نان داغ، گلایه داغ‌تر

در حالی که مازندران یکی از قطب‌های کشاورزی کشور و تولیدکننده گندم محسوب می‌شود، شهروندان این استان با نان‌هایی روبه‌رو هستند که نه کیفیت لازم را دارند و نه ماندگاری، موج نارضایتی‌ها از نانوایان تا مجلس و استانداری نیز رسیده و حالا دولت ناچار به ورود جدی برای نجات سفره مردم شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، در روزهای اخیر، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های شهروندان استان مازندران، کیفیت پایین نان و نابسامانی در توزیع آن بوده است، این موضوع به اندازه‌ای جدی است که نارضایتی‌های گسترده‌ای در مناطق مختلف استان از سوی مردم مطرح شده و واکنش نمایندگان مجلس و مسئولان استانی را در پی داشته است.

بیشترین گلایه‌ها از سوی شهروندان به کیفیت پایین آرد مصرفی نانوایی‌ها بازمی‌گردد، بسیاری از مردم معتقدند نان تنها زمانی که تازه و داغ است، قابل مصرف بوده و مدت کوتاهی پس از خروج از تنور، کیفیت خود را از دست می‌دهد و عملاً غیرقابل مصرف می‌شود.

یکی از شهروندان محمودآباد در این ارتباط می‌گوید: نصف نانی که می‌خریم، به‌دلیل رنگ، بافت و شکل نامناسبش، اشتهایی برای مصرف باقی نمی‌گذارد، واقعاً این نان با چه نوع آردی پخته می‌شود؟

همچنین شهروند دیگری از ساری می‌گوید: در برخی روستاها، نان‌ها آن‌قدر بی‌کیفیت هستند که تنها برای خوراک دام و طیور استفاده می‌شوند، حتی بوی آن نان‌ها آزاردهنده است.

طبق آمار ارائه‌شده از سوی اتحادیه نانوایان، سالانه حدود ۳۸۰ هزار تن آرد در مازندران توزیع می‌شود که سهم ماهانه به بیش از ۳۱ هزار تن می‌رسد، این آرد بین بیش از ۴۶۰۰ واحد خبازی فعال در استان توزیع می‌شود.

همچنین بر اساس گزارش‌های رسمی، سرانه نانوایی در مازندران از میانگین کشوری نیز بالاتر است، این در حالی است که در شرق استان، تولید سالانه گندم به حدود ۱۷۰ هزار تن می‌رسد، اما با وجود این ظرفیت تولید، همچنان مردم با مشکل کیفیت آرد و نان روبه‌رو هستند.

نان داغ، گلایه داغ‌تر

واکنش نمایندگان مجلس، اعتراض رسمی به وزرا

عبدالوحید فیاضی، رئیس مجمع نمایندگان مازندران در پی نارضایتی‌های مردمی با ارسال نامه‌ای به وزرای کشور و جهاد کشاورزی نسبت به کیفیت پایین گندم، آرد و نان در استان اعتراض کرد.

وی در این نامه تأکید کرد: «مشکل اصلی نه در عملکرد نانوایان، بلکه در کیفیت پایین مواد اولیه به‌ویژه گندم و آرد است.، ضعف نظارت، تخصیص ناکافی آرد و واردات گندم بی‌کیفیت، ریشه اصلی این بحران هستند.»

فیاضی خواستار مقابله جدی با واردکنندگان و خریداران گندم بی‌کیفیت و همچنین ایجاد یک نهاد حاکمیتی واحد برای مدیریت زنجیره تأمین گندم و آرد شد.

وی همچنین با اشاره به فعالیت بی‌وقفه نانوایان در شرایط بحرانی به‌ویژه در جنگ ۱۲ روزه اخیر، خواستار پرداخت مطالبات معوق یارانه آرد به نانوایان استان شد.

پس از رسانه‌ای شدن نامه نماینده مجلس، جلسه‌ای در استانداری مازندران با هدف بررسی و ساماندهی وضعیت توزیع آرد و کیفیت نان برگزار شد، محمدابراهیم تولایی، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران در این جلسه گفت: سلامت و تغذیه مردم از اولویت‌های مدیریتی استان است، اگر کیفیت آرد پایین است، اداره کل غله باید پاسخگو باشد و در صورتی که نانوایان از آرد باکیفیت استفاده کرده اما نان بی‌کیفیت پخت کنند، مسئولیت بر عهده اتحادیه نانوایان است.

وی تأکید کرد که نظارت دقیق بر زنجیره تولید، توزیع و پخت نان ضروری است و در صورت ادامه عملکرد ضعیف، سهمیه آرد کارخانجات بی‌کیفیت کاهش یا قطع خواهد شد.

تولایی از ورود ۳۰ هزار تن گندم باکیفیت به مازندران خبر داد و افزود: با پیگیری‌های انجام شده، یک فروند کشتی حامل این گندم‌ها در بندر استان پهلو گرفته و عملیات تخلیه آن در حال انجام است.

وی همچنین از راه‌اندازی سیستم حمل آرد هوشمند و پایش تصویری روند حمل از کارخانه تا نانوایی خبر داد، طبق طرح جدید، توزیع آرد بر اساس کیفیت پخت نانوایان تنظیم می‌شود؛ به این معنا که نانوایانی که نان با کیفیت‌تری عرضه می‌کنند، سهمیه بیشتری دریافت خواهند کرد.

تاخیر در پرداخت یارانه آرد به نانوایان دولتی نیز به عنوان عاملی دیگر در کاهش انگیزه و کیفیت تولید نان مطرح شده است، برخی نانوایان با گلایه از پرداخت نشدن به‌موقع سهمیه اعلام کرده‌اند که این موضوع بر روند فعالیت و کیفیت تولید نان تأثیر منفی گذاشته است.

نان داغ، گلایه داغ‌تر

به گزارش ایمنا، وضعیت نامطلوب کیفیت نان در مازندران، ناشی از مجموعه‌ای از عوامل از جمله کیفیت پایین گندم، ضعف در نظارت، تخصیص نامناسب آرد و مشکلات مالی نانوایان است، ورود گندم باکیفیت به استان و افزایش نظارت بر کارخانجات و نانوایان در کنار پرداخت به‌موقع یارانه‌ها، می‌تواند گامی مؤثر در جهت بهبود شرایط باشد، با توجه به اهمیت نان در سبد غذایی مردم، دولت و نهادهای نظارتی موظف به اصلاح و مدیریت دقیق‌تر زنجیره تولید تا مصرف این کالای اساسی هستند.

کد خبر 912338

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.