شهرهای کرمان، یزد و دزفول مثلث گردشگری مقاومت ایران شدند

شهردار کرمان گفت: دزفول قهرمان و دارالعباده یزد در کنار کرمان پایتخت مقاومت جهان اسلام، مثلث گردشگری مقاومت را تشکیل دادند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، محسن تویسرکانی شامگاه _یکشنبه ششم مهر_ در آیین انعقاد تفاهم‌نامه گردشکری مقاومت همزمان با سالگرد شهادت سیدحسن نصرالله در محل گلزار شهدای کرمان اظهار کرد: شهر کرمان به‌عنوان پایتخت مقاومت جهان اسلام، روزانه میزبان بیش از ۲ هزار زائر از نقاط مختلف کشور و جهان است؛ زائرانی که حتی از ۷۰ کشور با ادیان و باورهای مختلف به این مکان مقدس می‌آیند.

وی با بیان اینکه کرمان کانونی زیارتی با ظرفیت ملی و بین‌المللی است، از امضای تفاهم‌نامه‌ای سه‌جانبه میان کرمان، دزفول و یزد خبر داد و افزود: دزفول قهرمان، شهر بیشترین شهید دانش‌آموز و زنان شهید کشور و یزد دارالعباده، شهر قنات و قنوت و قناعت، امروز در کنار کرمان قرار گرفته‌اند تا با ایجاد یک مثلث گردشگری مقاومت، بخشی از دغدغه‌های زائران مرقد مطهر حاج قاسم و مناطق عملیاتی جنوب برطرف شود.

شهردار کرمان حسن تقارن زمان امضای تفاهم‌نامه با ایام شهادت شهدای مقاومت را به فال نیک گرفت و گفت: این تفاهم‌نامه آغاز راه است و ایده آن می‌تواند با پیوستن دیگر شهرهای کشور توسعه یابد تا گردشگری مقاومت به یک شبکه ملی تبدیل شود.

وی با بیان اینکه نسل جدید ما نیازمند فرهنگ مقاومت است و رویدادهایی از این دست می‌تواند این فرهنگ را زنده نگه دارد، تصریح کرد: باید این تفاهم‌نامه به‌سرعت عملیاتی شود و صرفاً در قالب نمادین باقی نماند، تا شاهد رونق واقعی گردشگری مقاومت و بهره‌مندی زائران از خدمات مناسب باشیم.

تویسرکانی خاطرنشان کرد: هر بامداد جمعه، در این مکان مقدس مراسمی با عنوان به وقت شهادت برگزار می‌شود که در آن خیل زائران شهید حاج قاسم، در ساعت یک و ۲۰ دقیقه بامداد، گردهم آمده و یاد سردار را زنده می‌کنند. این مراسم، پس از گذشت سال‌ها از شهادت سردار، همچنان با شور و حرارتی وصف‌ناپذیر ادامه دارد.

ضرورت توسعه فرهنگ مردم‌یاری و تعاون

سردار ناصر بهروز، جانشین سپاه ثارالله استان کرمان نیز در این مراسم و در جمع خانواده‌های شهدا، رزمندگان و مسئولان محلی، با یادآوری صحنه‌های ایثار در دوران دفاع مقدس، اظهار کرد: انسان‌های مؤثر آن دوره، در جغرافیایی محدود، اما با روحی بزرگ گرد هم آمدند و شگفتی‌های بی‌مانندی خلق کردند. آنچه این جمع را شکل داد، ایمان و دین بود که جاذبه‌ای بی‌پایان در سخت‌ترین روزها ایجاد می‌کرد.

وی با اشاره به نمونه‌های ایثار افزود: خانواده‌هایی بودند که ۹ فرزند، یا حتی هفت فرزند خود را تقدیم جبهه‌ها کردند. گاه پدر و فرزند در کنار هم به میدان می‌رفتند و چندین شهید از یک خانواده درمی‌آمد. این حرکت‌ها، یکی از برکات بزرگ دین و پایمردی مردم بود که حتی قدرتمندترین دشمنان را به زانو درآورد.

