توسعه پایدار بدون حفظ میراث تاریخی معنا ندارد

مدیرکل محیط‌زیست و خدمات شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با تأکید بر ضرورت پاسداشت بافت‌های تاریخی گفت: توسعه پایدار زمانی محقق می‌شود که حافظه تاریخی و فرهنگی ملت حفظ و به نسل‌های آینده منتقل شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، علی‌اصغر ذاکری امروز _چهارشنبه، بیست‌ویکم آبان‌_ در دومین اجلاس مجمع عمومی شهرهای تاریخی ایران اظهار کرد: توسعه پایدار به معنای حفظ گذشته برای ساختن آینده‌ای بهتر است. ما میراث‌دار گذشتگان هستیم، نه مالک و صاحب آن‌ها؛ بنابراین وظیفه داریم این میراث ارزشمند را به نسل‌های آینده و فرزندان خود تقدیم کنیم.

وی با تأکید بر اینکه توسعه پایدار یعنی پاسداشت حافظه تاریخی و فرهنگی به ارث‌رسیده از نیاکان افزود: بافت‌های تاریخی، بنیان هویت و روحیه جامعه امروز به شمار می‌روند، این بافت‌ها همچون صندوقچه‌ای از گوهر و زر هستند که حفاظت و انتقال آن‌ها به آیندگان بر عهده ماست.

مدیرکل محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با اشاره به نقش مهم شهرهای تاریخی در تداوم هویت ایرانی گفت: شهرهای تاریخی، نماد هویت و تاریخ سرزمین کهن ما هستند و مدیران شهری باید در حفظ، نگهداری و انتقال این میراث گران‌سنگ به آینده نهایت تلاش خود را به کار گیرند.

ذاکری ادامه داد: آنچه می‌تواند جامعه‌ای را پایدار نگه دارد و روحیه مقاومت و ایثار را در میان مردم تقویت کند، همان ریشه‌ها و هویت اصیل هر ملت است. بناهای تاریخی، تجلی این ریشه‌ها بوده و پایه و بنیان هر جامعه‌ای را شکل می‌دهند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ایستادگی مردم ایران در برابر دشمنان تصریح کرد: در جنگ ۱۲ روزه‌ای که رژیم غاصب صهیونیستی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی به راه انداخت، آنچه مردم ایران را متحد و هم‌صدا کرد، همان ریشه‌ها و هویت مشترک قومی و ملی بود. از ترک و فارس گرفته تا بلوچ، عرب و بختیاری، همه با تکیه بر هویت ایرانی در کنار هم ایستادند.

مدیرکل محیط زیست و خدمات شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در پایان خاطرنشان کرد: بناها و شهرهای تاریخی، هویت ملی ما را نمایندگی می‌کنند و نشانه‌ای از مقاومت، ایثار و گذشت ملت ایران در برابر متجاوزان هستند.

کد خبر 923466

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.