کشور در یک هفته ۱۶۳ بار لرزید / رخداد ۴۷ زمین‌لرزه در بوشهر

از تاریخ چهارم تا دهم مرداد، ۱۶۳ زلزله با محدوده‌های بزرگی متفاوت در کشور رخ داده است که براساس این آمار، منطقه عسلویه در استان بوشهر با رخداد ۴۶ زمین‌لرزه، لرزه‌خیزترین منطقه کشور بوده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، توجه به آمار زلزله‌ها و بزرگی آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است، چراکه این اطلاعات می‌تواند به کاهش خطرات و آسیب‌های ناشی از زلزله کمک کند، در واقع داده‌های آماری درباره تعداد و شدت زلزله‌ها می‌تواند به شناسایی مناطق زلزله‌خیز کمک و برنامه‌ریزی برای مقاوم‌سازی زیرساخت‌ها و ساختمان‌ها را تسهیل کند، این اطلاعات همچنین می‌تواند در تعیین اولویت‌های برای سرمایه‌گذاری برای اقدامات پیشگیری و مدیریت بحران کمک کننده باشد.

بزرگی زلزله‌ها که با مقیاس ریشتر اندازه‌گیری می‌شود، نشان‌دهنده میزان انرژی آزاد شده در زمان وقوع زلزله است و آگاهی از بزرگی زلزله‌ها این امکان را می‌دهد که آسیب‌های احتمالی به ساختمان‌ها، زیرساخت‌ها و سلامت افراد پیش‌بینی شود، این پیش‌بینی‌ها می‌تواند به ارتقای سطح آماده‌سازی و افزایش آگاهی عمومی در رویارویی با زلزله‌ها منجر شود.

آمار زلزله‌ها نیز می‌تواند به بهبود تکنیک‌ها و روش‌های پیش‌بینی زلزله‌ها کمک کند، با تحلیل دقیق داده‌های گذشته، دانشمندان می‌توانند الگوها و روندهای وقوع زلزله‌ها را شناسایی کنند و روش‌های پیش‌بینی دقیق‌تری را توسعه دهند، این پیشرفت‌ها می‌تواند به کاهش زمان واکنش و افزایش دقت هشدارها منجر شود و در نهایت منجر به حفظ سلامت افراد شود و خسارات مالی را کاهش دهد.

توجه به آمار زلزله‌ها و بزرگی آن‌ها می‌تواند به افزایش همکاری بین‌المللی در زمینه مدیریت بحران و تبادل اطلاعات منجر شود، کشورهای مختلف می‌توانند از تجربیات و دانش یکدیگر بهره‌برداری کنند و استراتژی‌های موفقیت‌آمیز را به اشتراک بگذارند تا این همکاری به ایجاد یک شبکه جهانی برای مقابله با زلزله‌ها و کاهش اثرات مخرب آنها کمک کند.

کشور در یک هفته ۱۶۳ بار لرزید / رخداد ۴۷ زمین‌لرزه در بوشهر

رخداد ۱۶۳ زمین‌لرزه در یک هفته

فریبرز ناطق‌الهی، زلزله‌شناس و عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به زلزله‌های رخ داده در کشور طی هفته گذشته اظهار کرد: در طول یک هفته و از تاریخ چهارم تا دهم مرداد، ۱۶۳ زلزله با محدوده‌های بزرگی متفاوت در کشور رخ داده است که براساس این آمار، منطقه عسلویه در استان بوشهر با رخداد ۴۶ زمین‌لرزه، لرزه‌خیزترین منطقه کشور بوده است.

وی با بیان اینکه در مدت زمانی مذکور در مناطق مرزی کشور پنج زمین‌لرزه رخ داده و به ثبت رسیده است، افزود: بیشترین تعداد رخداد زمین‌لرزه در این بازه زمانی مربوط به استان بوشهر با ۴۶ زمین‌لرزه است و پس از آن استان سمنان با رخداد ۱۹ زمین‌لرزه رکورددار تعداد زلزله‌های رخ داده در سطح کشور است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه در تاریخ بیست‌وچهارم تیر، زلزله شاخص این هفته با بزرگی ۴.۸ ریشتر، ساعت ۰۷:۲۴:۳۲ در عسلویه استان بوشهر به ثبت رسیده است، تصریح کرد: نمودار فراوانی زمین‌لرزه‌های کشور نشان می‌دهد بیشترین زلزله‌های رخ داده در این بازه زمانی با بزرگی کمتر از سه ریشتر بوده است.

