آیا استفاده از دوربین‌های مدار بسته در شهرها ضرورت است؟

صنعت دوربین مداربسته به‌طور مداوم در حال رشد است و مزایای بسیاری برای شهرها دارد. ادغام این فناوری با هوش مصنوعی، نتایج قابل‌توجهی در حل مشکلات شهری نظیر ترافیک و تامین امنیت به همراه دارد. نیمی از تمام دوربین‌های مداربسته نصب شده در جهان (حدود یک میلیارد) در چین قرار دارد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تضمین امنیت عمومی مستلزم تلاش زیادی از سوی مجریان قانون، مقامات محلی و شهروندان ساکن در جامعه است. با این حال، با سیستم‌های دوربین‌های امنیتی، نظارت بر امنیت فضاهای عمومی در شهرها آسان‌تر است تا شهروندان را در برابر تهدیداتی که به رفاه آنها وارد می‌شود، محافظت کنند.

آمار استفاده از سیستم نظارت تصویری در ۱۵۰ شهر پرجمعیت جهان نشان می‌دهد که نام شهرهای چین در ۲۰ ردیف برتر فهرست شهرهایی است که شدیداً تحت نظارت دوربین مدار بسته قرار دارد، تایی‌یوان با ۱۱۷ دوربین به ازای هر هزار نفر در صدر این فهرست قرار دارد. شهرهای هند نیز جزو شهرهای پراستفاده از دوربین‌های مداربسته برای نظارت تصویری هستند و ایندور، حیدرآباد و دهلی به ترتیب در جایگاه چهارم، دوازدهم و شانزدهم فهرست قرار دارند. لندن با ۷۳ دوربین به ازای هر هزار نفر در جایگاه سوم این فهرست قرار دارد.

آیا استفاده از دوربین‌های مدار بسته در شهرها ضرورت است؟

استقرار دوربین‌های مدار بسته در شهرهای هوشمند، اساساً با دو هدف افزایش احساس امنیت و جمع‌آوری داده مانند داده‌های ترافیکی انجام می‌شود و برآورده شدن این اهداف به مدیریت شهری بهینه و کارآمد کمک خواهد کرد. برای مثال اگر جرمی در منطقه‌ای که دوربین نظارت عمومی نصب شده است، انجام شود، احتمال دستگیری مجرم بسیار بیشتر است. بدون دوربین‌های نظارتی در مکان‌های عمومی، دستیابی به توصیف کیفی از فردی که مرتکب جرم شده است، حتی اگر شاهدان عینی وجود داشته باشد، بسیار دشوار است.

آیا استفاده از دوربین‌های مدار بسته در شهرها ضرورت است؟

گرفتن مجرمان یکی از بهترین مزایای دوربین‌های مدار بسته در مکان‌های عمومی است. بمب گذاری در ماراتن بوستون نمونه خوبی است. FBI تنها سه روز طول کشید تا عکس‌های مبهم دو مظنون را که توسط دوربین نظارتی نصب شده در یک فروشگاه بزرگ گرفته شده بود، منتشر کند. اگر فردی بداند که دوربین‌های نظارت زنده در یک منطقه خاص وجود دارد، ممکن است از ترس دستگیر شدن کمتر تمایلی به ارتکاب جنایت در نزدیکی محل داشته باشد.

با این حال، موضوع پردازش و مدیریت داده‌های خصوصی افرادی که از آنها فیلم‌برداری شده است موضوع حساسی است، به‌ویژه در دوربین‌های تشخیص چهره که صددرصد دقیق نیستند. در همین راستا بعضی از شهرها و کشورها قوانین و مقرراتی را برای نظارت تصویری وضع کرده‌اند یا قوانین موجود را تغییر داده‌اند. برای مثال نیواورلئان در سال ۲۰۲۰ قانونی تصویب کرد که طبق آن استفاده از سیستم تشخیص چهره توسط اداره پلیس ممنوع بود، اما در سال ۲۰۲۲ این قانون تغییر کرد و اکنون افسران پلیس می‌توانند با کسب اجازه از مافوق، از این فناوری برای بررسی جرایم خشونت‌آمیز کمک بگیرند.

