توسعه کردستان با برنامه‌ریزی و همکاری دولت و نمایندگان مجلس میسر می‌شود

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان گفت: برای استفاده از ظرفیت‌های موجود در استان کردستان، در کنار همراهی و همکاری نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و دولت، برنامه‌ریزی مدون و ارائه راهکارهای توسعه‌ای می‌تواند زمینه‌ساز شکوفایی قابلیت‌های بالقوه استان باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان، اکبر محمدی امروز _شنبه بیست‌ونهم اردیبهشت_ در نشست با منتخبان مردم استان در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت کلی استان کردستان، اظهار کرد: استان کردستان با ٢٩١٧٣ کیلومترمربع حدود ۱.۸ درصد از مساحت کشور را شامل می‌شود که با حدود ٢١١ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق، یکی از استان‌های مرزی کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: جمعیت استان کردستان بر اساس سرشماری سال ٩٥ برابر یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر بوده که حدود دو درصد از سهم جمعیت کل کشور را دارا است که با توجه به برآورد سال ١٤٠٢ جمعیت استان به یک میلیون و ٧٢٣ هزار نفر رسیده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان خاطرنشان کرد: استان کردستان با تولید بیش از ٣٥٠ هزار تن سیب زمینی، رتبه چهار کشور، ١١٤٣ هزار تن گندم رتبه دو کشور و ٦٥ هزار تن توت فرنگی رتبه نخست کشور را در سال ١٤٠٢ را به خود اختصاص داده که این آمار خود نشان دهنده ظرفیت عظیم استان در حوزه کشاورزی است.

محمدی گفت: در بخش شاخص‌های کلان زیربنایی در سال ١٤٠١ نیز استان کردستان با دارا بودن ٥٤٧٢ کیلومتر راه بدون احتساب راه‌های خاکی، ٣٣٧ کیلومتر بزرگراه، ۵۳.۸ درصد راه‌های آسفالته روستایی و بدون آزاد راه وضعیت مطلوبی ندارد اما با اقدامات دولت سیزدهم این شاخص‌ها ارتقا پیدا کرده است.

وی وجود منطقه آزاد بانه و مریوان و بازارچه‌های مرزی مله خورد، خانم شیخان و سیف و نقش کلیدی آن‌ها در ترانزیت کالا به کشور، وجود ظرفیت‌های مهم در حوزه گردشگری تاریخی، فرهنگی، اکوتوریسم و توریسم سلامت، وجود معادن غنی و متنوع فلزی و غیرفلزی در پهنه استان به خصوص معادن با ارزش طلا و سنگ آهن، شرایط مناسب جهت توسعه صنایع پتروشیمی و صنایع پایین‌دستی آن، برخورداری از چشم انداز متنوع طبیعی، آثار ارزشمند تاریخی، فرهنگی و هنری و مناظر زیبای انسان‏ساخت، وجود زمینه تحرک و هم‌افزایی اجتماعی و فرهنگی برای قرارگیری استان در فرآیند توسعه به دلیل تنوع فرهنگی، پیشینه فرهنگی ساکنان استان در زمینه فرهنگ کار و نوآوری (صنایع‌دستی، معماری، موسیقی و سایر عناصر فرهنگی) و در نهایت بهره‌گیری استان از نیروی انسانی تحصیل کرده را از جمله قابلیت‌ها و مزیت‌های شاخص استان برشمرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان تصریح کرد: برای استفاده از ظرفیت‌های موجود، در کنار همراهی و همکاری نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و دولت، برنامه‌ریزی مدون و ارائه راهکارهای توسعه‌ای می‌تواند زمینه‌ساز شکوفایی این قابلیت‌های بالقوه استان باشد.

محمدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مصوبات دور اول و دوم سفر ریاست جمهوری به استان کردستان گفت: در دور اول سفر ریاست جمهوری به استان کردستان ١٨٠ پروژه با اعتباری بالغ بر ١٥ هزار و ١٧٠ میلیارد تومان مصوب شد که در دور دوم سفر نیز ١٦٩ پروژه دیگر با اعتبار ١٥ هزار و ٢٤٣ میلیارد تومان دیگر مصوب شد که در نوع خود کم نظیر و بیانگر نگاه ویژه دولت سیزدهم به استان کردستان است.

وی ابراز امیدواری کرد: با همکاری و همراهی منتخبان مردم استان در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شاهد رونق و توسعه بیش از پیش اقتصادی استان در سطوح مختلف باشیم.

در ادامه نیز این نشست نیز منتخبان مردم استان در مجلس شورای اسلامی هریک به بیان مسائل، دیدگاه‌ها، راهکارها و پیشنهادات خود به منظور گره گشایی از مشکلات مردم استان و ارتقا تعاملات پرداخته و آمادگی خود را جهت تعامل و همکاری با این سازمان اعلام کردند و همچنین مقرر شد که جلسات به صورت فصلی و با اولویت موضوعات اساسی همچون مسائل مرز، مناطق آزاد بانه و مریوان، راه‌های روستایی، کریدور شمال‌غرب – جنوب غرب، افزایش تخصیص‌های آب و مدیریت منابع آب استان و اشتغال با حضور دستگاه‌های اجرایی مرتبط ادامه پیدا کند.

کد خبر 754697

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.