عاقبت کمپر گردشگران خارجی در بافت تاریخی یزد به کجا رسید

مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد گفت: بعد از حادثه برخورد ماشین گردشگر خارجی با مبلمان شهری در مقابل مسجد جامع یزد، فرد متخلف در محدوده خیابان مسجد توقف کرده و آمادگی خود را جهت جبران خسارت‌های وارده اعلام کرده است که به دلیل مداخله شهروندان و بدون حضور مرجع قضایی، گردشگران به سفر خود ادامه دادند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، این روزها فیلم حضور گردشگران خارجی یا خودروی شخصی در منطقه بافت تاریخی یزد که در هنگام عبور با وسیله شخصی به مبلمان شهری خسارت زدند در فضای مجازی مکرراً پخش و دست به دست شد و توجه همگان به خصوص شهروندان یزدی را نسبت به آن برانگیخت.

روز یازدهم آبان ماه گردشگران خارجی که با خودرو در خیابان بافت تاریخی مسجد جامع یزد حضور یافته بودند، در زمانی که با ماشین خود قصد دور زدن در این مسیر را داشته است آسیبی به صندلی وارد کرده و لاستیک خودرو آن‌ها نیز دچار خسارت شد.

این فیلم که مربوط به چندین روز قبل است طی روزهای اخیر توسط آقای مرادی، از فعالین میراث فرهنگی و برند معروف قهوه یزدی که خود در محوطه بافت تاریخی حضور داشته بود ضبط شده که در آن با لهجه زیبای یزد روند جریان حادثه را گزارش و منتشر کرده است.

مهم‌ترین چیزی که با انتشار این فیلم تعجب همه را برانگیخت این است که بسیاری از کوچه‌های و خیابان‌های بافت تاریخی امکان عبور و مرور خودرو ندارد و لذا با وجود ممنوعیت‌های تردد خودروها در این مسیر چگونه یک خودرو با این شکل و شمایل، که جزو خودروهای غول پیکر محسوب می‌شود وارد خیابان مسجد جامع شده است.

سیدمحمد رستگاری، مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان یزد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در رابطه با فیلمی که از حضور یک دستگاه خودرو کمپر گردشگر خارجی در خیابان مسجد جامع یزد در فضای مجازی انتشار یافته است اظهار کرد: به طور کلی اجازه ورود به خودروهای گردشگران خارجی و سفر با کمپر یکی‌از ظرفیت‌های توسعه گردشگری خارجی در سطح کشوری بوده که با هماهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و از طریق کانون جهانگردی و اتومبیلرانی در استان‌های مرزی کشور صورت می‌گیرد.

وی گفت: اتفاقی که در خیابان مسجد جامع یزد رخ داد مربوط به ده روز قبل در روز یازدهم آبان ماه ۱۴۰۲ بوده است، این حادثه باعث آسیب به یکی از نیمکت‌های خیابان و سلب آرامش روحی یکی از شهروندان گرامی و موجب خسارت بیشتری به گردشگر نیز به واسطه ترکیدگی لاستیک شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان یزد تصریح کرد: خیابان مسجد جامع ورود ممنوع است اما این خودرو در ساعات پایانی شب بدون محدودیت برای رفتن به محل اقامت وارد خیابان گردیده بود.

رستگاری افزود: بعد از حادثه گردشگر خارجی برای تعویض لاستیک در محدوده خیابان توقف نموده و بر اساس گزارش واصله حتی آمادگی جبران و اعلام پرداخت خسارت برای نیمکت شهری آسیب دیده را داشته است که به دلیل مداخله برخی همشهریان و عدم حضور مرجع قانونی در آن زمان اعلام نشدن جریمه، گردشگران بدون مشکل به سفر خود ادامه می‌دهد.

وی اضافه کرد: با این وجود پلاک خودرو در اختیار پلیس گذرنامه و مهاجرت کشور گذاشته شد تا حتی المقدور تذکرات و نکات لازم به آن‌ها ارائه شود.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان یزد خاطرنشان کرد: پس از اطلاع شهرداری از موضوع نسبت به جمع‌آوری و تعمیر نیمکت اقدام شده است که مجدداً در محل مناسب‌تر این نیمکت نصب یا توسط شهرداری یزد جایگزین می‌شود.

