دهمین تلاش برای صلح در غزه/ آتش‌بس در غزه باید ضمانت اجرایی داشته باشد

کارشناس مسائل غرب آسیا با یادآوری اینکه مذاکرات فعلی دهمین دور از مذاکرات در طول هفت ماه گذشته تلقی می‌شود، گفت: اگر مذاکرات در روز یکشنبه به نتیجه نرسد، جنگ ادامه پیدا خواهد کرد که باید برای رسیدن به این هدف تضمین‌ها و پیشنهادهایی به طرف فلسطینی ارائه شود.

حسن هانی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مذاکرات آتش‌بس روز شنبه در قاهره بین نمایندگان دولت مصر، رژیم صهیونیستی، حماس و قطر به دلیل زیاده‌خواهی و کارشکنی هیئت صهیونیستی با شکست مواجه شد.

وی با بیان اینکه قرار بود روند ادامه مذاکرات امروز، یکشنبه در قاهره از سر گرفته شود، افزود: اصرار نمایندگان آمریکا این است که مذاکرات تا رسیدن به خروجی قابل قبول ادامه پیدا کند، حماس توقف جنگ به صورت کامل را همراه با خروج نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی از غزه، بازگشت آوارگان به محل زندگی خود، بازسازی غزه و دریافت کمک‌های انسان‌دوستانه توسط مردم غزه را بخشی از شرایط خود اعلام کرده است.

کارشناس مسائل غرب آسیا با یادآوری اینکه مذاکرات فعلی دهمین دور از مذاکرات در طول هفت ماه گذشته تلقی می‌شود، تصریح کرد: هیئت رژیم صهیونیستی اصرار دارند پیش از آتش‌بس گروگان‌ها آزاد شوند و به همین دلیل خواهان آن هستند که مذاکرات از سر گرفته شود، اما برای رسیدن به این هدف باید تضمین‌ها و پیشنهادهایی را هم برای عملیاتی کردن به طرف فلسطینی ارائه دهند و به همین دلیل به نظر می‌رسد اگر مذاکرات روز یکشنبه به نتیجه نرسد، به‌طور قطع جنگ ادامه پیدا خواهد کرد.

وی ادامه داد: در حالی که آمریکا، مصر و کشورهای اروپایی اعلام کرده‌اند که حمله به رفح ممکن است اوضاع را پیچیده‌تر کند، اما اصرار بنیامین نتانیاهو بر این است که به رفح حمله کند، بنابراین آنچنان که به نظر می‌رسد طرح چهار مرحله‌ای در طول ۱۲۴ روز آتش‌بس برقرار شود، هنوز نهایی نشده است و روزنامه‌های صهیونیستی هم بخشی از طرح چهار مرحله‌ای آتش‌بس در غزه را منتشر کردند، اما هنوز خروجی قابل قبولی نداشته است.

هانی‌زاده در خصوص طرح چهار مرحله‌ای آتش‌بس تشریح کرد: قرار بر این بود که در طول این مدت هم کمک‌های انسان‌دوستانه و هم آتش‌بس برقرار شود؛ این طرح قابل قبول است، اما باید ضمانت اجرایی هم باید داشته باشد تا رژیم صهیونیستی پس از آزادی گروگان‌ها دوباره حملات خود را آغاز نکند؛ به همین دلیل به نظر می‌رسد آزادی گروگان‌ها در مقابل آزادی اسرای فلسطینی در بند رژیم صهیونیستی بخش‌های مهمی از این طرح را تشکیل می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: لازم است گروگان‌ها در یک فرایند زمانی ۱۲۴ روزه حین آتش‌بس به‌تدریج در مقابل شماری از زندانیان اسیر فلسطین آزاد شوند و آتش‌بس هم با نظارت سازمان ملل انجام شود؛ اگر این طرح عملیاتی شود، به‌طور قطع مورد قبول حماس نیز قرار خواهد گرفت.

کد خبر 750668

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.