تغییرات اقلیمی و تاثیر آن بر درآمد جهانی

تغییرات اقلیمی علاوه بر آثاری که در پیدایش موج‌های گرما، سیل، خشکسالی و طوفان دارد، با آسیب رساندن به محصولات زراعی، مانع فعالیت‌های تولیدی می‌شود و زیان‌هالی مالی هنگفتی را به‌دنبال خواهد داشت و در ۲۵ سال آینده درآمد جهانی را حدود یک‌پنجم کاهش می‌دهد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، محققان مؤسسه تحقیقات تأثیرات اقلیمی پوتسدام (PIK) در آلمان دریافتند که کاهش درآمد ناشی از تغییرات آب‌وهوایی تا سال ۲۰۴۹ حدود ۳۸ تریلیون دلار (۳۵.۶ تریلیون یورو) در سال خواهد بود و تا سال ۲۱۰۰ خسارات مالی به دو برابر مقدار تخمین‌زده قبلی خواهد رسید. خسارات اقتصادی عظیم طی ۲۵ سال آینده تقریباً در همه کشورهای جهان، حتی در کشورهای بسیار توسعه‌یافته مانند آلمان و ایالات متحده، با پیش‌بینی کاهش درآمد متوسط ۱۱ درصد و فرانسه با ۱۳ درصد گریبانگیر جوامع خواهد شد. در این تحقیقات، آسیب‌ها با حالتی مقایسه می‌شود که تغییرات اقلیمی وجود نداشته باشد و سپس در مورد رشد کلی جهانی مورد انتظار در تولید ناخالص داخلی اعمال می‌شوند، بنابراین در بیشتر نقاط سطح درآمد همچنان رشد خواهد کرد، اما به دلیل گرمای بالا، این میزان رشد ۱۹ درصد کمتر از آن چیزی است که بدون تغییرات اقلیمی می‌توانست باشد؛ این مطالعات پیش‌بینی می‌کند که مردم در فقیرترین مناطق جهان و کسانی که کمترین تأثیر را گرمایش کره زمین دارند، بیشترین ضربه مالی را متحمل خواهند شد.

بر اساس گزارش اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده، سال ۲۰۲۳، یک سال گرم و بی‌سابقه بود و میانگین دمای جهانی ۱.۳۵ درجه سانتیگراد افزایش داشت. این افزایش دما منجر به تغییرات اقلیمی شدید می‌شود و علاوه بر آثاری که در پیدایش موج‌های گرما، سیل، خشکسالی و طوفان دارد، با آسیب رساندن به محصولات زراعی، مانع فعالیت‌های تولیدی می‌شود و زیان‌های مالی هنگفتی را به‌دنبال خواهد داشت.

تغییرات اقلیمی وتاثیر آن بر درآمد جهانی

تغییرات آب‌وهوایی در کدام کشورها بیشترین کاهش درآمد را به دنبال خواهند داشت؟

بر اساس مطالعه گزارش اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده، بخش‌هایی از آریزونا و نیومکزیکو بیشترین ضربه مالی را متحمل شده‌اند و به‌طور کلی ایالت‌های جنوب شرقی و جنوب غربی ایالات متحده از نظر اقتصادی بیشتر از ایالت‌های شمالی تحت فشار قرار می‌گیرند. مؤسسه PIK میزان آسیب‌پذیری در مناطق جنوبی اروپا از جمله بخش‌هایی از اسپانیا و ایتالیا را بیشتر از مناطقی مانند دانمارک یا شمال آلمان پیش‌بینی می‌کند. طبق نتایج تحقیقات این مؤسسه، تنها مناطق مجاور قطب شمال از جمله کانادا، روسیه، نروژ، فنلاند و سوئد از این واقعه بهره می‌برند.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد کشورهایی که انتشار گازهای گلخانه‌ای کمتری برای هر نفر و کمترین توانایی مالی را برای سازگاری با گرم شدن هوا دارند، بیشترین آسیب‌های مالی را متحمل می‌شوند، تا جایی که فقیرترین کشورهای جهان ۶۱ درصد بیشتر از ثروتمندترین کشورها آسیب خواهند دید.

تأثیر کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای بر آینده مالی کشورها

اگر جهان بتواند آلودگی کربنی را مهار کند و به روندی برسد که گرمایش را تا ۲ درجه سانتیگراد محدود کند، همان میزانی که در توافقنامه آب‌وهوایی پاریس در سال ۲۰۱۵ ثبت شده است، در این صورت آسیب مالی حدود ۲۰ درصد در درآمد جهانی تأثیر می‌گذارد، اما اگر انتشار گازهای گلخانه‌ای مطابق بدترین سناریو افزایش پیدا کند، افت مالی نزدیک به ۶۰ درصد خواهد بود. پیش از این یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ پیش‌بینی کرده بود که در بدترین حالت میزان درآمد در سطح جهانی، تا پایان قرن پیش‌بینی می‌شود که حدود ۲۵ درصد کاهش خواهد یافت.

تغییرات اقلیمی وتاثیر آن بر درآمد جهانی

کد خبر 746215

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.