استقبال بی‌سابقه از ثبت‌نام انتخابات شوراها در روزهای پرتلاطم کشور

فرایند ثبت‌نام نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی شهر از بیست‌ویکم آذر ۱۴۰۴ آغاز شد و تا شب گذشته بیست‌وهشتم دی ۱۴۰۴ ادامه داشت، درحالی‌که کشورمان روزهای پرتلاطمی را پشت سر گذاشت و با وجود محدودیت‌های تبلیغی، آمارها افزایش چشمگیر استقبال از ثبت‌نام در انتخابات شوراها را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا جمعه یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۵ در سراسر کشور برگزار می‌شود. فرایند ثبت‌نام نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی شهر از بیست‌ویکم آذر ۱۴۰۴ آغاز شد و تا شب گذشته بیست‌وهشتم آذر ۱۴۰۴ ادامه داشت.

درحالی‌که کشورمان روزهای پرتلاطمی را پشت سر گذاشت و با وجود محدودیت‌های رسانه‌ای و میدانی برای تبلیغات، آمارها افزایش چشمگیر استقبال از ثبت‌نام در انتخابات شوراها را نشان می‌دهد.

استقبال بی‌سابقه از ثبت‌نام در انتخابات شوراها در روزهای پرتلاطم کشور

آمار نهایی ثبت‌نام‌کنندگان انتخابات شورای شهر

علی زینی‌وند، رئیس ستاد انتخابات کشور امروز _دوشنبه بیست‌ونهم دی_ در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: در مدت هشت روزه ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی شهرهای کشور، ۶۶۰۹۴ نفر ثبت‌نام کردند.

وی افزود: این میزان ثبت‌نام نسبت به دوره ششم ۲۸ درصد رشد داشته است و انتخابات سراسری شوراهای اسلامی شهر و روستا، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار می‌شود.

رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه ۴۷ درصد از ثبت‌نام‌کنندگان در بازه سنی ۴۵ تا ۵۰ سال هستند، ادامه داد: ۴۶ درصد هم بین ۴۰-۴۵ سال نام‌نویسی کرده‌اند، همچنین ۳ درصد رشد جوانان زیر ۳۰ سال و ۳ درصد رشد بانوان را داشتیم. ثبت‌نام وکلا و قضات با رشد ۱۰۰ درصدی روبه‌رو شد. بیشترین رشد را در میان استادان دانشگاه با ۳۵ درصد داشتیم. پس از آن، فرهنگیان با ۲۱ درصد رشد ثبت‌نام داشتند و نام‌نویسی پزشکان هم با ۲۰ درصد رشد روبه‌رو شد.


بیشتر بخوانید: آمار نهایی ثبت‌نام کنندگان انتخابات شورای شهر اعلام شد


زینی‌وند تاکید کرد: ما در میانه یک جنگ و در میان حملات وحشیانه اخیر فرایند ثبت‌نام انتخابات را انجام دادیم، اما حتی یک ساعت هم فرایند ثبت‌نام دچار اختلال نشد که این بیانگر زیرساخت قوی سیاسی کشور است و در این راستا به‌طور ویژه از دست‌اندرکاران حیطه فناوری تشکر می‌کنم.

رئیس ستاد انتخابات کشور یاداور شد: به‌طور ویژه از شخص وزیر کشور تشکر می‌کنم که در این بازه زمانی با وجود تمام گرفتاری‌ها پیگیری جدی انتخابات را هم انجام می‌دادند. حجم بسیاری از تبلیغ برای ثبت‌نام‌ها از بستر پلتفرم‌هایی انجام می‌شد که در این بازه بسته شدند، اما همکاری خبرنگاران و خبرگزاری‌ها موجب شد تا کار به خوبی و بدون مشکل انجام شود.

در طول ادوار شورا، این دوره نخستین دوره‌ای است که تمام ۱۴۵۵ شهرمان به حد نصاب برگزاری شورا رسیدند

زینی‌وند با بیان اینکه در دوره گذشته انتخابات، ۹ شهر به حد نصاب نرسیدند، گفت: در طول ادوار شورا، این دوره نخستین دوره‌ای است که تمام ۱۴۵۵ شهرمان به حد نصاب برگزاری شورا رسیدند و حتی افرادی اضافه بر تعداد کرسی های هر شهر ثبت‌نام کردند.

