یک سال در یک نگاه/ ۱۴۰۲ در خراسان شمالی چگونه گذشت؟

سال ۱۴۰۲ برای خراسان شمالی سالی پر از اتفاقات تلخ و شیرین در حوزه‌های سیاسی، فرهنگی، ورزشی و عمرانی بود، رویدادهایی که این استان را برای چند روز یا چند ساعت تیتر خبرگزاری‌های ملی و محلی کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، خراسان شمالی در سال ۱۴۰۲ با رویدادهای متفاوتی روبه‌رو شد؛ از برگزاری کشتی با چوخه تا شهادت فرزندانی فداکار، از سیل تا تقویت زیرساخت‌ها.

بنا داریم در گزارش پیش‌رو نگاهی گذرا به شاخص‌ترین اتفاقاتی داشته باشیم که در سال گذشته این استان شاهد آن بود.

کشتی با چوخه با حضور ۵۰ هزار بیننده

کشتی با چوخه، مسابقه و ورزشی آئینی که جنبه فرهنگی آن کمتر از بعد ورزشی‌اش نیست، سوم اردیبهشت ۱۴۰۲ با حضور بیش از دو هزار چوخه کار از سراسر کشور برگزار شد و بار دیگر توجه ورزشکاران یک کشور را به سمت اسفراین جلب کرد.

کشتی با چوخه اسفراین بزرگترین رویداد گردشگری تک زمانی و تک مکانی کشور است که بیش از ۵۰ هزار تماشاچی از شهرستان‌های دور و نزدیک در آن حضور داشتند.

صعود کوهنورد خراسان شمالی به اورست

افسانه حسامی فرد، از کوهنوردان خراسان شمالی در بهار ۱۴۰۲ توانست به قله اورست صعود کند.

این بانوی خراسان شمالی در ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ نیز افتخار صعود به مرگبارترین قله جهان یعنی آناپورنا را نصیب خورد کرده بود.

آناپورنا یک قله ۸ هزار متری بسیار خطرناک در جهان می‌باشد که از هر سه نفر از صعودکنندگان به این قله، یک نفر جان خود را از دست می‌دهد.

بزرگ‌ترین پروژه زیست محیطی شرق در یک قدمی تحقق

پروژه انتقال پساب خراسان شمالی به کارخانه پتروشیمی که از مهم‌ترین مصوبات سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی در سال ۱۴۰۱ بود در سال ۱۴۰۲ به مراحل اجرایی خود نزدیک شد.

خراسان شمالی در وضعیت قرمز آبی قرار دارد و کارخانه پتروشیمی به عنوان بزرگترین کارخانه استان مقدار زیادی آب را مصرف می‌کند.

با اجرا و عملی شدن این پروژه، پساب‌هایی که سالیان سال در خراسان شمالی رها شده بودند و باعث آسیب به محیط زیست هم می‌شدند؛ به عنوان تأمین کننده بخش زیادی از مصرف آب کارخانه پتروشیمی تا حد زیادی در بهبود وضعیت آبی استان مؤثر خواهد بود.

فداکاری فرزندان خراسان شمالی

اما داستان شهادت برای مردمان فداکار خراسان شمالی آشناتر است؛ چهار تن از فرزندان این استان در سال ۱۴۰۲ هر کدام در نقطه و مکانی خاص به بزرگترین نگاه و توجه پروردگار دست یافتند و شهید شدند.

شهید محمدمهدی احمدی سرباز جوانی که سنش از ۲۰ سال عبور نمی‌کرد در منطقه مرزی سراوان در ششم خردادماه ۱۴۰۲ و در راه دفاع از وطن به درجه رفیع شهادت نائل آمد و مردم بجنورد فرزند رشیدشان را با شور و گرمی مثال‌زدنی همراهی کردند.

یک سال در یک نگاه/ ۱۴۰۲ در خراسان شمالی چگونه گذشت؟

شهید حسن وحیدی از مأموران راهنمایی و رانندگی که او نیز در منطقه سراوان به دست شرورترین افراد در تاریخ دوازدهم مرداد مورد حمله قرار گرفت و جان به جان‌آفرین تسلیم کرد.

حجت‌الاسلام علیرضا محمدپور از دیگر فرزندان خراسان شمالی است که امسال در حادثه تروریستی کرمان در تاریخ سیزدهم دی ماه شربت گوارای شهادت را نوشید.

شهید سیدمرتضی حسینی نیز از پاسداران غیور خراسان شمالی که در منطقه مرزی سروان هنگام مأموریت آموزشی در ۲۱ بهمن به درجه و ارزش والای شهادت نائل آمد.