جانشین سپاه ثارالله استان کرمان با بیان اینکه دفاع مقدس از منظر اخلاقی و اجتماعی نیز ارزشمند است، گفت: از هر زاویه‌ای که به دفاع مقدس نگاه کنیم، اصول اخلاق، وحدت، مردم‌یاری و روحیه تعاون در آن دیده می‌شود. این فرهنگ باید گسترش یابد، زیرا بخشی از اعتقادات ماست. اگر آن را زنده نگه داریم، در هر چالش و تهدید پیروز خواهیم بود.

وی با اشاره به دستاوردهای فراوان دفاع مقدس، اضافه کرد: شهید حاج قاسم سلیمانی، شهید رشید و شهید سید حسن نصرالله همگی محصول فرهنگ دفاع مقدس‌اند. هر جایی که فرهنگ دفاع مقدس حاضر باشد، خداوند یاری می‌کند و ملت می‌تواند برای بشریت پیام‌آور خیر باشد.

سردار بهروز با اشاره به جایگاه تاریخی و فرهنگی کرمان گفت: کرمان تاریخ پرافتخاری دارد و امروز ظرفیت‌های آن بیش از گذشته است. این استان نه تنها در عرصه دانش‌آموزی و فعالیت‌های سازمانی فعال است، بلکه با همکاری شهرداری و مردم، بهترین میزبان برای رویدادها و زائران خواهد بود.

گفتمان مقاومت محور اصلی طرح گردشگری مقاومت مطرح است

ابوالقاسم محی‌الدینی، شهردار یزد نیز امضای تفاهم‌نامه سه‌جانبه را اتفاقی ارزشمند و تاریخی خواند و گفت: این نخستین‌بار است که در ادبیات تفاهم‌نامه‌های بین شهرها، گفتمان مقاومت به عنوان محور اصلی مطرح می‌شود.

وی افزود: امیدواریم این اتفاق بزرگ مایه خیر و برکت برای سه شهر دخیل در آن و در نهایت برای تمام ایران اسلامی باشد.

گردشگری مقاومت باید مردمی باشد

محمد عتاب اهوازی، شهردار دزفول نیز در این مراسم با با ابراز امیدواری از اجرایی شدن دستورالعمل‌های اجرایی گردشگری مقاومت اظهار کرد: تمام انبیا و اولیای الهی در طول تاریخ، مقاومت را مبنای منش خود قرار داده‌اند و اوج این تجلی در دوران معمار کبیر انقلاب اسلامی و در مکتب حاج قاسم سلیمانی دیده شد.

وی لبیک به مقام معظم رهبری و حرکت در مسیر گام دوم انقلاب برای تحقق تمدن نوین اسلامی را از اهداف کلان این همکاری دانست و تصریح کرد: تبیین و ترویج فرهنگ مقاومت بخشی از این مسیر است.

شهردار دزفول گفت: در حالی که حدود ۵ درصد تولید ناخالص داخلی معادل ۵۰۰ هزار میلیارد تومان در گردشگری هزینه می‌شود، تاکنون سازماندهی ویژه‌ای برای گردشگری مقاومت وجود نداشته است و این حوزه حلقه مفقوده فعالیت‌های فرهنگی ماست.

وی با بیان اینکه گردشکری مقاومت باید مردمی باشد تا اثرگذاری آن دوچندان شود، تأکید کرد: حضور بر مزار اولیای خدا همچون حاج قاسم سلیمانی، عهدی است که ما می‌بندیم تا راهی را که این بزرگواران آغاز کرده‌اند، ادامه دهیم.

عتاب اهوازی بیان کرد: در دستورالعمل اجرایی این تفاهم‌نامه، مردمی‌بودن طرح را به‌عنوان اصل قرار خواهیم داد تا خانواده‌ها در مرکز آن قرار بگیرند و نسل نوجوان و جوان، مخاطب اصلی و ذخیره ادامه راه انقلاب باشند.

به گزارش ایمنا، تفاهم‌نامه همکاری شهرداری‌های شهرهای کرمان، یزد و دزفول به منظور توسعه گردشکری مقاومت و به منظور تشکیل مثلث گردشگری تاریخی، فرهنگی و مقاومت به امضای طرفین رسید.

کد خبر 910248

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.