بنابراین با مطالعه این موارد به خوبی با اصول دقیق برنامه ریزی درسی آشنا میشوید و میتوانید برنامهای مناسب برای خودتان تهیه کنید.
اهمیت برنامه ریزی درسی برای موفقیت در کنکور
همانطور که میدانید برنامه ریزی کنکور به صورت کلی زمابندی و روند تمام فعالیت های شما برای آمادگی کنکور را شامل می شود و طراحی برنامه ریزی درسی به شما کمک میکند زمان کافی برای مطالعه و تمرین درسی خود را را مدیریت کنید و روی هر درس متمرکز شوید. علاوه بر افزایش بهره وری مطالعه و یادگیری دروس و اطلاعات با برنامه ریزی درسی میتوانید استرس و اضطراب قبل از کنکور خودتان را کنترل کنید. در نتیجه با پیروی از برنامه ریزی درسی اصولی خود، احتمال موفقیت شما در کنکور افزایش مییابد.
پنج گام طلایی برنامه ریزی درسی برای موفقیت در کنکور
در ادامه به پنج گام طلایی برنامه ریزی درسی برای موفقیت در کنکور اشاره میکنیم. آگاهی از گامهای برنامه ریزی درسی میتواند در داشتن یک برنامه ریزی درسی کاملاً شخصی سازی شده و متناسب با شرایط شما مؤثر باشد.
گام اول: شناخت خود
شناخت خود در نوشتن برنامه ریزی درسی یک گام مهم و تأثیرگذار است. چون قرار است شما اجرا کننده این جدول زمانی باشید. بنابراین اولین نکته این است که شرایط خودتان را محور اصلی قرار دهید. به همین جهت شناسایی دقیق نقاط قوت و ضعف در روش و شیوه مطالعه دروس اختصاصی و عمومی از اولویتهای شما در طراحی برنامه ریزی درسی است.
همچنین به علایق و سلیقه خودتان حتماً توجه کنید. این مورد کمک میکند تا بتوانید قبل از شروع مطالعه، رشته تحصیلی مورد نظرتان را انتخاب کنید و متناسب با آن پیشفرض جلو بروید.
گام دوم: تعیین هدف
تعیین هدف در برنامه ریزی درسی به این معنا است که به طور دقیق هدف خود را از شرکت در کنکور سراسری مشخص کنید. بنابراین قبل از شروع مطالعه از خود بپرسید به دنبال چه رتبهای هستید؟ و میخواهید در چه رشتهای تحصیل کنید؟
پاسخ به این دو سؤال بالا به شما کمک میکند تا هدف خود را برای تهیه منابع، مطالعه و شرکت در کنکور بدانید و در طول مسیر انرژیتان تحلیل نرود.
گام سوم: جمعآوری اطلاعات
جمعآوری اطلاعات بهروز و مفید در روند یادگیری امری بسیار حائز اهمیت و حیاتی است. چون قرار است با صرف زمان، روی منابعی که متناسب با آخرین تغییرات کنکور سراسری هستند مسلط شوید.
بنابراین حتماً در مورد انتخاب و تهیه منابع کنکور، شرکت در آزمونهای آزمایشی و ارزیابی کارنامه، حضور در کلاسهای کنکور و سایر موارد اطلاعاتی جمعآوری کنید که شما را به موفقیت در این آزمون سرنوشت ساز برساند. همچنین با رتبههای برتر کنکور صحبت کنید و از تجربیات آنها استفاده کنید.
گام چهارم: تهیه برنامه درسی
اکنون با توجه به شناختی که از خودتان، هدفتان و اطلاعات جمعآوری شده دارید، برنامه درسی خود را بنویسید. همانطور که اشاره شد طراحی برنامه درسی باید متناسب با شرایط و نیازهای شما باشد. بنابراین باید به طور دقیق از مدل و شیوه مطالعه خود و ساعتهایی که میتوانید برای آن اختصاص دهید آگاه باشید و طبق سبک زندگی خودتان درس بخوانید تا به موفقیت نهایی برسید.
گام پنجم: اجرا و نظارت
اجرای دقیق برنامه درسی و نظارت بر آن میتواند به شما کمک کند تا از سردرگمی رها شوید و زمان خود را به طور کاملاً حساب شده مدیریت کنید. بنابراین در طول مسیر با دو راهبرد کلیدی اجرا و نظارت روی کارتان، میتوانید ضمن ارزیابی روند مطالعه، عملکرد خود را رصد کنید و در صورت نیاز، برنامهتان را اصلاح کرده و آن را تغییر دهید تا دقیقاً متناسب با شرایط شما باشد.