رئیس ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۶۶ حزب در تهران فعال هستند که این آمار درحال افزایش است، بنابراین پیش‌بینی می‌شود شاهد رقابت تعداد زیادی از احزاب در تهران باشیم. درحال حاضر ۹۰۰۲ نفر برای انتخابات شورا در تهران ثبت‌نام کردند که از این تعداد به‌طور معمول حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر از اعضای احزاب رقابت جدی خواهند داشت و پیش‌بینی ما رقابت پرشور احزاب در تهران برای تصاحب ۲۱ کرسی است.

افزایش ۳۶ درصدی ثبت‌نام در انتخابات شوراهای شهرستان اصفهان

محمدعلی احمدی، فرماندار اصفهان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به پایان یافتن مهلت قانونی ثبت‌نام انتخابات شوراها اظهار کرد: تا پایان وقت قانونی ثبت‌نام نامزدهای انتخابات شوراها یعنی روز _یکشنبه بیست‌وهشتم دی_ تعداد ۱۳۷۱ نفر در شهرستان اصفهان ثبت‌نام کردند که ۱۱۵۷ نفر مربوط به شهر اصفهان است.

وی افزود: از تعداد کل ثبت‌نام‌کنندگان در این دوره ۸۱ درصد مرد به تعداد ۱۱۰۷ نفر و ۱۹ درصد زن به تعداد ۲۶۴ نفر ثبت‌نام کرده‌اند. ۶۵ نفر از ثبت‌نام کنندگان در این دوره سابقه عضویت در شوراهای اسلامی شهر را دارند و ۲۹۸ نفر از ثبت‌نام‌کنندگان در این دوره سابقه داوطلبی در انتخابات شوراهای شهر را دارند؛ ۱۳ درصد از آن‌ها سابقه ایثارگری دارند.

فرماندار اصفهان گفت: از جهت شغلی، ۲۰ درصد شغل آزاد، ۶ درصد استاد دانشگاه، ۱۱ درصد بازنشسته، ۲ درصد خانم‌های خانه‌دار، یک درصد روحانی، ۸ درصد فرهنگی، ۳۰ درصد کارمند، ۳ درصد وکیل و قاضی، ۱ درصد پزشک، ۲.۵ درصد کارگر و کشاورز و سایر مشاغل هم ۱۵.۵ درصد بوده‌اند.


بیشتر بخوانید: آمار نهایی ثبت‌نام کنندگان انتخابات شوراهای شهرستان اصفهان اعلام شد


احمدی تصریح کرد: از نظر مدرک تحصیلی یک درصد فوق دیپلم و پایین‌تر، ۵ درصد حوزوی ۱۰ درصد دکتری، ۴۶ درصد کارشناس ارشد و ۳۶ درصد کارشناسی بوده‌اند.

وی درباره رده سنی ثبت‌نام کنندگان اظهار کرد: افراد ثبت‌نام‌کننده، ۸ درصد زیر ۳۰ سال، ۱۲ درصد ۳۱-۳۵ سال، ۲۱ درصد ۳۶-۴۰ سال، ۲۱ درصد ۴۱-۴۵ سال، ۱۵ درصد ۴۶-۵۰ سال، ۱۱ درصد ۵۱-۵۵ سال، ۶ درصد ۵۶-۶۰ سال، ۴ درصد ۶۱-۶۵ سال و ۲ درصد نیز بالاتر از ۶۰ سال دارند.

فرماندار اصفهان تصریح کرد: در شهر اصفهان ۱۱۵۷ نفر ثبت‌نام کرده‌اند که ۲۲۷ نفر خانم و ۹۳۰ نفر آقا هستند، برای شهر بهارستان با ۷ کرسی ۱۷۳ نفر ثبت‌نام کرده‌اند که ۳۱ نفر خانم و ۱۴۲ نفر آقا هستند، برای شهر قهجاورستان با ۵ کرسی ۱۷ نفر ثبت‌نام کرده‌اند که ۲ نفر خانم و ۱۵ نفر آقا هستند، برای شهر زیار با ۵ کرسی تعداد ۲۴ نفر ثبت‌نام کردند که ۴ نفر خانم و ۲۰ نفر آقا هستند.

به گزارش ایمنا، هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا روز جمعه یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۵ در سراسر کشور برگزار می‌شود. شوراهای اسلامی شهر و روستا به‌عنوان بازوی مشورتی نظام مدیریت شهری از جایگاه ویژه‌ای در ساختار حکمرانی محلی برخوردارند، نخستین دوره انتخابات سراسری شوراهای اسلامی در هفتم اسفند ۱۳۷۷ با حضور گسترده مردم برگزار شد و در نتیجه آن حدود ۲۰۰ هزار نفر از منتخبان ملت برای اداره امور شهرها و روستاها به‌عنوان اعضای شوراهای اسلامی انتخاب شدند.

کد خبر 941448

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.