کشف ترکیبی در شکلات تلخ که می‌تواند روند پیری را کند کند

دانشمندان دریافته‌اند ماده‌ای طبیعی در شکلات تلخ با نشانه‌های «جوان‌تر بودن زیستی» ارتباط دارد؛ کشفی که می‌تواند نگاه تازه‌ای به نقش تغذیه در فرایند پیری انسان ارائه دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از ساینس دیلی، پژوهشگران کالج کینگ لندن در مطالعه‌ای تازه به ارتباطی جالب میان شکلات تلخ و روند کندتر پیری دست یافته‌اند. بر اساس این تحقیق، ترکیبی طبیعی به نام تئوبرومین که در کاکائو وجود دارد، در افرادی که از نظر زیستی جوان‌تر از سن واقعی خود به نظر می‌رسند، در سطح بالاتری در خون مشاهده شده است. نتایج این پژوهش ۱۰ دسامبر در نشریه علمی Aging منتشر شده است.

در این مطالعه، محققان میزان تئوبرومین موجود در خون شرکت‌کنندگان را با شاخص‌های «سن زیستی» مقایسه کردند. سن زیستی نشان می‌دهد بدن یک فرد از نظر عملکرد سلولی و مولکولی در چه وضعیتی قرار دارد و الزاماً با سن تقویمی (تعداد سال‌های زندگی) یکسان نیست. این شاخص بر پایه تغییراتی در DNA، موسوم به متیلاسیون DNA، و همچنین طول تلومرها اندازه‌گیری می‌شود؛ ساختارهایی که با افزایش سن کوتاه‌تر شده و با خطر بیماری‌های مرتبط با پیری ارتباط دارند.

داده‌های این تحقیق از دو گروه بزرگ اروپایی به‌دست آمده است: ۵۰۹ نفر از پروژه TwinsUK و ۱۱۶۰ نفر از مطالعه KORA. نتایج نشان داد افرادی که سطح تئوبرومین بالاتری داشتند، به‌طور متوسط سن زیستی پایین‌تری نسبت به سن واقعی خود داشتند.

«جوردانا بل»، نویسنده ارشد این پژوهش، تأکید می‌کند که این یافته به معنای توصیه به مصرف بیشتر شکلات تلخ نیست، اما می‌تواند به درک بهتر نقش مواد غذایی روزمره در سلامت و طول عمر کمک کند، بررسی‌های بیشتر نشان داد که در میان ترکیبات مختلف کاکائو و قهوه، تنها تئوبرومین چنین ارتباط مشخصی با شاخص‌های پیری داشته است.

پژوهشگران معتقدند ترکیبات گیاهی می‌توانند با تأثیر بر فعالیت ژن‌ها، روند پیری را تحت‌تأثیر قرار دهند، با این حال آن‌ها هشدار می‌دهند که شکلات علاوه بر کاکائو حاوی قند و چربی نیز هست و برای نتیجه‌گیری قطعی درباره نقش تئوبرومین در کند کردن پیری، به تحقیقات گسترده‌تر نیاز است.

کد خبر 932020

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.