راستی‌آزمایی از دروغ‌های بایدن درباره جنگ اسرائیل و غزه

از ابتدای جنگ، عملیات روانی برای توجیه خشونت رژیم صهیونیستی در شبکه‌های مختلف در راه است. خبرگزاری میدل ایست آی برخی دروغ‌های رئیس‌جمهور آمریکا را راستی‌آزمایی کرده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، با شروع عملیات طوفان‌الاقصی و مواجه شدن رژیم صهیونیستی با ابعاد شکست خود، آن‌ها به دنبال کنترل روایت در فضاهای اطلاعاتی رفته‌اند و اولین قدم پاک کردن صورت مسئله مربوط به تداوم محاصره غزه و اشغال فلسطین بود. در مراحل دیگر از خبرنگارهای همدل در رسانه‌های غربی روایت‌های احساسی برای توجیه خشونتِ غیرمتناسب بر غیرنظامیان غزه استفاده شد، همچنین به هر خبرنگاری که خواستار توضیحات یا شواهد دال بر ادعاهای مقامات رژیم اسرائیل بوده است، حمله شد. در همین راستا، خبرگزاری میدل ایست آی به سه دروغ که رئیس‌جمهور ایالات متحده به صورت عمومی بیان کرده و تیم او را وادار به ارائه اصلاحیه کرده، پرداخته است.

دروغ‌های بایدن درباره جنگ اسرائیل و غزه

میدل ایست آی نوشته است که اوایل این هفته، بایدن یک سخنرانی ۱۰ دقیقه‌ای انجام داد که در آن خشونت‌های رخ داده را کاملاً متوجه حماس دانست و رژیم اسرائیل را از هر گونه مسئولیتی مبرا کرد. به گفته محمد الضیف، رهبر شاخه نظامی حماس، این عملیات در پاسخ به افزایش حملات اشغالگران در کرانه باختری و تهاجمات مکرر به مسجدالاقصی آغاز شد. غزه از سال ۲۰۰۷ تحت محاصره اسرائیل و مصر قرار دارد و حدود ۸۰ درصد از فلسطینیان در نوار غزه به کمک‌های بین‌المللی وابسته هستند.

به گفته این خبرگزاری، از روز شنبه، رژیم صهیونیستی با حملات هوایی که نوار غزه را تحت فشار قرار داده است و در زمان نوشتن این مقاله بیش از ۱۴۰۰ نفر _که حداقل ۴۰۰ نفر از آنها کودک هستند_ کشته و حداقل ۲۰۰ هزار نفر آواره شده‌اند. جدیدترین آمار توسط این رسانه حاکی است از بیش از ۱۹۰۰ شهید متشکل از ۶۱۴ کودک و ۳۷۹ زن و آواره شدن بیش از ۴۰۰ هزار نفر با تهدیدات بمباران جدید رژیم صهیونیستی که سازمان ملل آن را محکوم کرده است.

از نظر میدل ایست آی، سخنرانی سه‌شنبه گذشته بایدن سرشار از کلیشه مخرب، اغراق، و دروغ بوده است. در حالی که بایدن بارها خاطرنشان کرد که ایالات متحده در کنار اسرائیل خواهد ایستاد، او وضعیت اسفناک و هولناک که در روزهای اخیر یا از زمان به وجود آمدن رژیم اسرائیل در سال ۱۹۴۸ برای فلسطینیان رخ داده است را نه اشاره کرد و نه با آن‌ها همدردی کرد. بایدن در این سخنرانی بر تعهد آهنین واشنگتن به اسرائیل، فارغ از هزینه آن، تأکید کرد.

دروغ‌های بایدن درباره جنگ اسرائیل و غزه

اینها سه دروغ طی اظهارات بایدن هستند:

۱) «هرگز فکر نمی‌کردم که عکس‌هایی از سر بریدن کودکان [توسط] تروریست‌ها را ببینم و بتوانم تأیید کنم.»

