نبرد مهم یوزها و سامورایی‌ها برای تقابل احتمالی با مدافع عنوان قهرمانی

مرحله یک‌چهارم نهایی جام ملت‌های ۲۰۲۳ آسیا امروز با دو دیدار مهم دنبال می‌شود که ایران و ژاپن برگزارکننده حساس‌ترین جدال هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مرحله یک‌چهارم نهایی رقابت‌های جام ملت‌های ۲۰۲۳ آسیا روز گذشته _جمعه سیزدهم بهمن_ آغاز شد و تیم‌های ملی فوتبال اردن و کره‌جنوبی با شکست دادن تاجیکستان و استرالیا در مرحله نیمه‌نهایی به یکدیگر برخورد کردند. امروز هم دو بازی دیگر برگزار می‌شود و ایران با ژاپن مهم‌ترین نبرد را به‌انجام خواهد رساند تا در مرحله ماقبل پایانی به‌مصاف برنده بازی قطر و ازبکستان بروند.

ایران - ژاپن؛ ساعت ۱۵ - ورزشگاه اجوکیشن‌سیتی

تیم ملی ایران در مرحله قبل پس از تساوی یک بر یک در وقت‌های قانونی و اضافه در ضربات پنالتی با نتیجه چهار بر دو از سد سوریه گذشت و ژاپن هم با برتری سه بر یک مقابل بحرین به این مرحله صعود کرد. ایران و ژاپن برای هشتمین مرتبه متوالی حضور در مرحله یک‌هشتم نهایی جام ملت‌های آسیا را تجربه می‌کنند. ایران در چهار بازی قبلی خود تنها یک‌بار از این مرحله عبور کرده است که به دور قبل برمی‌گردد که شاگردان کی‌روش، چین را با نتیجه سه بر صفر در سال ۲۰۱۹ شکست دادند.

تیم ملی ایران از مارس ۲۰۲۲ و پس از شکست دو بر صفر مقابل کره جنوبی، دیگر برابر تیم‌های آسیایی شکست نخورده است و در ۱۲ بازی از ۱۳ بازی اخیر خود مقابل تیم‌های آسیایی در زمان عادی پیروز شده است، اما برای به‌یادآوردن آخرین پیروزی ایران جلوی ژاپن باید ۱۸ سال به‌عقب برگردیم؛ جایی که ایران در مسابقات مقدماتی جام جهانی در سال ۲۰۰۵ در ورزشگاه آزادی توانست دو بر یک ژاپن را شکست دهد.

نبرد مهم یوزها و سامورایی‌ها برای تقابل احتمالی با مدافع عنوان قهرمانی

دو تیم تاکنون ۹ بار در تاریخ به مصاف هم رفته‌اند که سهم یوزان ایرانی کسب دو پیروزی و سهم سامورایی‌ها سه برد بوده و چهار مسابقه هم با تساوی به پایان رسیده است. ایران در این ۹ مسابقه ۱۱ بار دروازه حریف خود را باز کرده و در مقابل ۱۵ بار توپ را درون دروازه خود دیده تا ژاپنی‌ها دست بالا را در آمار ثبت شده داشته باشند، اما نکته منفی پیروی نکردن و گل نزدن ایران مقابل ژاپن در چهار دیداری است که با آبی‌پوشان در جام ملت‌های آسیا داشته است.

آخرین تقابل دو تیم هم به جام ملت‌های قبلی برمی‌گردد که ژاپن با برتری سه بر صفر مقابل تیم تحت هدایت کارلوس کی‌روش به پیروزی رسید و به فینال مسابقات صعود کرد، اما برتری ایران برابر حریف قدرتمند امروز خود چیزی حدود ۱۹ سال پیش رقم خورده است که ایران توانست در مسابقه‌ای که در چارچوب انتخابی جام جهانی برگزار می‌شد، با دبل وحید هاشمیان با نتیجه دو بر یک از سد ژاپن بگذرد.

ژاپن در هشت دوره اخیر جام ملت‌های آسیا به این مرحله رسیدند و تنها دو بار در سال‌های ۱۹۹۶ و ۲۰۱۵ از رسیدن به دور بعدی بازماندند و در شش دوره دیگر به سلامت از این مرحله عبور کردند. آن‌ها در شش بازی از هفت بازی اخیر خود مقابل ایران از جمله پیروزی سه بر صفر در نیمه‌نهایی جام ملت‌های آسیا که چهار سال گذشته بود، شکست نخورده‌اند.