آیا استفاده از دوربین‌های مدار بسته در شهرها ضرورت است؟

هوش مصنوعی و دوربین مدار بسته

دوربین مداربسته هوشمند که IVS (نظارت تصویری هوشمند) نیز نامیده می‌شود، با افزودن مؤلفه هوش مصنوعی به سایر ویژگی‌های پیچیده، امکان نظارتی جدیدی برای ذی‌نفعان فراهم می‌کند. برای مثال خطی در جهت تعیین شده تعریف می‌شود و به کمک داده‌های دوربین‌های نظارتی، در صورت عبور شیء یا فرد از آن خط، زنگ هشدار فعال می‌شود. از دیگر کاربردهای نسل دوربین‌های هوشمند می‌توان به تشخیص چهره از روی عکس، شناسایی اشیا رها شده در یک دوره زمانی مشخص و اعلان هشدار در صورت پوشاندن یا جابجایی دوربین اشاره کرد. علاوه بر این، نسل پنجم اینترنت به کمک نظارت تصویری هوشمند می‌آید، افزایش سرعت و پهنای باند در سیستم مخابراتی ۵G پخش ویدئو با کیفیت فوق‌العاده بالا را امکان‌پذیر می‌سازد، امکان بروز اختلال در داده‌های دوربین‌های نظارتی را به حداقل می‌رساند و دامنه تجزیه‌وتحلیل ویدئو و عملکرد هوش مصنوعی را گسترش می‌دهد. برخی از شهرها برای جلوگیری از سرعت غیرمجاز یا عبور از چراغ قرمز، دوربین‌هایی را روی چراغ‌های توقف قرار داده‌اند. همچنین مقامات می‌توانند با دوربین‌های نظارت زنده وضعیت جاده‌ها را رصد کنند. بنابراین می‌توانند گزارش‌های ترافیکی بی‌درنگ را به همراه هوش مصنوعی تهیه کنند و علاوه بر تهیه نقشه‌های ترافیکی، به مردم کمک کنند هنگام بیرون رفتن زمان و جاده مناسب را انتخاب کنند.

آیا استفاده از دوربین‌های مدار بسته در شهرها ضرورت است؟

شهرهای پیشرو در استفاده از دوربین‌های نظارتی

حیدرآباد، هند

این شهر با جمعیتی حدود هفت میلیون نفر، با ۳۶.۵۲ دوربین به‌ازای هر هزار نفر در سال ۲۰۲۱، یکی از شهرهایی است که نظارت تصویری نقش مهمی در برنامه‌های کنترلی آن دارد. استراتژی نصب انبوه دوربین‌های مدار بسته در سال ۲۰۱۳ و همزمان با یک حمله تروریستی در این شهر آغاز شد. مسئولان شهر، نتیجه این نظارت تصویری را کاهش میزان جرم در سطح شهر می‌دانند به طوری که طبق گزارشات، سرقت جواهرات پس از نصب دوربین‌های مدار بسته از هزار و ۳۳ مورد در سال به کمتر از ۵۰ مورد کاهش یافته است.

آیا استفاده از دوربین‌های مدار بسته در شهرها ضرورت است؟

لندن، انگلیس

تا سال ۲۰۲۰ فقط در چین از دوربین‌های نظارتی به عنوان سیستم تشخیص چهره استفاده می‌شد، پس از آن لندن نیز از این سیستم به عنوان یک راه‌حل پیشگیرانه در حملات تروریستی استفاده کرد. با توجه به جایگاه ویژه اقتصادی و سیاسی لندن، مسئله نظارت تصویری و تدابیر امنیتی یکی از مهمترین مسائل روز این شهر به شمار می‌آید.

پکن، چین

بررسی‌ها نشان می‌دهد که نیمی از تمام دوربین‌های مداربسته نصب شده در جهان (حدود یک میلیارد) در چین قرار دارند و پکن یکی از برجسته‌ترین شهرهای این کشور است که از این دوربین‌ها استفاده می‌کند تا در درجه اول به حفظ نظم عمومی و اجرای قوانین راهنمایی و رانندگی دست یابد.

آیا استفاده از دوربین‌های مدار بسته در شهرها ضرورت است؟

کد خبر 740600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.