میدل ایست آی در این باره نوشته است که بایدن ۸۰ ساله، روز چهارشنبه در سخنرانی کاخ سفید ادعا کرد که پس از واقعه روز شنبه، تصاویر کودکان سر بریده شده را دیده است. ادعاهای تأیید نشده درباره سر بریدن کودکان اسرائیلی در روزهای پس از این حمله در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

این ادعاها پس از آن منتشر شد که نیکول زدک، خبرنگار کانال خبری اسرائیلی i۲۴، ادعا کرد که با سربازان اسرائیلی که نوزادان سر بریده دیده‌اند، صحبت کرده است. سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به سوالات واشنگتن پست، ادعای بایدن را رد کرد و گفت که رئیس‌جمهور تصاویری از کودکان سر بریده ندیده است.

بر اساس گزارش واشنگتن پست: «رئیس‌جمهور اظهارات خود در مورد جنایات ادعایی را بر اساس ادعاهای سخنگوی نتانیاهو و گزارش‌های رسانه‌ای از اسرائیل بنا کرد.» مورد دیگری در رابطه با همین ادعا کلیپی از شبکه خبری سی ان ان بود که به علت پخش گسترده عده‌ای را به این باور وا داشت که آنها تأیید و شواهد عینی به دست آورده‌اند اما سارا سیدنر (خبرنگار سی‌انان) پس از مورد فشار قرار گرفتن برای ارائه شواهد نسبت به ادعای خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت:

«دیروز زمانی که برنامه ما زنده بود دفتر نخست وزیر اسرائیل گفت که ادعای سر بریدن نوزادان و کودکان توسط حماس را تأیید کرده است. دولت اسرائیل امروز می‌گوید نمی‌تواند سر بریدن نوزادان را تأیید کند. باید بیشتر مراقب حرف‌هایم می‌بودم و متأسفم. منظور من این بود که اگر دفتر نخست‌وزیر این ادعا را می‌کند، به‌طور قطع باید شواهدی برای تأیید آن داشته باشد. حتی رئیس‌جمهور بایدن ابتدا تأیید کرد که آنها را دیده است. اما دفتر او ادعای خود را پس گرفت.»

دروغ‌های بایدن درباره جنگ اسرائیل و غزه

پس از موج شدید فضای مجازی برای ارائه شواهد در خصوص این ادعا، به گزارش بیزنس اینسایدر، سخنگوی نیروهای نظامی رژیم اسرائیل گفته است که در این باره بیشتر تحقیق نخواهد کرد و ادعای سربازان شواهد کافی است زیرا تحقیق در این خصوص «توهین به مردگان» است. از این‌رو، حتی خود رژیم حاضر به ارائه شواهد برای ادعاهایش نیست، ادعاهایی که باید گفت برای توجیه جنایات علیه فلسطینیان دارد استفاده می‌شود. خبرنگاران غربی نیز در این عملیات‌های روانی شریک هستند و آن ادعای رسالت خبرنگاری و راستی‌آزمایی معمول خود را برابر ادعاهای رژیم صهیونیستی اعمال نمی‌کنند.

دروغ‌های بایدن درباره جنگ اسرائیل و غزه

۲) «جوانان هنگام شرکت در یک جشنواره موسیقی برای جشن صلح کشته شدند. زنان مورد تعرض قرار گرفتند و به عنوان غنایم به نمایش گذاشته شدند.»

به گزارش میدل ایست آی، از روز پنجشنبه، هیچ مدرکی ارائه نشده که نشان دهد زنان مورد تعرض جنسی قرار گرفته‌اند یا به نمایش عام قرار گرفته‌اند. واضح است که چندین زن طی این حمله کشته شده‌اند یا برخی به عنوان اسیر جنگی به غزه بازگردانده شده‌اند، اما ادعاهای تجاوز جنسی هنوز توسط مقامات اسرائیلی یا گروه‌های مستقل حقوق بشر ثابت نشده است.

