۱۰۰ کیلوگرم خاویار در گلستان فراوری شد

مدیر امور ماهیان خاویاری گلستان گفت: از ابتدای دولت سیزدهم بیش از ۱۰۰ کیلوگرم خاویار در مرکز استان فرآوری و بخش عمده‌ آن به کشورهای اروپایی، آمریکایی و اوراسیا صادر شد.

به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی اداره کل شیلات گلستان سیدمصطفی عقیلی‌نژاد، به‌روزرسانی استانداردهای مرکز فرآوری ماهیان خاویار آشوراده را یکی از اقدامات شاخص اجرایی در دوسال اخیر دانست و اظهارکرد: این مرکز با داشتن کد اتحادیه اروپا نزدیک به دو دهه در حوزه فرآوری ماهیان خاویاری فعالیت دارد.

وی افزود: سال گذشته استانداردهای ملی و بین‌المللی این مرکز به‌روزرسانی و دو استاندارد جدید اخذ شد که بر اساس آن امکان فرآوری ماهیان پرورشی ایران و صادرات خاویار در این مرکز فراهم شد.

به گفته مدیر امور ماهیان خاویاری گلستان، در دوسال گذشته بیش از ۱۰۰ کیلوگرم خاویار مربوط به ماهیان پرورشی چهار استان فارس، مازندران، گیلان و گلستان در این مرکز فرآوری شد که با همکاری اداره کل دامپزشکی گلستان بخش عمده‌ای از خاویار فراوری شده در این مرکز به کشورهای مختلف اروپایی، اوراسیا و آمریکایی صادر شده است.

وی ادامه داد: با توجه به قرارگیری بخشی از تأسیسات این مجموعه در حوزه آشوراده و اسکله بندر ترکمن، یکی از موضوعات محوری استان که در سطح ملی هم باید به آن نگاه شود لایروبی کانال‌های منتهی به خلیج گرگان است.

عقیلی نژاد افزود: تفاهم‌نامه سه جانبه با قرارگاه خاتم و سازمان بنادر و دریانوردی برای کمک در تسریع لایروبی خلیج گرگان به عنوان مصوبه مهم دولت تنظیم کردیم و مجدد امسال تمدید شد.
وی با تاکید بر اهمیت پشتیبانی از ۱۱ شرکت صیادی ماهیان خاویاری گلستان، گفت: برای صیادان خاویاری که تأمین ماهیان مولد خاویاری با هدف بازسازی ذخایر دریا را بر عهده دارند امکان بهره مندی از سوخت یارانه‌ای با قیمت لیتری ۱۵ هزار ریال فراهم شده است.

مدیر امور ماهیان خاویاری گلستان افزود: بناهای مستقر در دریا برای فعالیت صیادان به دلیل پس‌روی آب دریای خزر هم اینک در خشکی قرار گرفته و باعث تأثیر منفی بر فعالیت صیادان و مجموعه‌های نظارتی مرتبط با صید و صیادی شده است که بر همین اساس برای دور دوم سفر استانی رئیس جمهور چهار پیشنهاد برای کمک به ساماندهی وضعیت فعلی آماده کردیم که امیدواریم به عنوان مصوبه نهایی شود.

وی افزود: این مصوبات شامل جابجایی سکونتگاه‌های صیادی و مراکز نظارت بر صید در حوزه شهرستان‌های گمیشان و بندرگز، احداث پل‌های پهلوگیری شناورها در محدوده شهرستان بندر ترکمن و مطالعه و تدوین برنامه راهبردی در حوزه حفاظت و احیای ذخایر ماهیان خاویاری است.

عقیلی‌نژاد بیان کرد: موافقت استانی برای ایجاد موزه ماهیان خاویاری در قالب موزه طبیعت گردی جزیره آشوراده با همکاری اداره کل میراث فرهنگی اخذ شد و پیگیر دریافت مجوز نهایی از وزارت میراث فرهنگی هستیم.

وی تاکید کرد: صید ماهی خاویاری از سال ۲۰۱۰ میلادی در دریا ممنوع شد و هیچ کشوری در حاشیه دریای خزر حق صید با هدف تجارت را ندارند چون ذخایر ماهیان خاویاری به شدت آسیب دیده و هدف گذاری فقط تکثیر ماهیان مولد و بازسازی ذخایر در اختیار با هدف احیای نسل این نوع از ماهیان است.

عقیلی‌نژاد فرآوری و صادرات خاویار و ارائه خدمات به پرورش دهندگان خاویار بر اساس استانداردهای روز دنیا را از مهمترین وظایف مجموعه امور خاویاری گلستان برشمرد و گفت: این مجموعه در قالب چهار صیدگاه فرید پاک در مرز ایران ترکمنستان، صیدگاه ترکمن، صیدگاه آشوراده و صیدگاه میانکاله در طول نوار ۱۰۰ کیلومتر ساحل استان گلستان فعالیت دارد که آشوراده مرکز اصلی فرآوری خاویار شناخته می‌شود.

کد خبر 684689

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.