۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۴
حمص؛ سمبل فرهنگی و غذایی خاورمیانه

روز جهانی حمص (هوموس) هر سال ۱۳ می (۲۳ اردیبهشت) گرامی داشته می‌شود، غذایی با ریشه‌ای کهن در خاورمیانه که به‌عنوان یکی از سالم‌ترین و متنوع‌ترین خوراک‌ها، به حفظ سلامت قلب، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و خلق‌وخوی خوب کمک می‌کند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، سیزدهم می هر سال، (بیست‌وسوم اردیبهشت) ۱۴۰۴ روز جهانی حمص است؛ معجونی خوشمزه از نخود (لوبیا گاربانزو ارده، آبلیمو و سیر که می‌توام آن را با فلفل قرمز یا هر طعم دلخواه دیگری مزه‌دار و صرف کرد. حمص قرن‌هاست که در کشورهای خاورمیانه استفاده می‌شود و همچنان یکی از متنوع‌ترین و سالم‌ترین مواد غذایی در بسیاری از رژیم‌های غذایی است. امروزه حمص به این خاطر گرامی داشته می‌شود که بخشی از رژیم و فرهنگ غذایی و یک غذای عالی طبیعت است. حمص که حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است، به حفظ سلامت قلب و خلق‌وخوی خوب کمک می‌کند.

تاریخچه روز جهانی حمص

منشأ حمص مبهم و مورد بحث است. این غذا از خاورمیانه سرچشمه گرفته، اما بسیاری از مناطق اطراف هلال شرقی مدیترانه ادعا می‌کنند که تنها مبدأ واقعی این غذای لذیذ هستند. نخستین اشاره واقعی به آن نیز در یک کتاب آشپزی در قاهره متعلق به قرن سیزدهم آمده و از آن به‌عنوان یک پوره نخود سرد یاد شده که بدون سیر است و در عوض با لیموترش یا روغن، گیاهان و ادویه‌های گوناگون استفاده می‌شود. امروزه حمص غذایی جهانی شده و دستور پخت آن کمی تغییر کرده است، اما چهار ماده اصلی که همیشه در آن وجود دارند نخود، روغن کنجد، آبلیمو و سیر است. ماده اصلی این غذا ۲۰۰ کالری و تنها یک گرم چربی دارد.

حمص؛ سمبل فرهنگی و غذایی خاورمیانه

حمص همچنان یک بخش اصلی در رژیم غذایی بسیاری از ساکنان خاورمیانه به‌عنوان محل پرورش نخود است. کلمه حمص ریشه در کلمه عربی نخود دارد، با این حال بیشتر مردم معتقدند که این غذا همراه با غذاهای لذیذ محبوبی همچون باقلوا و دلمه، بین تاجران یونانی و خاورمیانه‌ای تبادل شده است و به‌عنوان یکی از بزرگترین غذاهای ترکیبی شناخته می‌شود. در بعضی از فرهنگ‌های عامیانه، حمص به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین غذاهای آماده شده شناخته می‌شود.

حمص همچنین غذای ملی بسیاری از کشورهای خاورمیانه است. این غذا به همان اندازه که یک پدیده آشپزی است، یک پدیده فرهنگی نیز به‌شمار می‌رود و بسیاری از ملت‌ها نسبت به مالکیت معنوی آن ادعا دارند، به‌عنوان مثال در سال ۲۰۰۸ لبنان از رژیم اسرائیل به دلیل «دزدی حمص» شکایت کرد و پس از آن هر دو تلاش کردند رکورد بزرگترین بشقاب حمص را ثبت کنند. این غذا ورود بسیار دیرهنگامی به آمریکا داشت، اما امروزه در بیشتر فروشگاه‌های مواد غذایی آن به فروش می‌رسد و به‌عنوان یک غذای اصلی در بسیاری از خانواده‌های آمریکایی در نظر گرفته می‌شود. حمص در خاورمیانه به‌طور فزاینده‌ای به‌عنوان یک وعده غذایی معمولی مخصوص طبقه متوسط در نظر گرفته می‌شود، اما آمریکایی‌ها به‌شدت شیفته این غذا هستند و در یخچال بیش از یک‌چهارم خانواده‌ها وجود دارد.

نخستین روز جهانی حمص در سال ۲۰۱۲ به‌منظور متحد کردن جهان به‌ویژه خاورمیانه از طریق غذاهای محبوب برگزار شد.

حمص؛ سمبل فرهنگی و غذایی خاورمیانه

کد خبر 865686

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.