ناطق‌الهی با اشاره به اینکه محدوده بزرگی زلزله‌های رخ داده به چهار گروه کوچک‌تر از سه ریشتر، با بزرگی سه تا چهار ریشتر، با بزرگی چهار تا پنج ریشتر و با بزرگی پنج تا شش ریشتر تقسیم‌بندی می‌شود، ادامه داد: ۱۱۳ زمین‌لرزه در محدوده بزرگی کوچک‌تر از سه ریشتر و ۴۱ زمین‌لرزه با محدوده بزرگی سه تا چهار ریشتر و ۹ زمین‌لرزه با محدوده بزرگی چهار تا پنج ریشتر در این بازه زمانی رخ داده است.

وی گفت: بر اساس اطلاعاتی که به ثبت رسیده است، در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، البرز، ایلام، زنجان، قزوین، کرمانشاه و لرستان، هیچ زمین‌لرزه‌ای از تاریخ چهارم تا دهم مرداد به ثبت نرسیده است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله اضافه کرد: یک زمین‌لرزه در اردبیل، ۱۰ زمین‌لرزه در اصفهان، ۴۷ زمین‌لرزه در بوشهر، یک زمین‌لرزه در تهران، یک زمین‌لرزه در چهارمحال و بختیاری، ۱۰ زمین‌لرزه در خراسان رضوی، هفت زمین‌لرزه در خراسان شمالی، سه زمین‌لرزه در خراسان جنوبی و چهار زمین‌لرزه در خوزستان رخ داده است.

ناطق‌الهی افزود: بر همین اساس در هفته مذکور شاهد رخداد ۱۹ زمین‌لرزه در سمنان، یک زمین‌لرزه در سیستان و بلوچستان، ۹ زمین‌لرزه در فارس، یک زمین‌لرزه در قم، یک زمین‌لرزه در کردستان، ۱۰ زمین‌لرزه در کرمان، چهار زمین‌لرزه در کهگیلویه و بویراحمد، هشت زمین‌لرزه در گلستان، یک زمین‌لرزه در گیلان، یک زمین‌لرزه در مازندران، دو زمین‌لرزه در مرکزی، ۹ زمین‌لرزه در هرمزگان، یک زمین‌لرزه در همدان و هفت زمین‌لرزه در یزد، بوده‌ایم.

کشور در یک هفته ۱۶۳ بار لرزید / رخداد ۴۷ زمین‌لرزه در بوشهر

جزئیات زلزله‌های هفته مذکور به شرح زیر است:

شنبه ۴ مرداد

در عسلویه استان بوشهر زلزله‌ای به بزرگی ۴.۷ ریشتر در عمق ۱۵ کیلومتری رخ داد و رومرکز آن در ۱۵ کیلومتری عسلویه، ۳۵ کیلومتری گله دار استان فارس و ۳۶ کیلومتری شکنار استان هرمزگان گزارش شد.

در مهر استان فارس زلزله‌ای به بزرگی ۴.۹ ریشتر در عمق ۳۰ کیلومتری رخ داد.

کوهی خیل استان مازندران زلزله‌ای به بزرگی ۳.۱ ریشتر در عمق ۱۲ کیلومتری را تجربه کرد.

