سرنیزه بر سر بیماران‌

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _پنجشنبه بیست‌وپنجم آبان‌ ۱۴۰۲_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «سرنیزه بر سر بیماران‌» به اشغال بیمارستان شفا غزه توسط نظامیان صهیونیست پرداخت و نوشت: تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه برای چهلمین روز، نه تنها به اطراف بیمارستان‌های غزه، بلکه به داخل آن کشیده شد؛ اقدامی که با واکنش‌های گسترده جهانی هم روبه‌رو شد. در این راستا ارتش رژیم صهیونیستی بامداد دیروز چهارشنبه به داخل مجتمع پزشکی شفا واقع در ضلع غربی مرکز غزه یورش بردند و آن را تبدیل به پادگان نظامی کردند. نیروهای اشغالگر بعد از یورش به بیمارستان شفا اقدام به بازرسی و تفتیش مردم هم کردند. به گزارش ایسنا، شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی در وبگاه خود گزارش داد بازرسی‌های انجام شده توسط ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی در سراسر بیمارستان شفا تا ساعت‌ها ادامه خواهد داشت. این کانال توضیح داد، ادعاهای روز سه‌شنبه آمریکا مبنی بر در اختیار داشتن اطلاعاتی مبنی بر استفاده حماس از بیمارستان‌ها برای اهداف نظامی، زمینه را برای هجوم به بیمارستان شفا فراهم کرد.

این روزنامه تصویر صفحه اول خود را به مادر و دختر مجروح فلسطینی اختصاص داد و نوشت وحشی‌گری در قرن ۲۱؛ کار صهیونیست‌ها از جنگ و جنون گذشته است و در میانه وحشت کودکان و زنان غزه دلگرم به پشتوانه غربی‌ها هستند چون می‌دانند حقوق بشر دفن شده است.

سرنیزه بر سر بیماران‌

روزنامه کیهان در تیتر یک خود به سخنان رهبر انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران کنگره علامه طباطبایی پرداخت و با تیتر «‌نیازمند پایگاه فکری تهاجمی برای پاسخ به شبهات هستیم‌» نوشت: حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای دو ویژگی برجسته علامه طباطبایی را مورد اشاره قرار دادند و افزودند: یکی از این ویژگی‌ها، جهاد علمی کم نظیر و تشکیل یک پایگاه فکری مستحکم با رویکرد تهاجمی، در بحبوحه تهاجم اندیشه‌های وارداتی و بیگانه و شبهه افکنی‌ها بود که دو اثر «اصول فلسفه و روش رئالیسم» و «تفسیر المیزان» نمونه‌هایی از این جهاد علمی هستند. ایشان تفسیر المیزان را دریایی از معارف اجتماعی و سیاسیِ روز در کنار مبانی فکری و حِکَمی و جنبه‌های خاص تفسیری برشمردند و گفتند: امروز نیز ما نیازمند پایگاه فکری تهاجمی هستیم که پاسخگوی نیازهای روز و شبهات باشد و این کار را باید از مرحوم علامه طباطبایی یاد بگیریم.

این روزنامه در قسمت اخبار ویژه امروز خود به گزارش خبرنگار بی بی سی در مورد بیمارستان شفا پرداخت و نوشت خبرنگار شبکه دولتی انگلیس اذعان کرد بیمارستان شفا در نزدیکی سواحل غزه که مورد حمله جنایت‌کارانه ارتش اسرائیل قرار گرفت، فاقد هر گونه نیروی نظامی حماس و اسلحه بوده است!

سرنیزه بر سر بیماران‌

روزنامه جوان در سرمقاله امروز خود به قلم غلامرضا صادقیان با تیتر «صهیونیست‌ها از وحشت فروپاشی «هابرماس» را به میدان آوردند» نوشت: هابرماس که چهره‌ای آشنا در میان دانشگاهیان ایرانی است، بیانیه‌ای را به‌همراه یک حقوقدان و یک استاد علوم‌سیاسی منتشر کرده که سه گزاره از این بیانیه حرف اصلی است و باقی بیانیه برای بیان این سه تنظیم‌شده و اگر در جای دیگری از آن گفته شده که باید از کشتن غیرنظامیان اجتناب شود، درواقع تعارفی است که حرف‌های اصلی را به حاشیه نمی‌برد. آن سه گزاره یکی این است: «عملیات ارتش اسرائیل علیه اقدامات تروریستی به‌لحاظ اصولی موجه است» و دیگری: «نسبت‌دادن نسل‌کشی به عملیات اسرائیل معیارهای قضاوت را به‌نابودی می‌کشاند» و سومی: «عملیات اسرائیل ابداً توجیه‌گر فضای ضدیهودی به‌خصوص در آلمان نیست.» شخصاً معتقدم اینکه بیانیه هابرماس که به‌یقین با درخواست سران و سلاطین و صاحب‌نفوذهای صهیونیزم در آلمان منتشر شده، به امضای یک حقوقدان و استاد علوم سیاسی هم رسیده، فقط برای تأیید بیشتر آن بوده تا مبادا کسانی آن را به تخیلات متافیزیکی یک فیلسوف کهنسال نسبت دهند و یا تناقض این بیانیه با نظریه معروف هابرماس (کنش ارتباطی) را به رخ بکشند!

