آرسنال در آستانه آزمون بزرگ: قهرمانی یا باز هم نوسان؟

آرسنال در حالی به مصاف پاری‌سن‌ژرمن می‌رود که بین رویای قهرمانی و کابوس «تیم تقریباً» در نوسان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از ESPN، آرسنال امشب _سه‌شنبه نهم اردیبهشت_ در حالی به مصاف پاری‌سن‌ژرمن می‌رود که امید رسیدن به فینال لیگ قهرمانان اروپا برای نخستین‌بار از سال ۲۰۰۶ زنده شده است، اما سایه سنگین ناکامی‌های تکراری در مراحل حساس همچنان روی دوش شاگردان آرتتا است. این دیدار، نه فقط یک نیمه‌نهایی، بلکه شاید نقطه عطفی در سرنوشت تیمی باشد که سال‌هاست در سودای بازگشت به افتخار، «تقریباً» مانده است.

لیورپول در دهه ۱۹۸۰ جمله‌ای انگیزشی داشت که هر بار جامی می‌بردند (و حتی درمعدود دفعاتی که جام نمی‌بردند) آن را تکرار می‌کرد: «اول یعنی اول و دوم هیچ‌کجاست.» شاید بد نباشد میکل آرتتا این جمله را به دیوار رختکن آرسنال بچسباند تا تیمش از تبدیل شدن به یک «تیم تقریباً موفق» در فوتبال جلوگیری کند.

وقتی توپچی‌ها امشب در بازی رفت نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان اروپا در ورزشگاه امارات به مصاف پاری‌سن‌ژرمن بروند، یک طرف سکه رؤیای قهرمانی در معتبرترین تورنمنت باشگاهی دنیا است و طرف دیگرش واقعیتی ناامیدکننده است؛ آرسنال عادت کرده درست زمانی که باید گام آخر را بردارد، جا بزند.

آیا مسیر آرسنال در لیگ قهرمانان این فصل به قهرمانی ختم می‌شود؟

لیورپول در دهه ۸۰ هفت بار قهرمان لیگ، چهار بار قهرمان جام اتحادیه، دو بار قهرمان FA Cup و یک‌بار قهرمان اروپا شد. همین موفقیت‌ها جسارت آن‌ها را برای تحقیر «دومی» مشروع می‌کرد. اما حقیقت این است که در ورزش، نزدیک شدن به موفقیت، بخشی از مسیر رشد است؛ همان درسی که لیورپول در سال‌های نخست حضور یورگن کلوپ یاد گرفت.

آن‌ها نایب‌قهرمان لیگ اروپا، لیگ قهرمانان، لیگ برتر و جام اتحادیه شدند، پیش از اینکه بالاخره در سال ۲۰۱۹ با شکست تاتنهام در فینال لیگ قهرمانان اروپا در مادرید، اولین جام بزرگ را ببرند. آن موفقیت راه را برای چند جام دیگر باز کرد؛ قهرمانی در لیگ برتر، جام اتحادیه و FA Cup، همه زیر نظر کلوپ، قبل از خداحافظی‌اش با باشگاه لیورپول به دست آمد.

آرسنال در آستانه آزمون بزرگ: قهرمانی یا باز هم نوسان؟

آرسنال هنوز منتظر لحظه «شکستن طلسم» است

قهرمانی در FA Cup در فصل ۲۰۲۰-۲۰۱۹، زمانی که آرسنال در فینال در روزهای پاندمی کرونا چلسی را شکست داد، تنها جام مهم آرتتا است. اما از آن ترکیب، فقط کیران تیرنی باقی مانده است؛ او هم بازیکنی است که به‌عنوان بازیکن آزاد، آخر فصل از تیم جدا می‌شود چون جایی در ترکیب اصلی ندارد.

ساکا که آن زمان هجده‌ساله بود و حتی بازی هم نکرد، تنها بازمانده دیگر آن تیم قهرمان است که حالا در ترکیب اصلی جا دارد، بنابراین، کل تیم فعلی آرسنال هنوز تجربه قهرمانی با آرتتا را نداشته است.