در لامرد استان فارس زلزله‌ای به بزرگی ۳.۳ ریشتر در عمق پنج کیلومتری رخ داد و کانون آن در ۱۰ کیلومتر لامرد، ۱۹ کیلومتری وراوی و ۲۰ کیلومتر تا پارسیان استان هرمزگان بوده است

یکشنبه ۵ مرداد

در عسلویه استان بوشهر بعد از زمین‌لرزه‌هایی به بزرگی ۳.۵ ریشتر در عمق ۱۹ کیلومتری و ۲.۸ زلزله دیگری به بزرگی ۴ ریشتر در عمق ۲۵ کیلومتری رخ داد و کانون آن در پنج کیلومتری عسلویه استان بوشهر، ۲۶ کیلومتری گله دار و ۳۰ کیلومتری مهر استان فارس بوده است.

زلزله‌های ۳.۴ در عمق ۱۰ کیلومتری، ۲.۹ و ۲.۸ ریشتری از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه بوده است.

در امیریه استان سمنان زلزله ۲.۹ ریشتری به ثبت رسید، در بلوک استان کرمان زلزله‌ای به بزرگی ۳.۲ ریشتر در عمق هشت کیلومتری و در دهدشت استان کهگیلویه و بویراحمد زلزله‌ای به بزرگی ۳.۵ ریشتر در عمق ۱۲ کیلومتری رخ داد.

دوشنبه ۶ مرداد

در عسلویه استان بوشهر دو زلزله ۲.۶، چهار زلزله ۲.۹، چهار زلزله ۲.۸، زلزله ۴.۹ در عمق ۲۱ کیلومتری، ۴.۲ در عمق ۱۸ کیلومتری، ۳.۹ در عمق ۲۳ کیلومتری، ۴.۳ در عمق ۱۸ کیلومتری، ۳.۱ در عمق ۲۶ کیلومتری، ۴.۳ در عمق ۲۰ کیلومتری، ۴ در عمق ۱۰ کیلومتری، ۳.۷ در عمق ۱۰ کیلومتری، ۴.۳ در عمق ۹ کیلومتری، ۳.۴ در عمق ۱۰ کیلومتری و ۴.۳ ریشتری در عمق ۹ کیلومتری به ثبت رسید.

در ارزوئیه استان کرمان زلزله ۲.۶، در جم استان بوشهر زلزله ۲.۹، در گله دار استان فارس زلزله ۲.۹، در سنگان استان خراسان رضوی زلزله ۲.۹ و در شاهرود استان سمنان زلزله ۲.۶ ریشتری رخ داد.

سرگز استان هرمزگان با زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۳ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۱۶ کیلومتری سرگز و ۵۱ کیلومتری فارغان استان هرمزگان و ۴۵ کیلومتری فاریاب استان کرمان گزارش شد و زلزله ۳.۱ ریشتری در عمق ۱۰ کیلومتری و ۲.۷ از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه است.

امیریه استان سمنان زلزله‌ای به بزرگی ۳ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری را تجربه کرد و مرکز آن در ۱۷ کیلومتری امیریه، ۱۹ کیلومتری بسطام و ۲۶ کیلومتری شاهرود این استان گزارش شد و زلزله ۳ ریشتری در عمق ۱۰ کیلومتری از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه است.

دوگنبدان استان کهگیلویه و بویراحمد با زلزله‌ای به بزرگی ۳ ریشتر در عمق ۱۱ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۲ کیلومتری دوگنبدان، ۳۴ کیلومتری چرام و ۳۶ کیلومتری دهدشت این استان گزارش شد.

سه‌شنبه ۷ مرداد

در دهدشت استان کهگیلویه و بویراحمد زلزله‌ای به بزرگی ۳.۵ ریشتر در عمق ۱۲ کیلومتری رخ داد و کانون آن در ۲۸ کیلومتری دهدشت، ۲۸ کیلومتری چرام و ۲۹ کیلومتری دوگنبدان این استان بوده است.

در عسلویه استان بوشهر زلزله‌هایی به بزرگی ۳.۲ در عمق ۱۹ کیلومتری و ۳.۵ ریشتری در عمق ۱۰ کیلومتری رخ داد.

در خانه زنیان استان فارس زلزله ۲.۹ و در افزر استان فارس زلزله ۲.۷ ریشتری رخ داد.

