جزییات مراسم تشییع فردوس کاویانی اعلام شد + بیوگرافی + علت فوت

مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد فردوس کاویانی، یازدهم مهرماه از مقابل خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط‌عمومی انجمن صنفی کارگردانان تئاتر ایران، احسان حاجی پور دبیر این انجمن اعلام کرد: مراسم بدرقه با پیکر مرحوم فردوس کاویانی کارگردان و بازیگر پیشکسوت تئاتر و سینمای ایران روز سه‌شنبه، یازدهم مهرماه از ساعت ۹ صبح مقابل خانه هنرمندان ایران و مراسم تدفین این هنرمند فقید در آرامستان قصر فیروزه تهران برپا خواهد شد.

فردوس کاویانی، کارگردان و بازیگر پیشکسوت تئاتر ایران متولد سوم مهرماه سال ۱۳۲۰ در کرمان بود، این هنرمند که از مدت‌ها قبل درگیر بیماری بود، نهم مهرماه در منزل خود دار فانی را وداع گفت.

وی در سریال‌هایی همچون «مش خیرالله صندوقچه اسرار»، «محله بهداشت»، «همسران»، «محله برو و بیا» و «آژانس دوستی» ایفای نقش کرد.

کاویانی همچنین در فیلم‌هایی همچون «اجاره‌نشین‌ها»، «سگ‌کشی»، «نارنجی‌پوش»، «میکس»، «کلانتری غیرانتفاعی»، «بانو»، «ساوالان»، «هامون»، «در مسیر تندباد»، «همه دختران من» نقش‌آفرینی کرده است.

بیوگرافی فردوس کاویانی

فردوس کاویانی متولد سوم مهرماه ۱۳۲۰ در کرمان بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر بود.

او فارغ‌التحصیل لیسانس بازیگری از دانشگاه تهران و دانشجوی انصرافی زبان آلمانی دانشگاه برلین بود که فعالیت خود را با تئاتر شروع کرد و با سریال «همسران» به شهرت رسید.

بعد از گرفتن دیپلم در برنامه بورسیه اعزام به خارج شرکت کرد و راهی آلمان شد، ابتدا در رشته شیمی ثبت‌نام کرد، اما روز اول دانشگاه علاقه خود به تئاتر و بازیگری را با مسئول دانشگاه در میان گذاشت و بعد از تأیید آنها به تئاتر تغییر رشته داد.

پس از مدتی به‌خاطر شروع ترم جدید به اجبار دانشگاه دوباره به زبان آلمانی تغییر رشته داد، ما چند هفته بعد با سرقت پول‌هایش توسط هم‌اتاقی‌اش با بحران روبه‌رو شد.

بعد از مدتی به دلیل حمایت نشدن، مجبور شد به وین اتریش برای تحصیل تئاتر ترک مکان کند، اما آنجا نیز گریبان بی‌پولی شد و در نهایت به ایران بازگشت.

سال ۱۳۴۰ در ۲۰ سالگی به ایران بازگشت و بعد از سپری کردن یک دوره زیر نظر حمید سمندریان شروع به بازی در تئاتر کرد و در سال ۱۳۵۰ نیز از دانشگاه تهران لیسانس بازیگری خود را گرفت.

سال ۱۳۴۹ در ۲۹ سالگی و بعد از ۹ سال بازی در تئاتر اولین بار با فیلم «تجاوز» جلوی دوربین رفت و سال ۱۳۵۲ در دومین تجربه قبل از انقلاب خود در فیلم «شهر قصه» بازی کرد.

بعد از انقلاب در سال ۱۳۵۹ با فیلم چوپانان کویر به سینما بازگشت و با سریال «همشهری» وارد تلویزیون شد تا اینکه سال ۱۳۶۳ بازی او در مجموعه «محله بهداشت» بسیار دیده شد.

اوج درخشش فردوس کاویانی بازی در سریال پربیننده همسران سال ۱۳۷۳ در نقش کمال بود. او در این سریال کنار مهرانه مهین‌ترابی به شهرت رسید.

اردیبهشت ۱۳۹۶ و حضور این هنرمند در چهاردهمین جشنواره شب بازیگری آن‌هم بعد از ۶ سال دوری از محافل هنری موجب متأثر شدن اهالی هنر شد.

او که به شدت از ضعف جسمانی و حرکتی رنج می‌برد، در شرایطی که سخن گفتن برایش سخت بود توانست به‌صورت بریده‌بریده بگوید امروز خیلی خوشحالم. گفته می‌شود فردوس کاویانی دچار بیماری پارکینسون بود.

بیماری پارکینسون چیست؟

بیماری پارکینسون (به انگلیسی: Parkinson’s Disease ) به اختصار PD، اختلال پیش‌رونده، مخرب و درازمدت دستگاه عصبی مرکزی است که به‌طور عمده سیستم حرکتی بدن را مختل می‌کند.

علائم به‌تدریج شروع می‌شود و گاهی تنها با یک لرزش کوچک در یک دست که فرد به سختی متوجه آن می‌شود، آغاز می‌شود علاوه بر لرزش‌ها که بسیار رایج هستند، این اختلال معمولاً باعث خشکی یا کند شدن حرکت نیز می‌شود.

در مراحل اولیه بیماری پارکینسون ممکن است حالت چهره به میزان کم بیانگر این بیماری باشد ممکن است دست‌ها هنگام راه رفتن تکان نخورند یا ممکن است حرف زدن فرد آرام یا مبهم شود.

علائم بیماری پارکینسون با پیشرفت بیماری و با گذشت زمان بدتر می‌شود.

کد خبر 692323

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • US ۰۹:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۱
    3 0
    روحش شاد