ضرورت آغاز برنامه پزشکی خانواده طی سال جاری

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه باید اجرای برنامه پزشکی خانواده از امسال آغاز شود، گفت: تاکنون جلسات متعددی در این زمینه برگزار و زمان قابل‌توجهی صرف برنامه‌ریزی مقدماتی شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، محمدرضا ظفرقندی در نشست توجیهی تکمیل و ارتقای برنامه پزشکی خانواده و روستایی سال ۱۴۰۴ که در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: برنامه پزشکی خانواده تنها یک اقدام اجرایی ساده نیست، بلکه طرحی بزرگ و مبتنی بر تغییر رفتار اجتماعی است و حتی رئیس‌جمهور نیز تاکنون دست‌کم در سه تا چهار جلسه مرتبط با این موضوع حضور مستقیم داشته است.

وی افزود: برنامه‌ریزی برای مسیر جدید بیماران، اصلاح الگوی مراجعه و ارجاع و ارتقای نظام شبکه‌ای خدمات سلامت، همگی نیازمند هماهنگی دقیق میان وزارت بهداشت، استانداران و سایر نهادهای مرتبط در سطح استان‌ها است، به همین دلیل، تشکیل یک ستاد ملی با ریاست رئیس‌جمهور برای راهبری کلان این طرح کاملاً ضروری است، ستاد اجرایی آن نیز با مسئولیت وزارت بهداشت مأمور اجرای دقیق این برنامه خواهد بود.

وزیر بهداشت با اشاره به جلسه پایانی سال گذشته با استانداران کشور گفت: در آن جلسه، اصول کلیدی و الزامات اجرای طرح به بحث گذاشته شد و در نهایت توافق‌هایی شکل گرفت که زمینه آغاز عملیاتی شدن برنامه را فراهم کرده است.

ظفرقندی با اشاره به توافق بر سر حدود ۱۰ محور کلیدی برای آغاز برنامه عنوان کرد: محورهایی مانند منابع مالی، تعیین محل شروع طرح، تدریجی بودن مراحل اجرا، آموزش و اطلاع‌رسانی عمومی و الزامات هماهنگی میان‌بخشی از جمله موضوعاتی بود که در این جلسات مورد بررسی قرار گرفت و به نتایج مشترکی رسیدیم.

وی گفت: این هفته اجلاس رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی برگزار می‌شود که فرصتی مهم برای نهایی‌سازی مدل اجرایی برنامه پزشکی خانواده است. در این مسیر، شش کمیته تخصصی که تاکنون در جلسات مقدماتی به تصویب رسیده‌اند، نقش محوری خواهند داشت.

ظفرقندی اضافه کرد: برای هر کمیته مسئول مشخصی تعیین شده و در نشست پیش‌رو با رؤسای دانشگاه‌ها، هدف این است که این مدل اجرایی با هم‌فکری نهایی شده و سپس در استان‌های منتخب به صورت هماهنگ اجرایی شود. هدف ما اجرای صحیح، دقیق و بدون خطای این طرح ملی است، ما به دنبال انجام یک کار درست هستیم و لازمه آن حرکت با اطمینان است. این طرح باید به‌گونه‌ای پیش برود که اعتماد عمومی را جلب کرده و گامی مؤثر در بهبود نظام سلامت کشور باشد.

کد خبر 857222

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.