رستگاری تاکید کرد: بر اساس گزارش‌های دریافت شده شهروندان و کسبه بافت تاریخی یزد در ادامه که این خودرو پس از پارک در یک محل مناسب و تعویض لاستیک اعلام آمادگی برای جبران خسارت داشته است اما با پا در میانی شهروندان این جریان خاتمه می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: اگر تخلفی در کشور توسط گردشگر داخلی و یا خارجی رخ دهد هم وطنان گرامی در صورتی که شکایتی از فرد حقیقی یا حقوقی داشته باشند قابل پیگیری از مراجع قضائی و حقوقی خواهد بود.

به گزارش ایمنا، شهرداری بافت تاریخی یزد در گفت‌وگویی اعلام کرده بود که به واسطه بازدید از خیابان مسجد جامع و بافت تاریخی متوجه خرابی مبلمان شهری شده است و بدون اطلاع از اصل جریان اقدام به تعویض نموده است و عنوان شده که هزینه تعویض صندلی حدود چهار تا پنج میلیون تومان برای شهرداری هزینه داشته است. میراث فرهنگی نیز تا حدودی اصل این جریان را نامربوط به میراث می‌داند و معتقد است این اتفاق تنها یک تخلف راهنمایی و رانندگی بوده است و خرابی صندلی هم توسط شهرداری منطقه بافت تاریخی تعویض شده است.

با توجه به فیلم تا ثانیه‌هایی قبل از این اتفاق یک خانم بر روی صندلی نشسته بود، تا بتواند بعد از عبور کمپر گردشگر خارجی با پشت زمینه مسجد جامع یزد عکسی به یادگار بگیرد اما با نزدیک شدن خودرو به صندلی و احساس خطر بلافاصله از روی صندلی بلند شده و از موقعیت دور می‌شود، هر چند این اتفاق تنها سبب خسارت مادی شد اما هر لحظه این امکان وجود داشت که در این حادثه به شخصی هم آسیب وارد شود.

گفته شده توریستی که با ماشین شخصی جهت موضوع گردشگری به یزد سفر کرده بود جهت پیگیری ضررهای وارده و عدم توجه صحیح به مسیر و عبور نامناسب در مقابل مسجد جامع یزد به پلیس توریست معرفی شده است تا تذکر لازم را دریافت کند.

این اتفاق برای مسئولان استان موضوع چندان مهم و قابل توجهی نبوده است هر چند تذکر لازم از طرف مرجع مربوطه به فرد توریست داده شده است و صندلی آسیب دیده نیز توسط شهرداری بافت تاریخی تعویض شد، اما آنچه واضح و مبرهن است این است که گردشگران خارجی و به ویژه آن دسته که با خودرو و کمپرهای جالب توجه به مسافرت می‌پردازند باید نسبت به قوانین کشورها حساسیت بیشتری داشته باشند و ضمن رعایت نکات ایمنی، نظم شهری و امنیت شهر را برای سایر گردشگران به خطر نیندازند تا شاهد چنین حوادثی نباشیم.

بعضی معتقد هستند این حادثه و حضور گردشگران با خودرو کمپر شخصی در بافت تاریخی یزد صرفاً یک تخلف راهنمایی و رانندگی نیست. اعلام نشدن زودتر نکات لازم از سوی مراجع بالادستی سبب شد، که بسیاری از مردم در طی سه روز اخیر برداشت کنند که یک گردشگر بدون توجه به قوانین به اموال شهری مردم خسارت وارد کرده است، علاوه بر این تصور می‌شود که نسبت به قوانین کشور بی توجهی صورت گرفته است، نکته مهم‌تر اینکه در این حادثه ممکن بود جان شهروندان یزدی یا سایر گردشگران در این منطقه به خطر بیفتد.

هر چند این بار خسارت کوچکی به بیت‌المال وارد شد اما فرصت خوبی بود تا به مدیریت در حریم آثار تاریخی حساسیت‌ها و توجهات بیشتری معطوف شود در این حادثه نیز باید موضع مناسبی داشت و جوانب اتفاق را نیز بررسی کرد.

این حادثه وجود ضعف‌های مدیریتی و یا کمبود امکانات لازم در بافت تاریخی را نشان می‌دهد، که می‌طلبد مدیریت جدی و فرا دستگاهی برای این چنین جریاناتی وجود داشته باشد، چرا که شهر میراث جهانی یزد نیاز به مراقبت دارد و انتظار می‌رود شورای ترافیک استان یزد، مدیریت شهری، ستاد راهبردی بافت تاریخی و مسئولان رده بالای استان چاره اساسی در این رابطه داشته باشند.

کد خبر 703376

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.