لزوم تسریع پروژه‌های بازآفرینی شهری و اولویت‌بخشی به طرح‌های زیربنایی شهر اصفهان

رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به ضرورت احیای جدی‌تر پروژه‌های بازآفرینی شهری، خواستار تمرکز شهرداری بر طرح‌های اولویت‌دار نظیر پل‌های شهری و خط دوم مترو شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسول میرباقری امروز _یکشنبه هجدهم خرداد_ در نطق میان دستور صدوهفتادوهشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان، با تبریک دهه ولایت و عید سعید غدیر، ضمن شکرگزاری نعمت ولایت و سکونت در شهر ولایت‌مدار اصفهان، به بیان نکاتی در حوزه مدیریت شهری پرداخت.

وی با انتقاد از کند شدن روند پروژه‌های بازآفرینی شهری افزود: در سال‌های اول و دوم، شاهد بودیم که هر ۱۵ روز یک‌بار، شخص شهردار جلسات بازآفرینی را برگزار می‌کردند، اما به‌تازگی این روند کند شده است.

رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: در آن دوره، طرح‌های بازآفرینی در چند منطقه با تلاش مستمر معاونت شهرسازی و مناطق، تهیه و تصویب شد و این روند شتاب خوبی داشت، اما اکنون جدیت لازم در این حوزه احساس نمی‌شود.

میرباقری با اشاره به جلسه اخیر کمیسیون شهرسازی و معماری، خواستار برگزاری منظم جلسات قرارگاه بازآفرینی با حضور شهردار و مدیران مناطق پانزده‌گانه شد و افزود: اکنون بهترین فرصت برای جذب سرمایه‌گذار فراهم شده است، هم تخفیف‌های مصوب شورای اسلامی شهر اعمال می‌شود و هم مجوزهای ارتفاع در کمیسیون ماده ۵ تصویب شده‌اند و مناطق می‌توانند از این فرصت برای پیشبرد پروژه‌های بازآفرینی بهره‌برداری کنند.

وی با اشاره به بازدید اخیر از باغ مشاهیر گفت: مطلع شدم بودجه‌ای معادل ۲۵۰ میلیارد تومان برای این پروژه از سوی منطقه ۵ در نظر گرفته شده، در حالی‌که طرح پیشنهادی فعلی رقمی بین ۹۰۰ تا ۱,۰۰۰ میلیارد تومان را طلب می‌کند. این رقم با توجه به پروژه‌های زیربنایی موجود، از توان فعلی شهرداری خارج است.

رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: راه‌اندازی مسیر و پل شهید رئیسی و نیز پل شهید فخری‌زاده اولویت بیشتری برای شهر دارند و اجرای پارک لاکچری در منطقه‌ای که هنوز بافت مسکونی‌اش شکل نگرفته، معقول به‌نظر نمی‌رسد.

میرباقری تأکید کرد: خط دوم مترو از نیازهای قطعی دوره ششم مدیریت شهری است و نباید روند اجرای آن با کندی روبه‌رو شود؛ شهردار قول داده است که فضای سبز باغ مشاهیر نیز در خدمت شهر قرار گیرد، پس بهتر است اجرای این پروژه به شکلی حداقلی و قابل مدیریت در مرحله فعلی انجام شود تا منابع به‌درستی توزیع گردد.

وی در ادامه به موضوع قراردادهای پروژه‌های مشارکتی پرداخت و اظهار کرد: بارها در جلسات متعدد، بحث نظارت بر این قراردادها مطرح شده، اما هنوز اقدام مؤثری در این زمینه صورت نگرفته است. قرار بود یک نهاد نظارتی چهارم برای این منظور ایجاد شود، اما با وجود گذشت یک تا دو سال، هنوز این امر محقق نشده است.

رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به موضوع بافت تاریخی منطقه ۳ اصفهان افزود: در بازدید از پشت مسجد جامع، حمامی شبیه به حمام شیخ‌بهایی مشاهده شد که از نظر ارزش تاریخی بی‌نظیر است، اما چندین سال است که بلاتکلیف مانده و تنها به دلیل قرار داشتن در حیطه میراث فرهنگی، اقدامی برای آن صورت نگرفته است.

میرباقری خواستار آن شد که شهرداری هرچه سریع‌تر متولی بخشی از امور ناحیه تاریخی منطقه ۳ شود تا روند احیا و حفاظت از این فضاها تسریع شود.

وی از سازمان نوسازی شهرداری به‌دلیل اقدامات صورت‌گرفته در محدوده تخت فولاد و پیرامون گلستان شهدا قدردانی کرد و گفت: امروز هنگام بازدید از بخش دوم پروژه که به گلستان شهدا متصل است، شاهد ایجاد فضایی شهری و ایمن برای تردد شهروندان بودم. اقدامات صورت‌گرفته در حوزه نورپردازی و ایجاد مسیرهای مناسب، گام مؤثری در بازآفرینی این محدوده تاریخی و فرهنگی محسوب می‌شود.

کد خبر 873185

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۹:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۲۱
    0 0
    با سلام . تجربه نشان داده که کشورهایی توانسته اند دانش متالوژی یعنی تبدیل مواد خام به مواد اولیه را انجام دهند که دانش هسته آیی را بومی سازی کرده اند الان در دو گروه مخالف سر سخت بومی سازی دانش هسته آیی در ایران هستند 1= کشورهای آمریکا و آلمان . انگلیس . فرانسه ‌ روسیه .چین . 2= واردات کنندگان مواد اولیه چون هر دو می دانند که اگر ایران دانش هسته آیی را بومی سازی کند به طبع آن خواهند توانست دانش متالوژی را بومی سازی کند و خواهد توانست مواد اولیه را در داخل خام خود به مواد اولیه مورد نیاز برای صنایع دارویی ‌ خودرو لوازم خانگی و صنعتی ‌ . هواپیمایی تبدیل کند و صادرات کنند مواد اولیه و قطعات مورد نیاز سایر کشورها باشد