اختراع تشک ICU با قابلیت پیشگیری و درمان زخم بستر

خبرگزاری ایمنا: عضو انجمن مخترعین کشور و یکی از نخبگان اصفهانی موفق به اختراع تشکICU با تمام قابلیت‌های مورد نیاز برای پشگیری و درمان زخم بستر شد.

به گزارش ایمنا محمود حاجی‌بابایی امروز در نشست خبری در بین خبرنگاران، اظهار داشت: امروزه پیشرفت علم پزشکی سبب شده تا بتوان افراد بیهوش و یا دچار فلج حرکتی را با مونیتورینگ دقیق پارامترهای همودینامیک برای مدت‌های طولانی زنده نگاه داشت، اما در مورد عارضه‌ای اجتناب‌ناپذیری به نام زخم بستر که با ایجاد سپتی سمی مهم‌ترین دلیل مرگ بیماران فوق هستند پیشگیری کاملی وجود ندارد و این عارضه در حال حاضر یکی از مشکلات سیستم‌های بهداشتی در کل دنیا هستند.
وی افزود: برای مثال در کشور انگلستان سالانه ۳۰۰ میلیون پوند برای درمان عوارض ناشی از این زخم‌ها هزینه می‌شود.
عضو انجمن مخترعین کشور با تاکید بر این‌که عوارض ناشی از زخم‌های بستر حتی در کیفیت زندگی بیمار بعد از ترخیص از ICU نیز تاثیرگذار است، بیان داشت: ممکن است بیمار بعد از رفع پاتولوژی اولیه (مانند بیهوشی ناشی از ضربه مغزی و .....) تا آخر عمر با عوارض این زخم‌ها مانند سرطان‌های پوستی، التهاب مفاصل لگن، عفونت مفاصل و ... درگیر باشد.
وی بررسی دقیق و کامل فیزیوپاتولوژی ایجاد زخم بستر و شناخت راهی برای پیشگیری هرچه کامل‌تر از این عارضه خطرناک را از مهم‌ترین اهداف خود بیان کرد و گفت: به دلیل مدت طولانی بستری بیماران در ICU، تخت‌های موجود در این بخش کمک چندانی به بهبود زخم‌های ایجاد شده نمی‌کند.
جاجی بابایی که مقام برتر مسابقات تکنوپل مسکو را به خود اختصاص داده است، تاکید کرد: اغلب تخت‌های موجود در بیمارستان‌ها دارای چندین ستون عرضی هوا بوده که در صورت آسیب یک ستون، ناحیه وسیعی از عملکرد خود باز می‌ایستد.
وی با بیان این‌که امکان استفاده از فیکساتورها در اندام بر روی تخت‌های معمولی وجود ندارد، تصریح کرد: فیکس کردن پای چپ به لحاظ عرضی بودن ستون‌ها در بعضی از انواع این تخت‌ها باعث خروج پای راست از ادامه فشار متناوب است، زیرا از کار افتادن هر ستون سبب ایجاد اختلال در سطح عرضی بدن می‌شود.
عضو سازمان مالکیت فکری ملل متحد WIPO بیان داشت: در برخی از انواع تخت‌ها صدای کمپرسورهای باد که متناوبا سلول‌های تشک را از هوا پر و خالی می‌کنند، آلودگی صوتی بارزی در محیط آرام ICU ایجاد می‌کند.
وی خاطر نشان کرد: برخی از تشک‌های مواج موجود به علت قطر کم سلول‌های هوا، گاهی باعث فرو رفتن پوست بیمار در میان دو سلول شده و به ایجاد و تشدید زخم کمک می‌کند.
حاجی بابایی تاکید کرد: هیچکدام از تشک‌های مواج موجود، تمام موارد رعایت شده در تشک مواج جدید ICU را ندارند.
وی گفت: در اغلب تشک‌های مواج موجود در بیمارستان‌ها از زمان نیاز به احیاء قلبی ریوی ( C.P.R) تا خالی شدن کامل ستون‌های هوا به منظور انجام ماساژ قلبی، حداقل از ۱۵ ثانیه از لحاظ تئوری (ولی آنچه پزشکان در عمل تجربه کرده‌اند تا چند دقیقه) زمان مورد نیاز است، که همین امر باعث ناکفایتی عملیات احیای می‌شود، و گاهی سبب مرگ بیمار نیز می‌گردد.
عضو انجمن مخترعین کشور اظهار کرد: در صورت تخریب و یا سوراخ شدن یک سلول از سلول‌های تشک‌های مواج کنونی زمان بسیاری برای ترمیم آن نیاز است، که در این مدت جایگزین شدن یک تشک مواج دیگر ضروری است.
وی درباره این‌که با انجام بررسی‌های دقیق تئوری و عملی تشک مواج ICU با تمام قابلیت‌های مورد نیاز برای پشگیری و درمان زخم بستر را طراحی کردم، افزود: به جای استفاده از سلول‌های هوا از بالشتک‌هایی با اندازه‌های متفاوت (قابل تنظیم نسبت به سن و وزن بیمار) استفاده شده که همین امر باعث انجام ماساژ و تغییر پوزیشن بیمار به صورت کاملا موثر شده است. 
حاجی بابایی ادامه داد: همانطور که می‌دانیم مهم‌ترین علت و سنگ بنای ایجاد زخم بستر، وجود فشار مداوم بر روی پوست (اسیکمی پوست ) و نواحی عمقی‌تر آن است، لذا با استفاده از بالشتک‌های کوچک با ایجاد طرح موج شطرنجی، به طور دائم سطح بدن بیمار در ابعاد کوچک و موثر برای جلوگیری از اسیکمی بافتی ماساژ داده می‌شود.
وی بیان داشت: به علت نوع طراحی خاص این تشک مواج، در هر لحظه در صورت آسیب هر کدام از بالشتک‌ها به راحتی و بدون نیاز تعمیرکار( توسط پرستار )، اتلاف وقت و بدون جابجایی بیمار بالشتک جدید جایگزین بالشتک آسیب دیده می‌شود. ( به تعداد کافی بالشتک یدکی در تخت موجود است و عمر مفید آنها نیز بالا است).
عضو سازمان مالکیت فکری ملل متحد WIPO با اشاره به این‌که تشک مواج طراحی شده از ۳ قسمت مشابه تشکیل شده، گفت: در صورت اتصال هر سه قسمت به یکدیگر و تبدیل تشک با ابعاد استاندارد بیمارانی که بدلیل فلج اندام‌های تحتانی، در اثر نشستن طولانی و یا آسیب اعصاب حسی دچار زخم بستر ناحیه نشیمنگاه می‌شوند، می‌توانند از قسمتی از این تشک در ناحیه فلج استفاده کنند.
وی اضافه کرد: این تشک به ما امکان جابجایی بیمار همراه با تشک مواج را می‌دهد و به دلیل وجود طرح شطرنجی امکان برداشتن هر قسمت از بالشتک‌ها بدون ایجاد اختلال در قسمت‌های مجاور برای فیکس کردن احتمالی عضو درگیر با تجویز پزشک در شرایط خاص وجود دارد.
حاجی بابایی با بیان این‌که تشک طراحی شده به دلیل عدم استفاده از کمپرسور هوا آلودگی صوتی ایجاد نمی‌کند، افزود: جنس تشک از TPU قابل شستشو و مقاوم در برابر شوینده‌ها است.
وی تصریح کرد: با لشتک‌ها از نوع خاصی از ماده ساخته شده که همانند سلول‌های هوایی تشک‌های مواج موجود، احتمال پاره شدن آنها بسیار کم است.
این مقام برتر مسابقات تکنوپل مسکو اظهار کرد: تنظیم دوره زمانی از شش تا ۶۰ ثانیه و یا بیشتر در صورت نیاز، به علت طرح شطرنجی قابلیت انجام Mode های مختلف ماساژ با نظر فیزیوتراپیست.
وی بیان داشت: قابلیت دمیدن هوای گرم،(در موارد مورد نیاز) زیرا گرما سبب بهبود خونرسانی و ترمیم زخم می‌شود و همچنین قابلیت دمیدن هوای سرد در صورت ایجاد تب و نیاز به کاهش دمای بدن بیمار از مزایای این تشک است. 
حاجی بابایی ادامه داد: قابلیت دمیدن اکسیژن برای جلوگیری از رشد باکتری‌های بی‌هوازی که نسبت به آنتی بیوتیک‌ها نیز بسیار مقاوم هستند از دیگر مزیت‌های تشک ICUاست. 