هیچ‌کس نمی‌تواند پیشرفت آرسنال را زیر سوال ببرد.

این تیم تحت هدایت آرتتا، از یک مدعی نمایشی به یک چالش‌گر واقعی در تمام رقابت‌ها تبدیل شده است. آن‌ها برای سومین فصل متوالی ممکن است نایب‌قهرمان لیگ شوند، اما شکست در رقابت جدی برای قهرمانی این فصل، روایت «تیم تقریباً موفق» را تقویت کرده است. آرسنال سال ۲۰۲۵ هفت بازی در لیگ برتر را با نتیجه مساوی به پایان رسانده است؛ تیم رقیب آرسنال یعنی لیورپول در کل فصل ۲۰۲۵-۲۰۲۴ به این تعداد مساوی دست یافته است که این اختلاف تنها این معنی را می‌دهد که آرسنال دقیقاً زمانی که باید به شکار شلیک کند، مشغول به کارهای دیگر می‌شود.

پیروزی پنج بر یک در مجموع برابر رئال مادرید در مرحله یک‌چهارم نهایی لیگ قهرمانان، اعلام حضور جدی بود. اما حالا باید ثابت کند که می‌تواند تا آخر راه برود و جام را ببرد.

آرتتا به روزنامه AS گفت: رؤیای ما پیروزی و فتح جام‌های بزرگ است و ما حالا در آن موقعیت هستیم. تغییر مسیر داده‌ایم، حالا وقت پیروز شدن است. واقعیت این است که ما قدم‌های زیادی برداشته‌ایم، اکنون نوبت پیروزی است. در نهایت، قضاوت طبیعی است، چون این تیم، آرسنال است. اگر قرار نبود قضاوت شویم، آرسنال نبودیم. مردم قضاوت می‌کنند که آیا برنده می‌شویم یا نه. اگر مدام نزدیک باشی، بالاخره نوبتت می‌شود.

با تمام پیشرفتی که آرسنال داشتهاست، از زمان تیم «شکست‌ناپذیر» آرسن ونگر در فصل ۲۰۰۴-۲۰۰۳ که بدون باخت قهرمان لیگ جزیره شد، فقط چهار FA Cup را به خانه برده است. در همین بازه، منچسترسیتی ۱۹ جام، چلسی ۱۸ جام، منچستریونایتد ۱۵ جام و لیورپول ۱۰ جام برده‌اند و آرسنال عقب مانده است.

از زمان قهرمانی در FA Cup، آرسنال در دو نیمه‌نهایی (یورولیگ و جام اتحادیه) حاضر شده است و هر دو را به ویارئال و نیوکاسل واگذار کرده است. هر دو بار آن‌ها شانس اصلی قهرمانی بودند، اما شکست خوردند.، همچنین در دو فصل اخیر لیگ برتر، در حالی که صدرنشین بودند، قهرمانی را از دست دادند.

آرسنال در آستانه آزمون بزرگ: قهرمانی یا باز هم نوسان؟

برای رسیدن به جام باید مانع ذهنی را پشت سر گذاشت

بازی در لحظاتی که «فشار و انتظار» در اوج است؛ لیورپولِ کلوپ این کار را کرد، منچستریونایتدِ فرگوسن هم ابتدا رنج شکست را کشید، سپس به عظمت رسید. اما تیم پوچتینو در تاتنهام، با بازیکنانی مثل هری کین، دله علی، اریکسن و سون هیونگ‌مین، هرگز نتوانست از «چالشگر» به «قهرمان» تبدیل شود. آرسنال هنوز مشخص نکرده است که در کدام مسیر قرار دارد: راه لیورپول یا راه تاتنهام؟

تیمی که بازیکنانی همچون ساکا، دکلان رایس، ویلیام سالیبا و اودگارد را دارد، به‌طور قطع پتانسیل بردن جام را دارد؛ اما تا وقتی این اتفاق نیفتاده است، باید گفت: اول یعنی اول و دوم هیچ‌کجاست.

کد خبر 861877

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.