سقوط هیمنه آمریکا به روایت تحلیلگران جهانی

تحلیلگران ارشد جهان تأکید کردند ایران در جنگی که آمریکا آغاز کرد، پیروز میدان است و واشنگتن به امپراتوری در حال سقوط تبدیل شده است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، در حالی‌که پیامدهای جنگ آمریکا و متحدانش علیه ایران هنوز تمامی ندارد، مجموعه‌ای از تحلیلگران برجسته سیاسی، نظامی و دانشگاهی از سراسر جهان در تحلیل‌های خود بر یک واقعیت تأکید دارند: ایران با ایستادگی استراتژیک خود معادلات قدرت جهانی را دگرگون ساخته است. از هشدارهای استاد علوم سیاسی دانشگاه قطر درباره شکست هیمنه آمریکا گرفته تا تحلیل‌های نیویورک تایمز در مورد افول امپراتوری واشنگتن، همگی به یک نتیجه واحد اشاره دارند: ایالات متحده در مقابل ایران، به جای کسب پیروزی، متحمل هزینه‌ای تاریخی شده است و این رویارویی، چشم‌انداز استراتژیک جهانی را دستخوش تغییرات بنیادین کرده است.

دکتر محمد المسفر، استاد علوم سیاسی در دانشگاه قطر، اظهار کرد: «کسانی که با تاریخ ایران آشنا هستند، به خوبی می‌دانند که این کشور در برابر هیچ قدرتی تسلیم نخواهد شد. آمریکا همان‌طور که پیش‌تر در افغانستان، ویتنام و عراق متحمل رنج و هزینه‌های سنگین شد، در قبال ایران نیز با همین سرنوشت روبه‌رو خواهد شد.»

وی افزود: «دونالد ترامپ هیچ دستاوردی از این جنگ کسب نکرده است، نه برای خودش و نه برای آمریکا. او عملاً هیمنه و ابهت ایالات متحده را نابود کرده است و جایگاه خود را به عنوان رهبر بزرگترین کشور جهان و فرمانده قدرتمندترین نیروی نظامی از دست داده است. ترامپ در حال حاضر، به معنای واقعی کلمه، بازنده است.»

لری جانسون، تحلیلگر پیشین سازمان سیا، تصریح کرد: «مردم باید بدانند که ادعای محاصره دریایی توسط آمریکا یک دروغ است. ایالات متحده حتی ناوگان کافی برای متوقف کردن کشتی‌های ایرانی را در اختیار ندارد و این اقدام بیشتر جنبه نمایشی دارد.»

وی خاطرنشان کرد: «ما تنها توانایی توقیف سه یا چهار کشتی را داشته‌ایم، درحالی که بیش از ۱۵۰ فروند شناور تنها در مسیرهای خروجی تردد کرده‌اند. در عین حال، این روایت القا می‌شود که هر کشتی خارج‌شده متوقف می‌شود و مجبور به بازگشت می‌شود، در حالی که این موضوع کاملاً بی‌اساس است.»

سقوط هیمنه آمریکا به روایت تحلیلگران جهانی

دنی سیترینوویچ، محقق ارشد مؤسسه مطالعات امنیت ملی تل‌آویو و رئیس پیشین میز ایران در رژیم اسرائیل، اعلام کرد: «هدف اصلی ایران، بازسازی چشم‌انداز استراتژیک به‌گونه‌ای است که تضمین‌هایی در برابر حملات آینده فراهم آورد و جبران خسارت‌های جنگ را نیز شامل شود.»

وی تأکید کرد: «این خواسته‌ها از کشوری نیست که ارتشش شکست خورده است و به دنبال آرامش باشد، بلکه بیانگر موضع دولتی است که عملکرد خود در دوران جنگ را پایه‌ای برای بازتعریف توازن قدرت در خلیج فارس می‌داند.»

