به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دیپسیک DeepSeek یکی از مدلهای پیشرفته هوش مصنوعی است که توسط چین توسعه پیدا کرده و بهسرعت به یکی از برنامهها با بیشترین دانلود در سراسر جهان تبدیل شده است، اما بعضی از دولتهای جهانی با نگرانیهای امنیتی در زمینه استفاده از این مدل تولیدی استارتآپ چینی دیپسیک روبهرو هستند که جهان را هیجانزده و محتاط کرده است و تنها چند هفته پس از راهاندازی، استفاده از آن را ممنوع کردهاند. این دولتها مدعی شدهاند که مطالعات آنها نگرانیهایی را در مورد امنیت سایبری برنامه یادشده و تولید محتوای مضر و مغرضانه نشان میدهد.
طبق قانون چین، هر دادهای که در تلفن همراه و برنامههای وب بهاشتراک گذاشته میشود، توسط سازمانهای اطلاعاتی این کشور قابل دسترسی است و همین امر منجر میشود کشورهای جهان استفاده از یک برنامه تولیدشده توسط آن را مشکلساز بدانند. در ادامه با کشورهایی آشنا میشویم که استفاده از دیپسیک در آنها ممنوع است.
تایوان
تایوان هفته گذشته به دلیل نگرانیهای امنیتی، آژانسهای دولتی را از استفاده از مدل هوش مصنوعی دیپسیک منع کرد. این کشور که دارای حکومت دموکراتیک است، بهدلیل ادعاهای حاکمیت پکن نسبت به این فناوری چینی جانب احتیاط را رعایت میکند. وزارت امور دیجیتال تایوان جمعه اعلام کرد که هیچیک از سازمانهای دولتی و زیرساختهای حیاتی نباید از دیپسیک استفاده کنند زیرا این اقدام امنیت اطلاعات ملی را به خطر میاندازد. وزارتخانه یادشده در بیانیه خود آورد که سرویس هوش مصنوعی دیپسیک یک محصول چینی و عملیات آن شامل انتقال برون مرزی و نشت اطلاعات و سایر نگرانیهای امنیتی اطلاعات است.
ایالات متحده آمریکا
تگزاس نخستین ایالت آن بود که استفاده از این برنامه را در دستگاههای دولتی خود ممنوع کرد و فرماندار آن طی بیانیهای در سیویکم ژانویه اعلام کرد: «تگزاس به چین اجازه نخواهد داد تا از طریق هوش مصنوعی، جمعآوری اطلاعات و اپلیکیشنهای رسانههای اجتماعی به زیرساختهای حیاتی ایالت ما نفوذ کند.» وی همچنین استفاده از دیگر اپلیکیشنهای رسانههای اجتماعی چینی همچون ردنوت RedNote و لمونایت Lemon8 را در همه دستگاههای دولتی ممنوع کرد.
گزارشات همچنین حاکی از ممنوعیت رسمی استفاده از دیپسیک توسط نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا برای هر گونه فعالیت مرتبط با کار یا استفاده شخصی به دلیل «نگرانیهای احتمالی امنیتی و اخلاقی مرتبط با منشأ و استفاده از مدل» است. ناسا نیز استفاده از این فناوری هوش مصنوعی را توسط کارمندان خود ممنوع و دسترسی سیستمهای خود به آن را مسدود کرده است.
ایتالیا
ایتالیا نخستین کشوری بود که دیپسیک را در سیام ژانویه مسدود کرد. مقام حفاظت از دادههای این کشور دستور مسدود کردن این برنامه هوش مصنوعی و برقراری ارتباط با شرکتهای چینی پشت ربات گفتوگوی دیپسیک را صادر کرد تا پردازش دادههای ایتالیاییها متوقف شود. این اقدام زمانی صورت گرفت که شرکت دیپسیک به مقامات ایتالیایی اعلام کرد که با درخواست ارائه اطلاعات آنها همکاری نخواهد کرد و برخلاف تصور مقامات ایتالیایی، آنها در این کشور فعالیت نمیکنند و قوانین اروپایی برای آنها اعمال نمیشود.
به همین دلیل رگولاتور ایتالیایی (سازمان تنظیم مقررات ایتالیا برای انرژی، شبکهها و محیط زیست) در حال آغاز تحقیقات در مورد این شرکت است. بااینحال مقامات حفاظت از دادههای بلژیک، ایرلند، فرانسه و کرهجنوبی در حال استفاده از دیپسیک هستند و اعلام کردهاند که از آن در زمینه چگونگی مدیریت اطلاعات شخصی کاربران سوال خواهند کرد.
نظر شما