نبرد مهم یوزها و سامورایی‌ها برای تقابل احتمالی با مدافع عنوان قهرمانی

یوزان ایرانی دو بازی مرحله گروهی خود برابر فلسطین و امارات را در اجوکیشن‌سیتی برگزار کردند و توانستند بر رقبای خود چیره شوند و این در حالی است که ژاپن در تنها بازی خود در این استادیوم شکست دور از انتظاری داشته است. شاگردان هاجیمه موریاسو در این ورزشگاه با عراق بازی کردند که در نهایت آبی‌پوشان ژاپنی در این دیدار شکست خوردند تا با از دست دادن صدرنشینی گروه خود در سمتی از نمودار درختی حضور پیدا کنند که ایران حضور دارد.

قطر - ازبکستان؛ ساعت ۱۹ - ورزشگاه البیت

تیم ملی قطر با ۹ امتیاز کامل از مرحله گروهی جام ملت‌های آسیا صعود کرد و سپس در مرحله یک‌هشتم نهایی به مصاف فلسطین رفت و با پیروزی دو بر یک برابر این تیم به مرحله یک چهارم نهایی راه یافت. چهار پیروزی قطر در این دوره از مسابقات در شرایطی رقم خورده که اکرم عفیف نقش بسیار مهمی در این تیم داشته و با درخشش خود، قطر را به سمت پیروزی در مسابقات پیش برده است.

قطر در مرحله یک‌چهارم نهایی مسابقات برابر ازبکستان قرار خواهد گرفت و هواداران این تیم امید زیادی به ستاره تیمشان، اکرم عفیف دارند تا بتوانند این تیم را نیز پشت سر بگذارند و یک گام دیگر به فینال و قهرمانی رقابت‌ها نزدیک‌تر شوند. اکرم عفیف که تاکنون چهار گل به ثمر رسانده است، یکی از مدعیان کسب عنوان برترین گلزن این دوره از رقابت‌های جام ملت‌های آسیا محسوب می‌شود.

نبرد مهم یوزها و سامورایی‌ها برای تقابل احتمالی با مدافع عنوان قهرمانی

تیم ملی ازبکستان با شکست تایلند به مرحله یک‌چهارم نهایی صعود کرد و باید به مصاف قطر میزبان برود. ازبکستانی‌ها در این مسابقه تیم برتر میدان بودند و مستحق صعود و پیروزی در این مسابقه بودند، اما تایلند هم تیم دست و پا بسته‌ای نبود و اجازه نداد تا ازبک‌ها با خیال راحت و آسان به مرحله بعدی صعود کنند.

عزیزبک تورگونبوئف، هافبک تیم ملی ازبکستان، در دقیقه ۳۷ با استپ سینه تماشایی مدافع تایلند را از پیش رو برداشت و با ضربه دقیق دروازه این تیم را باز کرد، دقیقه ۵۸ سوپاچوک ساراچات، بازیکن تعویضی تیم ملی تایلند، با ضربه کات‌دار و دیدنی بازی را به تساوی کشید تا بار دیگر امیدهای تایلند برای ادامه حضور در مسابقات زنده شود، اما عباس‌بیک فیض‌الله‌اف، بازیکن جوان ازبکستان، خیلی زود پاسخ گل تایلندی‌ها را داد و نتیجه دو بر یک شد.

نبرد مهم یوزها و سامورایی‌ها برای تقابل احتمالی با مدافع عنوان قهرمانی

ازبکستان در این مسابقه ۱۳ شوت و پنج شوت داخل چارچوب به سمت دروازه تایلند شلیک کرد، در مقابل هشت شوت و سه شوت در چارچوب ثمره تلاش بازیکنان تایلند بود. فیض‌الله‌اف با ۲۰ سال سن جوان‌ترین گلزن مسابقات است و یکی از ستاره‌های اصلی ازبکستان در این مسابقات بوده است، او در هر چهار دیدار ازبکستان به میدان رفته و جایگاه ویژه‌ای در تفکرات سرچکو کانانتس دارد.

کد خبر 725058

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.