زیرساخت‌های مناسب در حوزه حمل‌ونقل ریلی استان وجود ندارد

استاندار یزد با اشاره به مشکلات این استان در حوزه حمل‌ونقل ریلی گفت: با توجه به خارج شدن ترنست‌های یزد به دلیل تحریم‌ها و به‌رغم قرارگیری استان در پنج راه کشور، به علت نبود زیرساخت‌های مناسب در این حوزه با مشکل مواجه هستیم.

به گزارش ایمنا و به نقل از اداره کل روابط‌عمومی استانداری یزد، مهران فاطمی در برنامه رادیویی ضمن ارائه گزارشی در خصوص عملکرد استان در حوزه گردشگری با بیان اینکه «علم و فناوری» و «گردشگری» دو بال تعریف شده در سند یزد نوین برای پیشرفت و توسعه استان است، اظهار کرد: گردشگری از بزرگترین فرصت‌های پیش روی استان برای درخشیدن در تراز جهانی است.

وی با اشاره به اینکه بخش حمل‌ونقل یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های توسعه گردشگری استان است، افزود: تا قبل از دولت سیزدهم در استان یزد شرکت پروازی با نام و نشان یزد وجود نداشت و این مطالبه نخست تمام فعالان گردشگری بود که در شرایط تحریمی بسیار سخت محقق شد.

استاندار یزد ادامه داد: با مشارکت شرکت صنعتی و معدنی چادرملو و یکی از قوی‌ترین شرکت‌های پروازی کشور، شرکت یزد ایر با حجم سرمایه‌گذاری هزار میلیارد تومان راه‌اندازی شد که در حال حاضر با منظم‌ترین پروازها در حال فعالیت است.

فاطمی با اشاره به مشکلات استان در حوزه حمل‌ونقل ریلی تصریح کرد: با توجه به خارج شدن ترنست‌های یزد به دلیل تحریم‌ها و به‌رغم قرارگیری استان در پنج راه کشور، به دلیل نبود زیرساخت‌های مناسب، در این حوزه با مشکل مواجه هستیم.

وی با اشاره به پیگیری‌های مستمر استان برای راه‌اندازی یک شرکت حمل‌ونقل ریلی در حوزه بار و مسافر، اضافه کرد: امید می‌رود با انجام فرایندهای لازم، شرکت حمل‌ونقل یزد ریل تا آبان‌ماه امسال مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

استاندار یزد با اشاره به برنامه‌ریزی استان جهت راه‌اندازی شرکت حملونقل زمینی با نام «یزد سیر» تصریح کرد: با مشارکت یکی از شرکت‌های تعاونی برتر استان، این شرکت حمل‌ونقل زمینی راه‌اندازی خواهد شد تا هر سه زیرساخت حمل‌ونقل هم‌زمان با هم باعث پیشرفت هرچه بیشتر حوزه گردشگری شود.

فاطمی مهم‌ترین مشکل بافت تاریخی یزد را نبود زیرساخت‌های مناسب دانست و گفت: زیرساخت‌های آب و برق و گاز در بافت تاریخی متناسب با شرایط گذشته ایجاد شده و اکنون با توجه به حضور گردشگران و وجود بوم‌گردی‌ها و هتل‌ها این زیرساخت‌ها باید تجهیز شود.

فاطمی با اشاره به اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل زیرساخت‌های بافت تاریخی در سفر اول رئیس‌جمهور به استان یزد، تاکید کرد: علاوه بر ایجاد امنیت در بافت تاریخی توسط نیروی انتظامی، بحث مردمی‌سازی امنیت بافت با مشارکت ساکنین این منطقه در دستور کار استان قرار دارد.

وی با بیان اینکه اعتبارات میراث فرهنگی استان در دولت سیزدهم چهار تا پنج برابر قبل شده است، گفت: اقدامات دیگری نیز همچون مسئله زیباسازی و مرمت بافت‌های تاریخی در دست انجام است تا بتوانیم بافت تاریخی یزد را زیست‌پذیرتر و متناسب با فرهنگ یزد حفظ کنیم.

استاندار یزد با اشاره به ضوابط ساخت‌وسازها در بافت تاریخی، ادامه داد: در سفر دوم رئیس‌جمهور، راه و شهرسازی با همکاری میراث فرهنگی موظف به تدوین و اجرای ضوابط فنی ساخت‌وساز به صورت هدفمند در استان یزد شدند.

فاطمی با اشاره به تعمیم پرداخت وام‌های بازآفرینی شهری به بافت‌های فرسودهگفت: علاوه بر امکان بهره‌مندی ساکنان بافت تاریخی از وام‌های حوزه نوسازی و بازسازی و مرمت، بخش عمده‌ای از تسهیلات کم‌بهره به بخش گردشگری اختصاص داده شده است.

وی با بیان اینکه در سند یزد نوین، معرفی یزد به یک میلیارد نفر از مردم جهان مورد توجه قرار گرفته است، اضافه کرد: اعتبار مصوب شده در راستای تولید محتواهای گردشگری به زبان‌های زنده دنیا، برای معرفی یزد و تبدیل آن به مقصد گردشگری استفاده خواهد شد.

استاندار یزد با اشاره به لزوم آموزش مدیران و کارشناسان حوزه گردشگری در استان، اظهار کرد: برای آشنایی جامعه با اهداف و ملاحظات فرهنگی گردشگری از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد و فعالان این حوزه استفاده خواهد شد.

فاطمی با استقبال از برگزاری جلسات مستمر با کارشناسان داخلی و بین‌المللی در حوزه گردشگری، اضافه کرد: این جلسات تاکنون در قالب برخی رویدادهای گردشگری استان نظیر فیلم‌های حوزه میراثی با حضور بزرگان صنعت سینما، وزیر گردشگری و سفرای کشورهای دارای عقد خواهرخواندگی با یزد برگزار شده است.

وی حفاظت از بافت‌های تاریخی استان را ضروری دانست و گفت: جای‌جای استان مملو از شاهکارهای ارزشمند بافت تاریخی است و توجه به تمام این آثار در توزیع اعتبارات و نیز بحث ثبت آثار ملی مورد توجه قرار دارد.

استاندار یزد با بیان اینکه گردشگری سلامت به عنوان شاخه ارزش‌آفرین این حوزه در جلسات شورای توسعه گردشگری استان مورد تاکید قرار دارد، گفت: زیرساخت‌های ارزشمند موجود در استان به‌خصوص نیروی انسانی توانمند و خدمات پزشکی ارزان‌قیمت زمینه جذب گردشگر داخلی و خارجی را فراهم کرده است.

فاطمی با اشاره به برنامه‌ریزی برای افتتاح قطار اقلید یزد تا پایان سال جاری گفت: با طی شدن مراحل پایانی این طرح، مسیر شیراز به یزد و یزد به مشهد تسهیل خواهد شد. پروازهای یزد به شهرهای ایران و حتی کشورهای مختلف در دستور کار قرار دارد که با توسعه ناوگان این اتفاق رقم خواهد خورد.

استاندار یزد با اشاره به مراودات یزد با استان‌های اصفهان و فارس در خصوص توسعه گردشگری خاطرنشان کرد: توسعه گردشگری جزو محورهای اساسی هر سه استان است و علی‌رغم برگزاری جلسات مختلف این موضوع باید تقویت شود.

کد خبر 691646

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.