اما و اگرهای سفر به سوریه / پروازهای ایرانی در فرودگاه دمشق فعالیت ندارند

در حالی‌ که کاروان‌های غیرمجاز در حال اعزام زائران به سوریه هستند، سازمان حج و زیارت هنوز برنامه‌ای برای برقراری این سفرها ندارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سفرهای زیارتی به سوریه همچنان متوقف است و سازمان حج و زیارت هم اعلام کرده تا اطلاع ثانوی هیچ کاروانی به دمشق اعزام نمی‌کند.

با این وجود، برخی افراد با راه‌اندازی کاروان غیرمجاز همچنان سفر به سوریه را در برنامه دارند و در حال اعزام زائران هستند؛ مشتاقان زیارت حرم حضرت زینب (س) و حضرت رقیه (س) هم راهی جز همراهی با این کاروان‌ها ندارند.

علی ناظری، مدیر یکی از کاروان‌های غیرمجاز می‌گوید که «ما زائران را با پرواز لاذقیه به سوریه می‌بریم و از آنجا با اتوبوس به دمشق می‌رویم.»

پروازهای ایرانی در فرودگاه دمشق فعالیت ندارند

سفرهای زیارتی به سوریه پس از حمله رژیم اشغالگر قدس به غزه و ناآرامی‌ها در دمشق متوقف و پس از مدتی هم فرودگاه دمشق تعطیل شد، در این مدت چندین بار فرودگاه دمشق فعالیت خود را متوقف و دوباره از سر گرفته است، اما به گفته یک منبع مطلع، «پروازهای ایرانی در فرودگاه دمشق فعالیت ندارند.»

تنها یک شرکت هواپیمایی کشورمان در مسیر سوریه هم‌اکنون فعال است. این در حالی است که پیش از این یکی دیگر از ایرلاین‌ها در دمشق فعالیت داشت و زائران ایرانی را جابه‌جا می‌کرد. البته شرکت هواپیمایی کشورمان که در حال حاضر در مسیر سوریه فعال است، در فرودگاه لاذقیه می‌نشیند و با توجه به توقف اعزام رسمی، زائران را به صورت کاروانی منتقل نمی‌کند.

بر همین اساس هم کاروان‌های غیرمجاز برای تشرف به سوریه از شرکت هواپیمایی سوری با عنوان اجنحةالشام همراه می‌شوند؛ تا جایی که یکی از مسئولان این ایرلاین می‌گوید: «پروازهای ما به لاذقیه و برای هر طرف هم با قیمت مختلف عرضه می‌شود.»

قیمت بلیت پرواز سوری برای رفت و برگشت بیش از ۱۵ میلیون تومان است که البته اگر افراد بلیت یک‌طرفه تهیه کنند، قیمت آن به بیش از ۱۰ میلیون تومان هم می‌رسد. با این وجود، کاروان‌های غیرمجاز با تهیه این بلیت‌ها زائران را با قیمت‌های بالای ۲۵ میلیون تومان به سوریه اعزام می‌کنند.

چرا سفرهای زیارتی به سوریه برقرار نمی‌شود؟

البته بلیت پرواز سوریه توسط یکی از شرکت‌های هواپیمایی کشورمان هم عرضه می‌شود که برای تهیه این بلیت هم باید از حداقل یک هفته قبل اقدام کرد. ظرفیت این ایرلاین به سرعت تکمیل می‌شود و به همین دلیل هم امکان سفر کاروانی با این ایرلاین وجود ندارد. شرکت هواپیمایی کشورمان که فعال در مسیر سوریه است هم در لاذقیه می‌نشیند.

با توجه به اینکه برای سفر به سوریه و زیارت حرم حضرت زینب (س) و حضرت رقیه (س) دیگر نیازی به تأیید نهادها و سازمان‌های امنیتی نیست، همه مشتاقان این سفر می‌توانند با تهیه بلیت راهی سوریه شوند، اما ارائه خدمات در سوریه متفاوت از سایر سفرهای خارجی است و به دلیل اهمیت امنیت، همواره مسئولان از متقاضیان سفر به حرم حضرت زینب و حضرت رقیه (س) خواسته‌اند که با کاروان‌های رسمی همراه شوند.

اکنون هم که کاروان رسمی نداریم، مسئولان سازمان حج و زیارت از متقاضیان می‌خواهند که تا برقراری سفرها و ایجاد امنیت لازم برای تشرف به زیارت سوریه صبور باشند.

با این وجود حسین فلاحی، مدیر یکی از دفاتر زیارتی می‌گوید که «برخی از دفاتر زیارتی هم در حال اعزام زائران به سوریه خارج از چارچوب سازمان حج و زیارت هستند.» با این وجود، با توجه به اهمیت حفظ سلامت زائران، سازمان حج و زیارت هنوز اعزامی به سوریه ندارد؛ چرا که بر اساس توافق دولت سوریه «امنیت زائران ایرانی در دمشق» را تضمین کرده است. اما در حال حاضر پروازهای ایرانی در دمشق نمی‌نشینند.

نامشخص بودن زمان برقراری سفرهای زیارتی به سوریه

همین امر هم موجب شده است تا اعزام‌های رسمی همچنان معلق باشد و مسئولان هم زمانی برای برقراری این سفرها تعیین نکنند. البته به گفته یکی از منابع محلی سوریه «فرودگاه دمشق در روز چندین پرواز دارد و مشکلی در زمینه امنیت این فرودگاه در حال حاضر وجود ندارد.»

به دلیل ممنوعیت ورود پروازهای ایرانی به دمشق برای اهمیت امنیت، سفر زیارتی در قالب کاروان زیر نظر سازمان حج و زیارت هم به سوریه و حرم‌های حضرت زینب (س) و حضرت رقیه (س) صورت نمی‌گیرد؛ البته گفته می‌شود که زمان از سر گیری سفر به سوریه مشخص نیست و «اعزام‌ها تا برقراری امنیت و ایجاد آرامش برقرار نخواهد شد.»

منبع: فارس

کد خبر 717947

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.