معرفی ۲۲۱ شهرداری و دهیاری چهارمحال‌وبختیاری به دستگاه قضا

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال‌وبختیاری گفت: در سال گذشته، ۲۲۱ شهردار و دهیار به دلیل دفن غیراصولی زباله و در راستای نظارت و برخورد قاطع با متخلفان قانون پسماند به دستگاه قضا معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، محسن کریمی امروز _ یکشنبه سی‌ویکم فروردین_ در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه هفته زمین پاک از دوم اردیبهشت با شعار «انرژی پاک، زمین پاک» آغاز خواهد شد، اظهار کرد: اداره کل حفاظت از محیط زیست چهارمحال‌وبختیاری برنامه‌های متنوعی برای این هفته از جمله افتتاح چندین تصفیه فاضلاب صنایع، افتتاح چند نیروگاه خورشیدی و راه‌اندازی سیستم پایش برخط پساب صنایع بزرگ را در نظر گرفته است، همچنین پویشی با عنوان «پاک‌سازی رگ‌های زمین» با هدف پاک‌سازی منابع آبی در این هفته آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه آلودگی آب و آلودگی خاک، بزرگ‌ترین مسائلی است که محیط زیست زمین با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند، افزود: یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های محیط زیست چهارمحال‌وبختیاری نبود مدیریت پساب و پسماند است، اما با وجود تشکیل پرونده‌های متعدد قضائی برای شهرداران و دهیاران و متولیان پسماند، موفق به اجرای تفکیک از مبدا و احداث کارخانه کمپوست و بازیافت نشده‌ایم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال‌وبختیاری گفت: آن‌چه که به مدیریت پسماند در چهارمحال‌وبختیاری می‌تواند کمک کند، تفکیک زباله از مبدا و احداث کارخانه بازیافت و پسماند است و تا زمانی که این دو اتفاق رقم نخورد، هیچ اقدام دیگری مشکل پسماند استان را حل نخواهد شد.

کریمی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳، ۲۲۱ شهردار و دهیار به دلیل دفن غیراصولی زباله و در راستای نظارت و برخورد قاطع با متخلفان قانون پسماند به دستگاه قضا معرفی شدند اما احکام صادر در این ارتباط بازدارنده نبوده است.

وی با بیان اینکه نبود مدیریت فاضلاب شهری و صنعتی از جمله مواردی است که موجب آلودگی خاک و آب می‌شود، تصریح کرد: در حال حاضر ۶۷ درصد از جمعیت استان از سیستم تصفیه فاضلاب بهداشتی بهره‌مند هستند، اداره کل حفاظت از محیط زیست چهارمحال‌وبختیاری در راستای تکمیل شبکه فاضلاب استان چندین مرتبه برای شرکت آبفای استان در مراجع قضائی طرح دعوا کرده است، امیدواریم با پیگیری دستگاه قضائی مسئله پساب بهداشتی در استان حل شود، همچنین در حال حاضر ۸۵ درصد از صنایع استان موفق به احداث تصفیه فاضلاب شده‌اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال‌وبختیاری با بیان اینکه تغییر کاربری در اطراف تالاب‌ها پذیرفته نیست، گفت: با وجود کاهش بارش‌ها در استان وضعیت تالاب‌ها با توجه به اقداماتی که در راستای نگه‌داشت آب صورت گرفته است، در وضعیت مطلوب قرار دارد.

کریمی با اشاره به مشکلات زیست‌محیطی شرکت خمیرمایه چهارمحال‌وبختیاری اضافه کرد: در سال‌های گذشته این شرکت در دو مقطع به دلیل مشکل مدیریت پساب و مشکلات زیست‌محیطی ناشی از آن تعطیل شد، با پیگیری‌های انجام شده دو سیستم تغلیظ فاضلاب و سیستم تصفیه بیولوژیکی راه‌اندازی شد و می‌توان گفت که در حال حاضر این کارخانه جز صنایع پاک استان محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مسئله ریزگردهای استان دو منشأ خارجی و داخلی دارند که در سال‌های اخیر عامل بیشتر آلودگی‌ها مربوط به منشأ خارجی بوده است.

کد خبر 859245

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.