شش نکته کلیدی در برنامه ریزی درسی
برنامه ریزی در هر کار و فعالیتی نیاز به بررسی چند فاکتور کلیدی و مهم دارد. در این بخش قصد داریم به 6 مورد از این عوامل اثرگذار بپردازیم تا به سهولت با یک دید متفاوت نسبت به طراحی و اجرای برنامه ریزی درسی خود اقدام کنید.
واقع بینانه باشید
داشتن یک هدف واقع بینانه به شما کمک میکند در زمان حال و لحظه اکنون زندگی کنید. یعنی باید براساس زمان و فرصتی که تا روز آزمون دارید برای مطالعه خود هدفگذاری کنید. به همین دلیل باید واقع بینانه به مسئله قبولی خود نگاه کنید و آرمانی و رویایی فکر نکنید. چون برنامه شما باید به گونهای باشد که از اجرای آن خسته نشوید و مطالعه هر درس را در زمان خاص خودش انجام دهید.
انعطافپذیر باشید
طراحی برنامه ریزی درسی شما باید طوری باشد که اتفاقات پیشبینی نشده را هم پوشش دهد. مثلاً ممکن است یک روز آمادگی مطالعه را نداشته باشید و یا کاری فوری در اولویت شما باشد. به همین دلیل برنامه درسی خود را طوری تنظیم کنید که بتوانید در صورت نیاز آن را تغییر دهید.
تعادل را حفظ کنید
حفظ تعادل در مطالعه و یادگیری یک امر مهم است. چون قرار نیست یک شبه به خواسته خود برسید و باید به طور متناسب به مطالعه دروس اختصاصی و عمومی بپردازید. همچنین نحوه تستزنی و مطالعه تشریحی شما نیز باید طبق برنامه انجام شود.
بنابراین باید با یک روند متعادل درس بخوانید. همچنین از جمله نکات مهم در اهمیت برنامه ریزی درسی این است که برای شما اولویتهای مطالعاتی تعیین میشود. به همین دلیل با پیروی از برنامه ریزی درسی، فرصت مناسب و کافی دارید تا به مطالعه هر درس اختصاص دهید.
مرور و تستزنی
رتبه برترهای سالهای قبل همیشه در مصاحبههای خود ضمن اشاره به اهمیت برنامه ریزی درسی به این موضوع مهم پرداختند که مرور و تستزنی باعث شد تا به رشته و دانشگاه دلخواهشان برسند. بنابراین شما هم با تستزنی و مرور نکات مهم میتوانید به حد تسلط مطلوب برسید.
در واقع با تستزنی نحوه مطالعه کنکوری هر بخش را بهتر یاد میگیرید و با مرور آنها، مطالب بهتر در ذهنتان تثبیت میشوند. به همین جهت باید به طور مرتب مطالب را مرور کنید و تست بزنید.
استراحت و خواب کافی
شما براساس برنامه ریزی درسی باید در طول روز دروس را به طور دقیق مطالعه کنید و برای آنها وقت بگذارید. به همین دلیل همیشه به این مورد اشاره کردیم که مطالعه کنکوری به یک ذهن سرحال و آماده احتیاج دارد. بنابراین باید در طراحی برنامه ریزی درسی زمان دقیق خواب و استراحت خود را مشخص کنید.
مشاوره و کمک
دریافت مشاوره کنکور و کمک از افراد حرفهای و باتجربه راه موفقیت شما را هموار و کوتاهتر میکند. چون با صحبت با آنها اشتباهات دیگران را تکرار نمیکنید و در زمان و هزینهتان به مقدار قابل توجهی صرفهجویی میشود.
این نکته مهم را بدانید که کمک گرفتن از مشاوران و افراد متخصص به معنای شکست و عدم موفقیتتان نیست. بلکه شما با این کار قصد دارید برای اجرای برنامه درسی و رسیدن به حد تسلط روی مباحث انگیزه خود را تقویت کنید. پس حتماً با مشاوری که در رشته دلخواه شما به نتیجه مورد نظر رسیده است صحبت کنید و از او بخواهید فوت و فن کار را برای شما بگوید تا در مسیر درستی قدم بردارید.
نظر شما