به گزارش خبرگزاری ایمنا، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه آیا مصرف تخم مرغ خام یا نیمپز برای سلامتی مفید است؟ اعلام کرد:
تخم مرغ منبع مهم تأمین پروتئین حیوانی (پروتئین با کیفیت بالا)، ویتامینها، مواد معدنی، اسیدهای چرب ضروری و آنتیاکسیدانها است.
تخم مرغ به عنوان یک غذای کامل و غنی از مواد مغذی در نظر گرفته میشود و به دلیل ارزش زیستی بالا، تمام پروتئین موجود در آن توسط بدن مورد استفاده قرار میگیرد، زرده تخم مرغ غنی از ویتامینهای A، D، E، B۱، B۲، بیوتین و B۵ و سفیده تخم مرغ غنی از ویتامین B۳ است.
بر اساس مطالعات جدید، ترکیبات زیست فعال موجود در تخم مرغ ممکن است دارای اثرات ضدمیکروبی، تعدیلکننده سیستم ایمنی، ضدسرطان و ضدپرفشاری خون باشند.
تخم مرغ بعد از روز تولید تا ۲۸ روز قابل مصرف است و در این مدت باید در یخچال نگهداری شود، حین پخت، ساختار پروتئینهای موجود در تخم مرغ تغییر میکند و این تغییرات منجر به هضم راحتتر پروتئین تخم مرغ و کاهش میزان بروز حساسیت به تخم مرغ به خصوص در کودکان میشود و با وجود اینکه پختن تخم مرغ میتواند باعث تغییر در برخی از ریزمغذیها، چربیها و مواد آنتیاکسیدان موجود در زرده تخم مرغ شود، توصیه میشود که تخم مرغ به صورت پخته استفاده شود تا بعضی از عوامل بیماریزای موجود در تخم مرغ که میتوانند باعث عفونت و مسمومیت در مصرفکنندگان شوند از بین برود.


نظر شما