولد فساد در موادغذایی هستند
احتشامی با اشاره به اینکه کپک‌ها جزء میکروارگانیسم‌های مهم مولد فساد در مواد غذایی هستند، اظهار کرد: کپک‌ها فقط روی سطح مواد قرار نمی‌‌گیرد و ممکن است ریشه گیاهان خوراکی یا درون میوه‌ها را هم تسخیر کند.
وی بیان داشت: خوراکی‌ها بیشتر هنگامی که در معرض رطوبت و گرمای بیش از اندازه قرار می‌‌گیرند، دچار کپک‌زدگی می‌‌شوند، اما همانطور که شاید خیلی از شما تجربه کرده باشید، نمی‌‌توان از شر کپک در محیط خنکی مثل یخچال هم درامان ماند.
این کارشناس مسول بهداشت محیط مرکز بهداشت افزود: آنها همچنین می‌توانند بهتر از سایر عوامل فساد غذایی، نمک و شکر را تحمل کنند، لذا روی سطح مربا، ژله، گوشت‌های نمک‌دار و شور هم در یخچال دیده می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه خیلی از افراد به کپک آلرژی دارند و آنهایی هم که ندارند باید حسابی مراقب مواد کپک‌زده باشند، تصریح کرد: برخی از گونه‌های کپک تولید سم می‌کنند.
کپک‌ باعث به خطر افتادن سلامت مواد غذایی می‌شود
وی سم مایکوتوکسین تولید شده توسط کپک‌ها را باعث به خطر افتادن سلامت مواد غذایی دانست و گفت: این سم می‌‌تواند به راحتی سبب بیماری و موجب مسمومیت ‌و در مواقع ضعف سیستم ایمنی بدن، سرطان‌زا شوند.
احتشامی با بیان اینکه سم مایکوتوکسین مواد غذایی را نرم و طعم‌شان را ترش‌مزه و رنگشان را تغییر می‌دهند، اظهار کرد: این سم در اثر حرارت پخت و شستشو نابود نمی‌شود و می‌تواند تا مدت‌ها پس از ناپدید شدن کپک نیز در غذا باقی بماند.
به گفته وی بعضی از کپک‌ها هم می‌توانند باعث بروز مشکلات تنفسی و واکنش‌های آلرژیک شوند.
وی گفت: برخی کپک‌ها هم مفید بوده و در صنایع لبنی کاربرد دارند.
از مصرف نان‌های کپک‌زده بخاطر بروز بیماری‌های گوارشی خودداری کنید
این کارشناس بهداشت با اشاره به اینکه کپک‌ها در نان قادرند ریشه‌دار شوند و در بافت نان فرو روند، تاکید کرد: بنابراین از مصرف نان‌های کپک‌زده که می‌توانند منجر به بروز بیماری‌های گوارشی شوند، خودداری کنید.
وی با بیان اینکه میوه‌ها پس از چیده شدن از خود گاز دی‌اکسیدکربن و اتیلن متصاعد می‌کنند، ادامه داد: افزایش این دو گاز در یخچال باعث افزایش حرارت، رطوبت و در نتیجه رسیدن بیش از اندازه و کپک زدن میوه است.
وی این کپک‌ها را بیماری‌زا دانست و با اظهار اینکه شستن یا جدا کردن بخش کپک‌‌زده دلیل بر سلامت میوه نیست، تاکید کرد: در صورت کپک‌زدگی، همه میوه را دور بیندازید.
مصرف کره کپک زده باعث بروز سکته و پنیر کپک‌زده موجب بروز زخم معده می‌شود
احتشامی بیان داشت: اگر پنیر، مربا یا رب گوجه ‌فرنگی کپک زد، کافی است بخش کپک‌زده را جدا کرده و مابقی را مصرف کنید.
وی با تاکید بر اینکه در صورت کپک‌ زدن کره از مصرف آن جدا خودداری کنید،اظهار کرد: کپک‌ها کره را تجزیه و اکسید کرده و خطر سکته را به دنبال دارند. بنابراین تمامی کره کپک زده را دور بیندازید. وی عنوان کرد: مصرف پنیر کپک‌زده هم می‌تواند موجب بروز زخم معده شود.
کد خبر 167972

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.