برگزاری هفدهمین جشنواره اسب اصیل ترکمن

یکی دیگر از برنامه‌های فرهنگی، هفدهمین جشنواره اسب اصیل ترکمن بود که در دوازدهم خرداد ۱۴۰۲ در پارک بابا امان بجنورد برگزار شد.

خراسان شمالی یکی از خواستگاه‌های اسب اصیل ترکمن است که بیش از هزار و ۷۰۰ رأس اسب ترکمن در این استان وجود دارد.

یک سال در یک نگاه/ ۱۴۰۲ در خراسان شمالی چگونه گذشت؟

جشنواره اسب اصیل ترکمن که با حضور ۲۰۰ رأس اسب و قضاوت سه داور بین‌المللی از کشورهای آلمان، روسیه و استونی برگزار شد، در شناساندن ظرفیت‌های اسب اصیل ترکمن و جذب گردشگر و توریست به خراسان شمالی نقش مهمی را ایفا کرد.

مانه و صفی‌آباد توسعه یا ظاهرسازی

تقسیم شدن هرکدام از شهرستان‌های مانه و سملقان و بام و صفی‌آباد به دو شهرستان مجزا از دیگر رویدادهای سیاسی قابل توجه در خراسان شمالی بود که در سال ۱۴۰۲ انجام شد.

هرچند که نمایندگان وقت و مسئولان استان این اتفاق را امری خوشایند قلمداد می‌کردند، اما برخی صاحب‌نظران نیز این تقسیم بندی را اشتباه و بدون پشتوانه کافی می‌دانند؛ اکنون خراسان شمالی با اضافه شدن مانه و صفی آباد، شامل ده شهرستان است.

تغییر شهردار بجنورد

در چهاردهم تیرماه ۱۴۰۲ جواد حمیدی شهردار سابق بجنورد از سمت خود استعفا داد و این استعفا مورد موافقت هفت عضو شورای شهر قرار گرفت.

سید محمدعلی کشمیری نیز در تاریخ دوم شهریور در جلسه علنی اعضای شورای اسلامی شهر به عنوان شهردار بجنورد انتخاب شد.

تخریب جاده بر اثر سیل / تأثیر سد گلمندره مشاهده شد

در آبان ۱۴۰۲ بود که خراسان شمالی درگیر و گرفتار یک سیل شد و جاده بجنورد به جنگل گلستان که به نوعی خط ارتباطی شمال کشور با مشهد مقدس محسوب می‌شود به صورت کلی مسدود شده بود و امکان رفت و آمد از این مح ور وجود نداشت.

با همت مسئولان استانی و توجه مسئولان ملی، این مسیر که پیش تر از این نیز سابقه تخریب بر اثر سیل را داشته است، بازسازی شد و اوضاع به روال سابق خود بازگشت.

یک سال در یک نگاه/ ۱۴۰۲ در خراسان شمالی چگونه گذشت؟

اما نکته مثبت در این ماجرا عملکرد مؤثر و کنترل کننده سد گلمندره شهرستان گرمه بود که از جانب دولت سیزدهم دارای اولویت دانسته شده و به مراحل تکمیل نزدیک شده بود؛ در غیر این صورت هزینه‌های ناشی از سیل بسیار بیشتر برآورد می‌شد.

باب‌الرضا میزبان قاریان

یکی از توفیقات خراسان شمالی که در سال ۱۴۰۲ نصیب آن شد، میزبانی بجنورد از چهل و ششمین دوره مسابقات ملی قرآن کریم بود که در محل هتل داریوش بجنورد از تاریخ نهم تا هفدهم آذر برگزار شد.

در این مسابقات قرآنی ۳۵۶ شرکت کننده خواهر و برادر و همچنین ۵۰ داور از سراسر کشور حضور داشتند و مسابقه در چهار بخش انفرادی، گروهی، معارف عمومی و معارف تخصصی برگزار شد.

در بخش انفرادی حفظ قرآن کریم، قرائت تحقیق، قرائت ترتیل و اذان، در بخش گروهی مدیحه سرایی و همخوانی قرآن کریم، در بخش معارف عمومی ترجمه سوره‌های الرحمن و یاسین و در بخش معارف تخصصی نیز معارف قرآن کریم، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه از محورهای این مسابقات بودند.

وزیر کشور در خراسان شمالی

از دیگر رویدادهای سیاسی استان، سفر وزیر کشور به خراسان شمالی بود که در سال ۱۴۰۲ دو بار انجام شد.