سفیدابه استان سیستان و بلوچستان با زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۳.۴ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و رومرکز آن در ۵۲ کیلومتری سفیدآبه و ۹۵ کیلومتری نصرت‌آباد استان سیستان و بلوچستان و ۹۲ کیلومتری نهبندان استان خراسان جنوبی گزارش شد.

بلوک استان کرمان زلزله‌ای به بزرگی ۳.۲ ریشتر در عمق هشت کیلومتری را تجربه کرد و کانون آن در ۱۱ کیلومتری بلوک، ۲۶ کیلومتری فاریاب و ۴۴ کیلومتری کهنوج این استان گزارش شد.

سرگز استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگی ۳.۸ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۱۱ کیلومتری سرگز و ۳۹ کیلومتری فارغان استان هرمزگان و ۵۴ کیلومتری ارزوئیه استان کرمان بوده است.

عشق آباد استان خراسان جنوبی زلزله‌ای به بزرگی ۳.۶ ریشتر در عمق ۲۲ کیلومتری را تجربه کرد و مرکز این رخداد لرزه‌ای در ۵۷ کیلومتری عشق آباد، ۱۱۵ کیلومتری طبس و ۱۲۳ کیلومتری بشرویه به ثبت رسید.

ایذه استان خوزستان با زلزله‌ای به بزرگی ۳.۲ ریشتر در عمق پنج کیلومتری لرزید و مرکز آن در ۱۸ کیلومتری ایذه، ۳۴ کیلومتری قلعه تل و ۳۸ کیلومتری مسجد سلیمان این استان گزارش شد.

چهارشنبه ۸ مرداد

در سی سخت استان کهگیلویه و بویراحمد زلزله‌ای به بزرگی ۳.۹ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری به ثبت رسید و مرکز آن در پنج کیلومتری سی سخت، ۱۸ کیلومتری چیتاب و ۲۱ کیلومتری یاسوج این استان بوده است.

در عسلویه استان بوشهر زلزله‌های ۳.۵ در عمق ۱۰ کیلومتری، ۳.۲ در عمق ۱۵ کیلومتری، ۲.۹، ۳.۷ در عمق ۱۵ کیلومتری، ۳.۲ ریشتری در عمق ۱۳ کیلومتری به ثبت رسید.

در سرگز استان هرمزگان زلزله‌ای به بزرگی ۳.۱ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری به ثبت رسید.

در شهداد استان کرمان زلزله ۲.۹ و در نگار استان کرمان زلزله ۲.۸ ریشتری رخ داد.

پنجشنبه ۹ مرداد

در فرهادگرد استان خراسان رضوی زلزله ۲.۸، در هفتکل استان خوزستان زلزله ۲.۵، در نودان استان فارس زلزله ۲.۵ و در انبار آلوم استان گلستان زلزله ۲.۸ ریشتری ثبت شد.

نمین استان اردبیل زلزله‌ای به بزرگی ۳.۷ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری را تجربه کرد و مرکز آن در ۱۶ کیلومتری نمین و ۱۷ کیلومتری آبی بی گلو استان اردبیل بوده است.

در آستارای استان گیلان زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۳.۵ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری رخ داد و کانون آن در ۲۸ کیلومتری آستارا و ۳۰ کیلومتری لوندویل این استان گزارش شد.

سرخون استان چهارمحال و بختیاری با زلزله‌ای به بزرگی ۳.۵ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و مرکز این رخداد لرزه‌ای در ۲۱ کیلومتری سرخون استان چهارمحال وبختیاری، ۲۱ کیلومتری دهدز استان خوزستان و ۳۲ کیلومتری دیشموک استان کهگیلویه و بویراحمد گزارش شد.

جمعه ۱۰ مرداد

پیشوای استان تهران با زلزله‌ای به بزرگی ۳.۲ ریشتر در عمق هشت کیلومتری لرزید و مرکز آن در ۱۴ کیلومتری پیشوا، ۱۹ کیلومتری شریف آباد و ۱۹ کیلومتری جواد آباد این استان به ثبت رسید.

در جایزان استان خوزستان زلزله ۲.۸ ریشتری رخ داد.

کد خبر 895844

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.