همچنین تاکنون، حداقل یک نشریه، لس‌آنجلس تایمز، این ادعا خود را پس گرفته و در پایان گزارش خود نوشته است که: «چنین گزارش‌هایی توسط منابع دیگر ثابت نشده‌اند.»

دروغ‌های بایدن درباره جنگ اسرائیل و غزه

در موردی مرتبط، ادعا شده بود که جنازه بی‌جان یکی از این کنسرت‌روندگان توسط حماس ربوده شده است اما نشریه نیوز ویک با مادر وی صحبت کرده است و وی تأیید کرده که دخترش در بیمارستانی در غزه بستری است. که البته با بمباران رژیم صهیونیستی و قطع کردن برق بر آن‌ها، جان تمام افراد بستری در بیمارستان در خطر است.

دروغ‌های بایدن درباره جنگ اسرائیل و غزه

۳) «تروریست‌ها به‌طور هدفمند غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهند، تا آنها را بکشند. ما از قوانین جنگ دفاع می‌کنیم. مهم است. این تفاوت ماست.»

به گزارش این خبرگزاری، بایدن در اظهارات خود در روز سه شنبه تلاش کرد از کارزار بمباران غزه توسط اسرائیل دفاع کند و مدعی شد که اسرائیل غیرنظامیان و خبرنگاران را هدف قرار نمی‌دهد. سازمان ملل متحد پس از بمباران ساختمان‌های مسکونی و مدارس تحت مدیریت سازمان ملل که به عنوان پناهگاه برای افراد آواره مورد استفاده قرار می‌گرفتند، به این ادعا اعتراض کرده است.

روز دوشنبه، کمیسیون مستقل تحقیق سازمان ملل متحد گفت که از قبل «شواهد روشنی وجود دارد که ممکن است جنایات جنگی توسط هر دو طرف انجام شده باشد.»

یوآو گالانت، وزیر دفاع رژیم صهیونیستی، در یک برنامه تلویزیونی گفت: «من دستور محاصره کامل نوار غزه را صادر کرده‌ام. نه برق، نه غذا، نه سوخت، همه‌چیز بسته است. ما با انسان‌های حیوان‌نما می‌جنگیم و رفتار ما متناسب است.» گرسنگی عمدی یک جمعیت غیرنظامی به عنوان یک تاکتیک جنگی نقض کنوانسیون ژنو است.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه گفت: «برخی از اقدامات [از سوی اسرائیل] _که سازمان ملل نیز پیش‌تر گفته است_ قطع آب، قطع برق، قطع غذا برای تمامی مردم غیرنظامی، خلاف قوانین بین‌المللی است. بنابراین بله، برخی اقدامات وجود دارد که مطابق با قوانین بین‌المللی نیست.»

به گفته میدل ایست آی، اسرائیل در حال حاضر متهم به ارتکاب جنایات جنگی در هر چهار عملیات اصلی خود در غزه از سال ۲۰۰۸ است، که اولین مورد استفاده از مهمات ممنوعه فسفر سفید در مناطق پرجمعیت بود که باعث زخمی شدن و کشته شدن غیرنظامیان شد (که به گزارش دیدبان حقوق بشر مجدداً در حمله اخیر نیز استفاده شده است.)

دروغ‌های بایدن درباره جنگ اسرائیل و غزه

در سال ۲۰۱۸، عفو بین‌الملل اعلام کرد که اسرائیل با کشتن بیش از ۲۰۰ فلسطینی در راهپیمایی بزرگ بازگشت، مرتکب جنایات جنگی شده است. سال گذشته، سربازان اسرائیلی، روزنامه‌نگار فلسطینی-آمریکایی، شیرین ابوعاقله را کشتند. کارفرمای او، شبکه خبری الجزیره، درخواستی رسمی به دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) برای تحقیق و پیگرد مسئولان قتل روزنامه‌نگار باسابقه ارائه کرده است، اما اسرائیل به منظور جلوگیری از عواقب قوانین بین‌الملل از امضای کنوانسیون رم و پیوستن به دیوان بین‌المللی کیفری خودداری کرده است.

کد خبر 695887

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.