وی یادآرور شد: وزن کم تشک، سهولت تعمیر و نگهداری و حمل آن از مزیت‌های اصلی این تشک مواج به خصوص برای استفاده در ICU های موقت در شرایط بحرانی مانند جنگ،زلزله و....است.
عضو سازمان مالکیت فکری ملل متحد WIPO گفت: آلارم هشدار رطوبت در نقاط مختلف تشک مواج که سبب آگاهی سریع پرستار از ایجاد رطوبت به علل خروج ادرار، ترکیدن تاول‌ها، خونریزی و غیره می‌شود که همین امر باعث تسریع در پاسخ درمانی مناسب می‌گردد.
وی اظهار داشت: قابلیت افزودن مواد خوشبو کننده گیاهی و یا لوسیون‌های دارویی به دستگاه دمنده اکسیژن برای رفع بوی نامطبوع بدن بیمار و یا استفاده درمانی به منظور ترمیم هرچه سریع‌تر زخم‌ها بدون نیاز به جابجایی بیمار، امکان درجه‌بندی پر و خالی بودن سلول‌ها و اندازه آنها بر اساس سن و وزن بیماران از مزایای طراحی این تشک است. 
حاجی بابایی اضافه کرد: امکان استفاده از ویبراتور هم‌زمان برای بهبود زخم (اثبات شده توسط تحقیقات فیزیوتراپی) و کمک به خروج و چسبندگی کمتر ترشحات ریوی، قابلیت نصب و افزودن دستگاه تخلیه ادرار و مدفوع در میان تشک مواج و امکان استفاده حتی در زمان قطع برق از دیگر مزیت‌ها است.
وی تاکید کرد: به دلیل هزینه بسیار در درمان عوارض زخم بستر که اغلب نیز منجر به مرگ می‌شوند سعی ما بر این بوده که با دقت بسیار به اصول اولیه ایجاد زخم بستر با طرح این تشک از ایجاد چنین عارضه‌های جلوگیری کنیم. 
عضو انجمن مخترعین کشور گفت: تشکICU با تمام قابلیت‌های مورد نیاز برای پشگیری و درمان زخم بستر به شماره ثبت اختراع ۵۱۱۲۵ طراحی شده است.
کد خبر 87190

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • یونس ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    1
    سلام آفرین به اختراع جالبتون. میتونم بپرسم که آیا بین تشک ها فاصله وجود داره یا به هم مرتبط هستن؟ و اینکه در صورت نیاز یه cpr باد تشک خاموش میشه؟ و بدون پمپ هوا تشک ها چطور پر میشن؟ مرسی

    پاسخ سایت: 0

  • یونس ۱۸:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۳
    2 0
    آدرس ایمیلم یادم رفته بنویسم.

    پاسخ سایت: 0