شیخ اشراق با جسارت علمی افق‌های تازه‌ای در فلسفه گشود

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سهروردی با عبور از چارچوب‌های رایج و نقد اندیشه‌های پیشین، مکتبی نو در فلسفه بنیان گذاشت و مسیر تازه‌ای پیش روی تفکر اسلامی گشود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان، محسن جوادی امروز_ چهارشنبه هفتم مرداد_ در آیین بزرگداشت شیخ شهاب‌الدین سهروردی اظهار کرد: برجسته‌ترین ویژگی این حکیم ایرانی، جسارت و خلاقیت علمی او در سنین جوانی بود. سهروردی در حالی که هنوز به میانسالی نرسیده بود، بدون واهمه از جایگاه فیلسوفانی همچون ابن‌سینا، دیدگاه‌های رایج را به نقد کشید و افق‌های جدیدی را در فلسفه ترسیم کرد.

وی افزود: بسیاری از اندیشمندان در برابر نام‌های بزرگ متوقف می‌شوند، اما سهروردی با شجاعت از این مرز عبور کرد و همین روحیه نوآورانه، او را به یکی از ماندگارترین چهره‌های تاریخ اندیشه تبدیل کرده است.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه تمدن‌ها با اندیشه‌های خلاق و تحول‌آفرین رشد می‌کنند، گفت: پیشرفت جوامع تنها با آموزش‌های متعارف حاصل نمی‌شود، بلکه انسان‌های جسور و نوآور هستند که مسیرهای تازه‌ای را برای توسعه و تعالی می‌گشایند.

جوادی با اشاره به جایگاه زنجان در پرورش شخصیت‌های برجسته علمی و فرهنگی خاطرنشان کرد: این استان به واسطه پرورش اندیشمندانی همچون شیخ شهاب‌الدین سهروردی، جایگاهی ارزشمند در تاریخ ایران دارد و همچنان از ظرفیت‌های قابل توجهی در حوزه علم، فرهنگ و ادب برخوردار است.

وی همچنین با اشاره به فعالیت‌های اجتماعی در زنجان، مؤسسه خیریه مهرانه را نمونه‌ای موفق از نوآوری اجتماعی دانست و افزود: همان‌گونه که سهروردی در عرصه فلسفه منشأ تحول شد، مجموعه‌هایی مانند مهرانه نیز با تکیه بر مشارکت مردمی، الگویی از خلاقیت و مسئولیت‌پذیری اجتماعی ارائه کرده‌اند.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: روحیه نوآوری باید در عرصه‌های مختلف از جمله علم، فلسفه، ادبیات، فعالیت‌های خیرخواهانه و حوزه‌های قرآنی تقویت شود تا زمینه پیشرفت و شکوفایی جامعه بیش از پیش فراهم شود.

وی با تجلیل از مردم زنجان اظهار کرد: مردم این استان همواره در حفظ فرهنگ، هویت و تمامیت ارضی کشور نقش‌آفرین بوده‌اند و تقدیم بیش از هزار شهید، نمادی از ایثار، وفاداری و مسئولیت‌پذیری آنان در برابر ایران اسلامی است.

کد مطلب 992429

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.