سرنیزه بر سر بیماران‌

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود با تیتر «دغدغه مواجهه با نت» به بررسی موضوع دسترسی مردم به اینترنت ماهواره‌ای پرداخت و نوشت: اینترنت ماهواره‌ای جدیدترین اتفاق در دنیای ارتباطات است که مردم جهان و ایرانیان منتظر فعال‌شدن و همه‌گیری آن هستند. این مسئله برای ایرانی‌ها از آن جهت بیشتر اهمیت دارد که دسترسی به اینترنت پرسرعت و بدون اختلال تقریباً یک آرزو است. به‌ویژه در سال‌های اخیر که بارها دسترسی ایرانی‌ها به اینترنت دستخوش تصمیماتی غیرشفاف شد، این مسئله اهمیت بیشتری پیدا کرد؛ چراکه در پی توسعه زیرساخت‌های اینترنتی در دهه ۹۰، بخش بزرگی از کسب‌وکارهای ایرانی بر بستر اینترنت تعریف شدند و از سوی دیگر با محدود شدن و ایجاد اختلال روی اینترنت در سال‌های اخیر این کسب‌وکارها دچار مشکل شدند و علاوه بر آن زندگی عادی مردم که دیگر پیوندی ناگسستنی با اینترنت دارد، به دشواری‌هایی دچار شده است.

سپس در ادامه می‌نویسد: مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان چشم‌انداز اینترنت از منظومه‌های ماهواره‌ای «اقتباس از گزارش اندیشکده آلمانی امنیت و امور بین‌الملل (SWP)» به ابعاد ماجرای اینترنت ماهواره‌ای در ایران و دسترسی به آن پرداخته است.

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشش می‌نویسد: «اگر این طرح‌ها عملی شوند، زیرساخت اینترنت جهانی ابعاد کاملاً جدیدی پیدا خواهد کرد. این امر پیامدهای گسترده‌ای برای دسترسی به اینترنت، امنیت و انعطاف‌پذیری زیرساخت اینترنت و روابط قدرت در حکمرانی جهانی اینترنت خواهد داشت. اگرچه این طرح‌ها هنوز در مراحل ابتدایی خود هستند، اما اکنون زمان آن فرارسیده است که کشورمان یک سیاست فعالانه برای مواجهه با این تحولات اتخاذ کند.

همچنین سیدمصطفی هاشمی‌طبا در یادداشت سرمقاله امروز شرق با تیتر «دست‌های فشرده نشده» نوشته است دیدن تصویر دست در دست محمد بن‌سلمان و آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی برای کسانی که سیاست را از دیدگاه صداقت می‌بینند، بسیار تعجب‌آور بود. سعدی در این زمینه جمله‌ای زیبا دارد که می‌گوید «هرگز، گزندی که توانی، به دشمن مرسان که باشد وقتی دوست شود». البته ظاهراً اصل این سخن از مولا علی (ع) است که می‌فرماید «و ابغض بغیضک هونا، عسی ان یکون حبیبک یوما»

سرنیزه بر سر بیماران‌

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود به بررسی رسمی‌سازی اشتغال مهاجران پرداخت و با تیتر «گمشده در بازار کار» نوشت: یکی از دغدغه‌ها در بازار کار، گرفتن فرصت‌های شغلی توسط مهاجران خارجی است. شواهد نشان می‌دهد که از بین رفتن فرصت‌ها برای شهروندان تنها در کوتاه‌مدت بروز می‌یابد؛ اما به مرور از این رهگذر، فرصت‌های تازه ایجاد می‌شود. به عبارت دیگر، مهاجرانی که به‌طور کامل هزینه خود را تقبل می‌کنند و از یارانه بهره نمی‌برند، خود در سمت تقاضا، نیازهای تازه را بروز می‌دهند که ما به ازای آن فرصت‌های تازه اشتغال، خودنمایی می‌کند. اقتصاد ایران که با پدیده مهاجرت شهروندانش مواجه است، می‌تواند با پذیرش اتباع خارجی، بخشی از خلأهای بازار کار را پر کند؛ هرچند ویژگی‌های مهاجران ایرانی و اتباعی که وارد می‌شوند، با یکدیگر متفاوت است. مساله اصلی برای استفاده از این فرصت، داشتن استراتژی منسجم درباره مهاجران است. به این معنی که ضمن داشتن نگاه باز به مهاجران خارجی، باید ظرفیت‌ها سنجیده شود و متناسب با آن اقدام به پذیرش آنان از مبادی رسمی صورت گیرد و در عین حال راه مناسبی را برای به شهروندی درآوردن نیروهای مفید آنها اتخاذ کرد. فقدان این استراتژی می‌تواند به اقتصاد زیرزمینی و تنش‌های اجتماعی منجر شود.

این روزنامه همچنین در مطلب دیگری با تیتر «تندروها علیه دستگاه دیپلماسی» به اخبار استیضاح وزیر امور خارجه اشاره کرد و نوشت هرچند این خبر در این دو روز از سوی برخی از نمایندگان مجلس ازجمله ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به این دلیل که فضای بین‌المللی و داخلی برای استیضاح وزیر امور خارجه مناسب نیست، تکذیب شده است؛ اما به نظر می‌رسد سرانجام در پیش گرفتن دیپلماسی وسیاست‌های گریز از بحران از نگاه برخی رانده‌شدن از دایره حاکمیت است.

سرنیزه بر سر بیماران‌

کد خبر 704548

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.