ذات‌الریه چگونه بر ریه کودکان تاثیر می‌گذارد؟

ذات‌الریه می‌تواند منجر به اسکار یا فیبروز در ریه‌ها می‌شود، این اسکار توانایی ریه برای انبساط و انقباض را کاهش می‌دهد، در نتیجه عملکرد ریه کاهش پیدا می‌کند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ذات‌الریه که یک بیماری رایج تنفسی است، اغلب توسط باکتری‌ها، ویروس‌ها یا دیگر میکروارگانیسم‌ها ایجاد می‌شود، در حالی که این بیماری قابل درمان است و بیشتر کودکان بیمار بهبود پیدا می‌کند، اما ممکن است عواقب طولانی‌مدت داشته باشد، به ویژه اگر این بیماری شدید باشد، در ادامه به بررسی اینکه ذات‌الریه چگونه می‌تواند در طولانی مدت بر ریه کودکان تأثیر بگذارد می‌پردازیم:

کاهش عملکرد ریه

ذات‌الریه می‌تواند منجر به اسکار یا فیبروز در ریه‌ها ‎شود، این اسکار توانایی ریه برای انبساط و انقباض را کاهش می‌دهد، در نتیجه عملکرد ریه کاهش پیدا می‌کند، در نتیجه عملکرد ریه دچار اختلال می‌شود، کودکان با کاهش عملکرد ریه ممکن است دچار تنگی نفس شوند.

برونشکتازی

ذات‌الریه می‌تواند به لوله‌های برونش که مسئول حمل هوا به ریه‌ها هستند، آسیب وارد کند؛ این آسیب در بعضی موارد می‌تواند باعث بروز برونشکتازی شود، وضعیتی که در آن لوله‌های برونش بزرگ می‌شوند و توانایی خود برای پاکسازی مؤثر مخاط را از دست می‌دهد، بنابراین احتمال بروز سرفه مزمن، عفونت‌های مکرر ریه و مشکلات تنفسی افزایش پیدا می‌کند.

توسعه آسم

کودکانی که درگیر ذات‌الریه هستند، در معرض خطر ابتلاء به آسم قرار دارند، ذات‌الریه می‌تواند باعث بروز التهاب مزمن در راه‌های هوایی شود و آن‌ها را نسبت به محرک‌های آسم حساس‌تر و واکنش‌پذیرتر کند، بنابراین فرد دچار خس‌خس سینه، سرفه و دیگر علائم آسم می‌‎شود.

تضعیف سیستم ایمنی

ذات‌الریه باعث می‌شود سیستم ایمنی بدن ضعیف شود و ریه‌ها مستعد ابتلاء به عفونت شوند، کودکانی که درگیر ذات‌الریه هستند ممکن است عفونت‌های ریوی مکرر را تجربه کنند.

اختلال در رشد ریه

ذات‌الریه، به ویژه در میان کودکان خردسال، می‌تواند رشد طبیعی ریه را مختل کند، اختلال در رشد ریه ممکن است باعث کوچک‌تر شدن ریه‌ها شود و ظرفیت آن‌ها برای عملکرد بهینه را محدود کند، در این صورت سلامت کلی و کیفیت زندگی تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

اثرات روانی و عاطفی

کودکانی که درگیر ذات‌الریه شدید هستند، ممکن است دچار اضطراب یا ترس از بروز مشکلات تنفسی شوند، این تأثیر روانی می‌تواند بر سلامت عاطفی آن‌ها تأثیر بگذارد.

چگونه می‌توان مانع بروز عوارض ناشی از ذات‌الریه شد؟

به منظور پیشگیری از تأثیر طولانی مدت ذات‌الریه بر ریه‌های کودکان لازم است اقدامات خاصی انجام دهید؛ برای نمونه، اطمینان حاصل کنید که کودک شما واکسن‌های توصیه شده مانند واکسن ذات‌الریه را به منظور کاهش خطر بروز عفونت دریافت کنید، همچنین اگر کودک شما دچار علائم ذات‌الریه شد، به منظور به حداقل رساندن آسیب ریه به پزشک مراجعه کنید، توصیه شده است به منظور کاهش خطر انتقال عفونت، دست‌های خود را به صورت مرتب بشویید.

کد خبر 708391

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.