اولین سفر احمد وحیدی به استان در بیست و پنجم خرداد ماه صورت گرفت که غبارروبی مزار شهدای مرکز استان، بازدید از پروژه‌های مجموعه پتروشیمی و حضور در جلسه شورای اداری استان از جمله برنامه‌های وی در این سفر بود.

دومین سفر وزیر کشور به خراسان شمالی در هجدهم بهمن ماه انجام شد؛ وحیدی در جریان این سفر پس از دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی به شهرستان گرمه سفر و تعدادی از طرح‌های بزرگ صنعتی را در این شهرستان افتتاح کرد.

افتتاح درمانگاه تخصصی ثامن الائمه بجنورد و بازدید از نمایشگاه فرش دستباف از دیگر برنامه‌های سفر یک روزه وی به خراسان شمالی بود.

گازرسانی صددرصدی به خراسان شمالی

در سال ۱۴۰۲ تمام نقاط شهری و روستایی خراسان شمالی از نعمت گاز بهره‌مند شدند. این مهم که می‌تواند یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی محسوب شود، در استانی رقم خورد که بیش از ۷۰۰ روستا دارد.

گازرسانی نه‌تنها به شهرها، بلکه به دورترین نقاط روستایی باعث شد یکی از آثار انقلاب اسلامی در خراسان شمالی به وضوح مشاهده شود.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم خراسان شمالی در بسیاری از شاخص‌ها پیشرفت‌های مطلوبی داشته است. کاهش فاصله خراسان شمالی با میانگین کشوری در شاخص‌های راه، افزایش جذب معلم و ساخت مدرسه، همچنین افزایش ۳۰۰ درصدی صادرات از جمله این شاخص‌های پیشرفت هستند.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم شمار زیادی از مدیران استانی تغییر پیدا کردند؛ اما برخی که عملکرد مثبتی از خود نشان داده بودند در سمت خود باقی ماندند تا دولت نشان دهد بدون نگاه به جریان‌های سیاسی به دنبال اقدام و عمل است.

فروش تیم اترک خراسان شمالی

از جمله اخبار ناگوار استان پایان تیم داری خراسان شمالی در فوتبال بود. در بهمن ۱۴۰۲ تیم اترک خراسان شمالی که تنها تیم ورزش جمعی استان در سطح لیگ دسته دو، بود فروخته شد.

یک سال در یک نگاه/ ۱۴۰۲ در خراسان شمالی چگونه گذشت؟

تیم اترک خراسان شمالی تیمی از دسته دوم بود که از همان ابتدای تشکیل روزگار خوشی نداشت و با مشکلات متعدد مالی روبه‌رو بود و در نهایت مدیران استانی ترجیح دادند این تیم را به فروش برسانند.

انتخابات و کرسی داغ مجلس

یکی از مهم‌ترین اتفاقات رخ داده در خراسان شمالی در سال ۱۴۰۲ انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری بود که هم‌زمان با سراسر کشور یازدهم اسفند برگزار شد.

خراسان شمالی دارای چهار کرسی نمایندگی در حوزه انتخابیه بجنورد، مانه، سملقان، راز و جرگلان و گرمه و جاجرم، حوزه انتخابیه شیروان، حوزه انتخابیه اسفراین و بام و صفی‌آباد است.

از میان افراد واجد شرایط بیش از ۵۰ درصد از مردم خراسان شمالی در انتخابات شرکت و نمایندگان منتخب خود را راهی مجلس کردند.

در حوزه انتخابیه بجنورد، مانه و سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم محمدمهدی شهریاری و سیدمحمد پاکمهر به عنوان نمایندگان مردم انتخاب شدند. عباس قدرتی از حوزه انتخابیه شیروان و هادی قوامی نیز از حوزه انتخابیه اسفراین و بام و صفی‌آباد به مجلس راه یافت.

یک سال در یک نگاه/ ۱۴۰۲ در خراسان شمالی چگونه گذشت؟

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا فیاضی نیز به عنوان منتخب مردم خراسان شمالی بار دیگر راهی مجلس خبرگان رهبری شد.

خودکفایی ۲۰۰۰ مددجوی کمیته امداد

بنابر گزارش کمیته امداد خراسان شمالی در سال ۱۴۰۲، دو هزار نفر از مددجویان این اداره با دریافت تسهیلات اشتغال خودکفا شده‌اند.

به هر طرح اشتغال با توجه به نوع طرح از ۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات با سود ۴ درصد اختصاص یافته است. در مجموع ۲ هزار طرح ۸۰۲ طرح در زمینه شهری و الباقی در زمینه روستایی پرداخت شده‌اند.

کد خبر 735502

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.