سیترینوویچ افزود: «نکته حائز اهمیت این است که در این مرحله، رهبری تهران به‌سادگی از ورود به موضوع هسته‌ای خودداری می‌کند، چرا که حتی در فهرست کنونی خواسته‌هایش نیز اشاره‌ای به آن نشده است. این موضوع نشان‌دهنده پیچیدگی و چالش‌برانگیزی اوضاع از منظر سیاست‌گذاری ایالات متحده است.»

سقوط هیمنه آمریکا به روایت تحلیلگران جهانی

سرهنگ دنیل دیویس، نظامی بازنشسته ارتش ایالات متحده و تحلیلگر سرشناس سیاسی، اظهار کرد: «جهانی که در ۲۷ فوریه وجود داشت، هرگز به حالت قبل بازنخواهد گشت. ما جنگی را که آغاز کردیم، باختیم و احتمالاً تاوان آن را خواهیم داد. جهان به دلیل انتخاب‌های نادرست ما، فقیرتر خواهد شد.»

سقوط هیمنه آمریکا به روایت تحلیلگران جهانی

روزنامه نیویورک تایمز در تحلیلی نوشت: «حمله آمریکا و اسرائیل به ایران چیزی فراتر از یک ایده بد بود، این حمله به نقطه عطفی در افول امپراتوری آمریکا بدل شده است. اگرچه برخی واژه هژمونی را برای توصیف نظم جهانی تحت رهبری ایالات متحده ترجیح می‌دهند، اما قوانین حاکم بر سیستم‌های امپراتوری یکسان است، این سیستم‌ها تنها تا زمانی دوام می‌آورند که ابزارهایشان برای اهدافشان کافی باشد. جنگ علیه ایران به رهبری دونالد ترامپ، امپراتوری آمریکا را به‌طرز خطرناکی بیش از حد گسترش داده است.»

در ادامه این تحلیل آمده: «حمله به ایران یک تثبیت دفاعی نبود، بلکه پذیرش یک مسئولیت خطرناک و بی‌پایان محسوب می‌شد. هرچند سقوط ممکن است مطلوب به نظر برسد، اما برای ایالات متحده که کشوری مستقل از انرژی که به نیمکره خود عقب‌نشینی می‌کند، یک منفعت حیاتی نیست. جنگ با ایران تا چند ماه پیش در دستور کار هیچ‌کس در دولت قرار نداشت، زیرا آمریکا فاقد ابزار نظامی لازم برای تحمیل اراده خود بر ایران در یک درگیری طولانی است. در سال ۱۹۹۱، یک میلیون سرباز از بیش از ۴۰ کشور برای خنثی‌سازی حمله عراق به کویت، کشوری که از ایران ضعیف‌تر و بسیار کوچک‌تر بود، نیاز بود.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، مدعی شد:« ما حکومت ایران را خفه کرده‌ایم و آنها قادر به پرداخت حقوق سربازان خود نیستند. همچنین فشار خود را بر هرکسی که تلاش می‌کند به ایران پول ارسال کند تا به سپاه پاسداران کمک نماید، افزایش داده‌ایم.»

پروفسور جیانگ شوچین، مورخ و تحلیلگر چینی-کانادایی، اظهار کرد: «در حالی که مذاکره‌کنندگان آمریکایی عملاً زمین‌گیر شده‌اند، تهران در حال تحکیم اتحاد خود با روسیه است. این تنها یک داستان دیپلماتیک نیست، بلکه ما شاهد بازنویسی ساختار قدرت جهانی هستیم.»

وی هشدار داد: «رویارویی با بلوکی که در حال شکل‌گیری است، برای آمریکا بسیار دشوار خواهد بود. تمامی استراتژی‌های آمریکا علیه ایران هم‌اکنون در حال فروپاشی است. به زودی شاهد ظهور ایران مستحکم‌تری با مقاومت اقتصادی بیشتر، قابلیت نظامی بالاتر، قدرت دیپلماتیک گسترده‌تر و اعتماد به نفس استراتژیک بالاتر خواهیم بود.»

کد خبر 968372

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.