به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، در شرایطی که رقابت جهانی بر سر هوش مصنوعی بهشدت در حال افزایش است، بخش عمدهای از سرمایهگذاریهای خطرپذیر به چند اکوسیستم فناوری برتر اختصاص پیدا کرده است.
دادههای بهدستآمده از گزارش استارتآپ ژنوم (Startup Genome) که شامل اطلاعات مربوط به سرمایهگذاریهای سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ میشود، نشان میدهد که بیشترین سهم سرمایهگذاری خطرپذیر در حوزه هوش مصنوعی به شرکتهای بومی ایآی (AI) اختصاص دارد. این شرکتها بر اساس تعریف بهکاررفته در گزارش یادشده، شرکتهایی هستند که مدلهای پیشرفته هوش مصنوعی مولد (Generative AI) را توسعه داده و عاملهای هوشمندی را به کار میگیرند که وظایف را خودکار میکنند، تصمیمگیریها را بهبود میبخشند و نوآوری را پیش میبرند.
دادهها نشان میدهد که سرمایهگذاریها در حوزه هوش مصنوعی بهشدت متمرکز شده و شهرهایی همچون پکن و سیلیکونولی در صدر این رقابت جهانی قرار دارند، در حالی که دیگر مناطق فناوریمحور جهان باید برای حفظ جایگاه خود در این عرصه نوظهور تلاش بیشتری کنند. شهرهای جهان بر اساس بیشترین بودجه سرمایهگذاری خطرپذیر اختصاصیافته به شرکتهای هوش مصنوعی عبارتند از:
- پکن: ۶۶.۲ درصد
- سیلیکونولی: ۶۲.۴ درصد
- تورنتو-واترلو: ۵۰.۳ درصد
- پاریس: ۴۳.۲ درصد
- شانگهای: ۲۱.۵ درصد
- سنگاپور: ۱۷.۱ درصد
- توکیو: ۱۶.۲ درصد
- آمستردام-دلتا: ۱۵.۶ درصد
- سیاتل: ۱۴.۸ درصد
- نیویورکسیتی: ۱۴.۲ درصد
رقابت جهانی شهرها برای جذب سرمایه هوش مصنوعی
پکن، پایتخت چین در میان مناطق مختلف جهان بیشترین تمرکز سرمایهگذاری در حوزه هوش مصنوعی را به خود اختصاص داده است. سرمایهگذاران استارتاپی این شهر بیش از هر نقطه دیگر جهان روی هوش مصنوعی سرمایهگذاری کرده و ۶۶ درصد از کل سرمایهگذاریهای اکوسیستم استارتاپی خود را به شرکتهای بومی AI اختصاص دادهاند. این رقم حتی از سهم سیلیکونولی که ۶۲ درصد از سرمایهگذاریهای خود را به این حوزه اختصاص داده پیشی گرفته، با این حال از نظر مقدار مطلق سرمایه، سیلیکونولی همچنان بهعنوان قطب اصلی جهانی هوش مصنوعی باقی مانده است.
این منطقه بیش از ۶۵ درصد از کل سرمایهگذاریهای جهانی در شرکتهای بومی AI را جذب میکند که این میزان دو برابر سهم کلی آن در سرمایهگذاریهای فناوری (حدود ۳۲.۲ درصد) است. بهطور کلی سه منطقه بزرگ هوش مصنوعی شامل سیلیکونولی، پکن و پاریس در مجموع ۷۹.۴ درصد از کل سرمایهگذاری در ۴۰ اکوسیستم استارتاپی برتر جهان را به خود اختصاص دادهاند و تنها ۲۰.۶ درصد از سرمایهگذاریها میان سایر اکوسیستمها تقسیم شده است.
پکن بهسرعت به یک مرکز جذب سرمایهگذاری در حوزه هوش مصنوعی تبدیل شده است. استارتاپهای بزرگ محلی این شهر از جمله بایچوآن ایآی ( Baichuan AI)، زیپو ایآی ( Zhipu AI)، مونشات ایآی (Moonshot AI ) و شنگشو تکنولوژی ( Shengshu Technology) توانستهاند میلیاردها دلار سرمایه از غولهای فناوری و صندوقهای دولتی جذب کنند تا مدلها و ابزارهای هوش مصنوعی خود را پیش ببرند.
دو قاره آسیا و آمریکای شمالی از نظر تمرکز سرمایهگذاری در حوزه هوش مصنوعی، چهار شهر بین ۱۰ شهر برتر جهان دارند که نشاندهنده تلاشهای گسترده این مناطق برای پیشرفت در این بخش است. در مقابل بعضی از قدرتهای سنتی فناوری همچون نیویورک و سیاتل در این رقابت عقب ماندهاند، بهطوری که تنها ۱۴ و ۱۵ درصد از سرمایهگذاریهای خطرپذیر آنها به استارتاپهای بومی AI اختصاص پیدا کرده است.
نظر شما