ارزیابی تکمیلی پذیرفته‌شدگان آزمون آموزگاری ۱۴۰۲ به کجا رسید؟

بر اساس اعلام مسئولان وزارت آموزش و پرورش حدود ۲۵ هزار نفر توانسته‌اند مراحل ارزیابی تکمیلی آزمون آموزگاری ۱۴۰۲ را بگذرانند و پذیرفته شوند که به‌زودی نتایج آن اعلام خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، برای جذب ۲۸ هزار آموزگار ابتدایی، امسال حدود ۵۹ هزار نفر وارد ارزیابی تکمیلی شده‌اند؛ در سال‌های گذشته بین یک تا ۱.۲ برابر ظرفیت برای مصاحبه فراخوان می‌شد، از این‌رو گاهی برای بعضی شغل-محل‌ها تنها یک داوطلب وجود داشت و همان یک نفر نیز جذب می‌شد، امسال ظرفیت حدود سه برابر افزایش داشته است و در ادامه بر اساس اعلام مسئولان ذی‌ربط حدود ۲۵ هزار نفر توانسته‌اند، مراحل ارزیابی تکمیلی آموزگاری را بگذرانند و پذیرفته شوند.

پذیرش ۲۵ هزار نفر در آزمون آموزگاری

معصومه نجفی‌پازوکی، معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه نتایج نهایی آزمون آموزگاری به‌زودی اعلام می‌شود، اظهار کرد: حدود ۲۵ هزار نفر در این آزمون پذیرفته شده‌اند، نتایج آزمون آموزگاری باید به‌زودی اعلام شود، چراکه همه مراحل آن طی شده است.

وی با بیان اینکه در مرحله اول ۲۸ هزار ظرفیت برای این آزمون در نظر گرفته شده بود تا این تعداد جذب آموزش و پرورش شوند، افزود: تعدادی از ظرفیت‌ها که مربوط به مناطق خاص بود به حد نصاب نرسیدند چراکه حداقل‌هایی را برای این آزمون قرار داده بودیم و داوطلب باید حتماً آن نمره را کسب می‌کرد تا قبول شود.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: از سوی دیگر تعداد ثبت‌نام‌کنندگان در مسیر هم ریزش داشت، برای مثال برخی افراد در این آزمون بدون توجه به شرایط لازم از نظر مدرک تحصیلی، سن، سوابق خاص ثبت‌نام کرده بودند؛ در چنین شرایطی افراد قبول و برای مصاحبه دعوت می‌شدند، اما مدارک لازم را نداشتند.

وی در پاسخ به این پرسش که در نهایت چه تعداد از داوطلبان پس از انجام ارزیابی تکمیلی پذیرفته شده‌اند، گفت: حدود ۲۵ هزار نفر توانسته‌اند مراحل ارزیابی تکمیلی را بگذرانند و پذیرفته شوند.

نجفی‌پازوکی در پاسخ به اینکه آیا مواردی وجود داشت که معلولان به علت معلولیت در این آزمون رد شوند؟، افزود: یکی از شروط صلاحیت معلمی، سلامت جسم است. سهمیه‌ای خاص برای جذب معلولان داریم که این سهمیه خاص مدارس استثنایی است و ارزیابی تکمیلی آن را سازمان آموزش و پرورش استثنایی برگزار می‌کند. این آزمون هنوز برگزار نشده و قرار است برگزار شود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از شرایط جذب آموزگار در مقطع ابتدایی سلامت جسم است، اما این قانون در جذب معلم برای آموزش و پرورش استثنایی وجود ندارد و سهمیه جذب معلولان نیز برای آموزش و پرورش استثنایی است.

ورود ۵۹ هزار نفر به مرحله ارزیابی تکمیلی آزمون آموزگاری

سجاد صدیقی، مشاور وزیر آموزش و پرورش و مدیر پروژه‌های استخدامی وزارت آموزش و پرورش در مصاحبه‌های پیشین خود اظهار کرد: برای جذب ۲۸ هزار آموزگار ابتدایی، امسال حدود ۵۹ هزار نفر وارد ارزیابی تکمیلی شده‌اند.

وی افزود: در سال‌های گذشته بین یک تا ۱.۲ برابر ظرفیت برای مصاحبه فراخوان می‌شد، از این‌رو گاهی برای بعضی شغل-محل‌ها تنها یک داوطلب وجود داشت و همان یک نفر نیز جذب می‌شد، امسال فراخوان را به حدود سه برابر ظرفیت رساندیم.

مشاور وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: سال گذشته این شرط وجود داشت که فرد باید ۵۰ درصد نمره نفر اول را کسب می‌کرد، امسال ما این شرط را به کسب ۵۰ درصد میانگین نمره سه نفر اول تغییر دادیم تا پوشش بیشتری را شامل شود، از این‌رو برای آزمون آموزگاری امسال که ۲۸ هزار نفر جذب خواهند شد، ۵۹ هزار نفر حائز حداقل‌ها برای ورود به ارزیابی تکمیلی شدند.

وی اضافه کرد: از بین ۲۸ هزار ظرفیتی که وجود دارد، بیش از ۱۱ هزار نقطه «شغل-محل» خالی است؛ چراکه یا این شغل‌ها در شهرهای بزرگ است که داوطلبان مرد، انگیزه حضور در آن را به دلایلی از جمله سطح درآمد کارمندی پایین ندارند، یا این شغل‌ها در محل‌هایی است که به عنوان مثال اگر ۱۰ نفر ظرفیت داشته‌ایم، تنها پنج نفر شرکت‌کننده بوده‌اند یا حد نصاب را گرفته‌اند؛ از این‌رو شاید به تعابیری بتوان گفت ما برای حدود ۱۷ هزار شغل محل رقابت جدی داریم.

۲ مرحله آزمون برای جذب آموزگار در نظر گرفته شده است

موضوع کمبود نیروی انسانی و بحران بازنشستگی در آموزش و پرورش مسئله‌ای جدی است؛ به‌طوری که مسئولان بارها اعلام کرده‌اند طی سال جاری ۸۴ هزار فرهنگی بازنشسته و آموزش و پرورش با «سونامی بازنشستگی» مواجه می‌شود؛ این در حالی است که بخشی از این خلأ با فارغ‌التحصیلان دانشگاه فرهنگیان پُر می‌شود، اما نیاز نیروی انسانی امسال آموزش و پرورش بیش از خروجی دانشگاه فرهنگیان است و به عبارت دیگر خروجی‌ها کفاف نیاز آموزش و پرورش را نمی‌دهد.

طبق ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، آموزش و پرورش می‌تواند به منظور تأمین بخشی از نیازهای خاص خود در رشته‌هایی که امکان توسعه آن از طریق دانشگاه فرهنگیان وجود ندارد، اقدام به جذب نیرو از میان دانش‌آموختگان سایر دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور و حوزه‌های علمیه مطابق با ضوابط و مقررات وزارت آموزش و پرورش کند اما این امر مشروط به گذراندن دوره یک ساله مهارت آموزش در دانشگاه فرهنگیان است.

بر این اساس برای سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ دو مرحله آزمون یکی برای جذب آموزگار و دیگری جذب دبیر در نظر گرفته شد.

آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش ویژه رشته شغلی آموزگار ابتدایی و آموزگار استثنایی، هشتم اردیبهشت‌ماه سال جاری، در ۳۸۶ حوزه امتحانی در دانشگاه‌ها و مؤسسه‌های آموزش عالی و در ۲۳۲ شهرستان در سراسر کشور برگزار و آزمون دبیری نیز مردادماه سال جاری برگزار شد.

کد خبر 683656

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.