رئیس بانک جهانی: جنگ خاورمیانه رشد اقتصاد جهانی را کاهش می‌دهد

رئیس بانک جهانی هشدار داد که جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران حتی در صورت اجرای آتش‌بس اعلام‌شده، تأثیرات زنجیره‌ای بر اقتصاد جهانی خواهد داشت و در صورت تداوم درگیری، رشد اقتصادی و ثبات قیمتی به‌طور جدی آسیب خواهد دید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آجای بانگا، رئیس بانک جهانی، در گفت‌وگو با خبرگزاری «رویترز» اعلام کرد که جنگ در خاورمیانه می‌تواند رشد اقتصادی جهانی را کاهش داده و پیامدهای گسترده‌ای به‌دنبال داشته باشد، حتی اگر آتش‌بس اعلام‌شده از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برقرار بماند.

وی افزود: در سناریوی پایه و در صورت پایان زودهنگام جنگ، رشد اقتصاد جهانی بین ۰.۳ تا ۰.۴ واحد درصد (pp) کاهش پیدا می‌کند، اما در صورت تداوم درگیری‌ها، این کاهش می‌تواند به یک واحد درصد برسد.

بانگا پیش‌بینی کرد که نرخ تورم ممکن است بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ واحد پایه (bp) افزایش یابد و در صورت ادامه جنگ، این رقم می‌تواند تا ۰.۹ واحد درصد بیشتر افزایش پیدا کند.

بر اساس برآوردهای بانک جهانی، رشد اقتصادی در بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه در سال ۲۰۲۶ به ۳.۶۵ درصد کاهش پیدا خواهد کرد، در حالی که این رقم در ماه اکتبر ۴ درصد پیش‌بینی شده بود. در سناریوی بدبینانه و در صورت طولانی شدن جنگ، رشد می‌تواند تا ۲.۶ درصد کاهش پیدا کند.

 نرخ تورم در این کشورها برای سال ۲۰۲۶ حدود ۴.۹ درصد پیش‌بینی شده که نسبت به برآورد قبلی ۳ درصد افزایش نشان می‌دهد و در سناریوی شدید، ممکن است تا ۶.۷ درصد برسد.

بر اساس این گزارش، این جنگ که هزاران کشته در منطقه خاورمیانه برجای گذاشته است، موجب افزایش ۵۰ درصدی قیمت نفت و اختلال در عرضه نفت، گاز، کود، هلیوم و سایر کالاها شده و بخش‌هایی همچون گردشگری و حمل‌ونقل هوایی را نیز تحت تأثیر قرار داده است.

رئیس بانک جهانی با اشاره به شکننده بودن آتش‌بس دو هفته‌ای اعلام‌شده، گفت: ادامه حملات میان ایران و اسرائیل نشان می‌دهد که وضعیت همچنان بی‌ثبات است.

وی افزود: «سؤال اصلی این است که آیا این آتش‌بس و مذاکرات پیش‌رو به صلحی پایدار و بازگشایی تنگه هرمز منجر می‌شود یا خیر.»

بانگا در ادامه گفت: در صورت شکست مذاکرات و ازسرگیری درگیری‌ها، «آیا تأثیری حتی بزرگ‌تر یا بلندمدت‌تر بر زیرساخت‌های انرژی خواهد داشت؟»

رئیس بانک جهانی در عین حال نسبت به به کارگیری سیاست‌های یارانه‌ای غیرپایدار هشدار داد و گفت کشورها باید از اقداماتی که موجب تشدید فشارهای مالی در آینده می‌شود، خودداری کنند.

وی با اشاره به بدهی بالا و نرخ‌های بهره زیاد در بسیاری از کشورهای در حال توسعه تأکید کرد که این شرایط توانایی آن‌ها برای تأمین مالی اقدامات در پاسخ به جهش هزینه‌های انرژی و سایر کالاهای ناشی از جنگ را محدود کرده است.

رئیس بانک جهانی بر ضرورت تنوع‌بخشی به منابع انرژی و افزایش خودکفایی تأکید کرد و گفت: این نهاد در حال همکاری با کشورهایی همچون نیجریه و موزامبیک برای توسعه ظرفیت‌های انرژی است و برنامه‌هایی برای گسترش استفاده از انرژی هسته‌ای، برق‌آبی، زمین‌گرمایی، بادی و خورشیدی در دستور کار دارد.

پایگاه خبری-تحلیلی «آکسیوس» نیز پیشتر در گزارشی اذعان کرده بود که حتی اگر جنگ با ایران همین حالا پایان یابد و تنگهٔ هرمز دوباره باز شود، بحران انرژی در جهان به اندازه‌ای طولانی شده که تأثیرات منفی عمیق آن تا مدت‌ها درسراسر جهان احساس شود.

کد خبر 962585

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.