بزرگداشت «پدر داستان‌نویسی کودک ایران» در کرمان/ رونمایی از جایزه هوشنگ مرادی در هفته کودک

در آستانه هفته ملی کودک، کرمان میزبان بزرگداشت هوشنگ مرادی کرمانی پیشکسوت عرصه ادبیات کودک و نوجوان و پدر داستان‌نویسی کودک در ایران خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، مثل «قصه‌های مجید» که گوشه‌ای از زندگی معمولی اما پر از شگفتی ما را با لحنی شیرین روایت می‌کند و مثل لحظه‌هایی که «خمره» کوچک‌ترین آرزوها را به بزرگترین دغدغه‌ها تبدیل می‌کند یا حتی «مهمان مامان» که سادگی خانوادگی را در دل اتفاقات پیش پا افتاده به جشن می‌گیرد، این بار کرمان زادگاه مردی که قصه‌ها را نفس می‌کشد، فصلی نو در کتاب بزرگداشت‌ها می‌نویسد.

در جهان داستان‌های هوشنگ مرادی کرمانی، قهرمانان نه از جنس افسانه‌ها، که از دل همین کوچه‌ها و خانه‌ها برخاسته‌اند و هر اثری ورای سادگی و بومی بودن، به مثابه گنجینه‌ای از درس‌های زندگی، انسانیت، تاب‌آوری در برابر ناملایمات و جستجوی امید در دل هر موقعیت دشوار است؛ قصه‌هایی که بی‌هیچ ادعایی، به ما می‌آموزند چگونه در دل هر روزمرگی، معنایی تازه بیابیم و از شکست‌ها پلکان بسازیم.

در آستانه هفته ملی کودک، کرمان به احترام صداقت جهانی مرادی کرمانی برمی خیزد و خود را برای میزبانی از یکی از برجسته‌ترین رویدادهای فرهنگی سال در حوزه ادبیات کودک و نوجوان آماده می‌کند؛ این رویداد، فراتر از یک بزرگداشت صرف، فرصتی است تا بار دیگر، به یاد آوریم که چطور می‌توان از دل «تنور» زندگی، نانِ «تجربه» بیرون کشید و چگونه می‌توان در کنار هر «بچه آدم»، یک «معلم بزرگ» یافت.

اکبر خدادادی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان با اشاره به برگزاری آئین بزرگداشت پدر داستان نویسی کودک در ایران و رونمایی از جایزه ملی کتاب سال کودک و نوجوان با نام هوشنگ مرادی کرمانی، اظهار می‌کند: آئین بزرگداشت شانزدهم مهر و همزمان با هفته ملی کودک، با حضور مردم و مسئولان در تالار فرهنگ و هنر برپا خواهد شد.

وی هوشنگ مرادی کرمانی را یک میراث فرهنگی می‌داند که باید ترویج یابد و اضافه می‌کند: آثار این نویسنده برجسته در قالب فیلم و کتاب توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است و نه تنها در ترویج فرهنگ، آئین‌ها، سنت‌ها و ادبیات بومی کرمان سنگ تمام گذاشته است، بلکه توانسته صداقت را جهانی کند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کرمان با تأکید بر استقلال فکری و هنری مرادی کرمانی، او را نویسنده‌ای مردمی قلمداد می‌کند و می‌گوید: او به هیچ دسته و گروه و نهاد دولتی و غیر دولتی وابسته نیست و به مردم و فرهنگ ایران تعلق دارد و باید بیش از این معرفی شود.

وی با اشاره به اینکه آئین بزرگداشت هوشنگ مرادی کرمانی کاملاً فرهنگی و غیر رسمی خواهد بود، از حضور مصطفی رحماندوست و مهمانانی از فرهنگستان زبان فارسی و اهالی سینما خبر می‌دهد و بیان می‌کند: ضمن اجرای موسیقی و پخش فیلم درباره زندگی و آثار استاد مرادی کرمانی، تلاش می‌کنیم مراسم را در فضایی صمیمی و کودک محور برگزار کنیم.

خدادادی با بیان اینکه اعضای کانون در سه سال گذشته مفتخر به کسب بیش از ۱۰۰ جایزه بین‌المللی شده‌اند، تصریح می‌کند: در آئین بزرگداشت، نمایشگاهی از آثار اعضای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که جوایز بین‌المللی کسب کرده‌اند، برپا خواهد شد.

وی بزرگداشت استاد مرادی کرمانی را سرآغاز برپایی سلسله برنامه‌هایی تحت عنوان «کارنامه» با هدف عرفی هنرمندان پرتلاش حوزه کودک و نوجوان در کرمان می‌داند و می‌گوید: در هفته ملی کودک با شعار «کودکی حال خوش زندگی است»، تلاش خواهیم کرد صدای کودکان و نوجوانان کرمانی شنیده و موفقیت‌ها دیده و شنیده شود و دستگاه‌ها یک مشاور نوجوان داشته باشند.

به گفته مدیرکل کانون پرورش فکری استان، بیش از ۳۴ هزار نفر عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هستند و بیش از ۱۰ هزار زبان آموز نیز از زیر مجموعه کانون زبان بهره‌مند می‌شوند.؛ هم چنین استان کرمان دارای ۴۶ مرکز ثابت و سیار است که در این میان ۶ مرکز سیار هستند؛ تعداد مراکز فعال در کرمان به پنج عدد می‌رسد و در بیشتر شهرستان‌ها یک تا دو مرکز فعال است.

کد خبر 904898

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.