علت بالا رفتن مصرف سوخت چیست؟ + فرمول، محاسبه و نحوه کاهش

فرمول مصرف سوخت اتومبیل و علت افزایش آن همیشه مورد توجه رانندگان است. نحوه محاسبه و کاهش مصرف سوخت یکی از دغدغه اصلی برای کاربران فضای مجازی است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، بنزین یکی از منابع انرژی پرمصرف و پرهزینه است که رانندگان خودرو با آن روبه‌رو هستند. هرچند قیمت بنزین در بازار جهانی نوسانات زیادی دارد، اما همواره یک هزینه قابل توجه برای رانندگان به‌شمار می‌آید. با توجه به این مسئله کاهش مصرف سوخت یک هدف مشترک برای تولیدکنندگان خودرو و رانندگان آن است. با این حال برخی از خودروها به دلایل مختلف مصرف بیش از حد معمول دارند، اما برای حل این مشکل راه‌هایی وجود دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

مصرف سوخت چطور اندازه‌گیری می‌شود؟

به میزان سوخت مصرف شده در یک مسافت مشخص، مصرف سوخت گفته می‌شود و معمولاً هم بر اساس لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر یا گالن در مایل اندازه‌گیری خواهد شد. با اینکه مفهوم مصرف سوخت کالا موضوع مشخص و آشنایی محسوب می‌شود، اما یکی از معیارهای مهمی است که در زمان خرید خودرو باید به آن توجه کنیم. خودروها با توجه به مواردی مثل وزن، نوع موتور و سیستم سوخت‌رسانی، مصرف سوخت مشخص و متفاوتی دارند، بنابراین در زمان خرید خودرو به‌خصوص خودروهای کارکرده باید به این موضوع توجه زیادی داشته باشید.

پمپ بنزین

علت مصرف زیاد بنزین چیست؟

یکی از مشکلاتی که همه صاحبان خودرو ممکن است با آن روبه‌رو شوند، مصرف بیش از حد سوخت در خودرو است که دلایل گوناگونی می‌تواند موجب به وجود آمدن آن شود. به‌طور کلی عوامل بسیاری در افزایش مصرف سوخت خودروهای بنزینی تأثیرگذار است که در ادامه به بررسی برخی از آن‌ها می‌پردازیم:

خرابی فیلترهای هوا و سنسورهای اکسیژن

از میان دلایل گوناگونی که شما را متقاعد خواهد کرد فیلترهای هوا خودروی خود را تمیز نگه دارید تأثیر آن در مصرف سوخت است. در صورت کثیفی یا رسوب‌گرفتگی فیلترها، هوای کمتری از طریق آن‌ها وارد محفظه احتراق موتور شده و به دنبال آن موتور برای تأمین نیروی لازم جهت حرکت متحمل فشار بیشتری خواهد شد.

در کنار فیلترهای هوا، موتور خودرو دارای سنسورهای اکسیژنی است که مسئولیت اندازه‌گیری مخلوط سوخت و هوا درون محفظه احتراق را به عهده دارند، پس با توجه به وظیفه این قطعه میزان سوخت مورد نیاز از طریق آن اطلاع داده می‌شود. در صورتی که این سسنسورها به‌درستی کار نکنند ممکن است سیستم به‌طور خودکار بیشتر از میزان مورد نیاز موتور به آن سوخت برساند که علاوه بر بالا بردن مصرف سوخت در نحوه عملکرد موتور هم اختلال ایجاد می‌کند.

بنزین زدن

اشکال در فیلترهای هوا و سنسورهای اکسیژن می‌تواند تا ۲۰ درصد میزان مسافتی را که در زمان سالم بودن آن‌ها طی می‌کنید کاهش دهد؛ بنابراین به یاد داشته باشید که فیلترهای هوا و سنسورهای اکسیژن را طبق زمان پیشنهادی کارخانه تعویض کنید.

تنظیم نبودن باد لاستیک‌ها

یکی از دلایل بالا رفتن مصرف سوخت تنظیم نبودن باد لاستیک‌ها است. این مشکل به راحتی و با هزینه کم مرتفع می‌شود، اما نکته قابل توجه این است که حتماً اطمینان حاصل کنید فشار توصیه شده از طرف کارخانه را استفاده می‌کنید نه حداکثر میزان باد لاستیک که روی آن نوشته شده است.

اشکال در انژکتورهای سوخت

از آنجا که انژکتورهای سوخت از اجزای حیاتی خودرو و مسئول پاشیدن سوخت درون موتور هستند، اگر اشکالی در نحوه عملکرد آن‌ها به وجود بیاید یعنی سوخت کمتر یا بیشتر برسانند یا حتی سوخت‌رسانی به‌موقع را انجام ندهند، کارایی موتور را کاهش می‌دهند و در مصرف سوخت خودرو تأثیر خواهند گذاشت.

عادت بد در رانندگی

با نگاهی به عادات رانندگی افراد متوجه می‌شویم که یکی از دلایل رایج مصرف بیشتر، همین عادات بد رانندگی است. اگر در رانندگی شتاب‌های بالا را ترجیح می‌دهند پس باید انتظار بالا رفتن مصرف سوخت را نیز داشته باشید. بین میزان مصرف سوخت در سرعت ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت و ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت نزدیک به ۲۵ درصد تفاوت مصرف وجود دارد و از بزرگترین فاکتورهایی که در این مسئله مؤثر هستند مقاومت باد و نسبت دنده (gear ratio) است.

معیوب بودن موتور

متخصصان می‌گویند زمانی که تنظیم موتور دچار اشکال شده یا از زمان سرویس کردن آن گذشته باشد، راندمان سوخت آن کاهش پیدا می‌کند. در موتورهای بنزینی ایراد در شمع موتور، المان‌های تمیزکننده هوا یا فیلترهای سوخت در کنار سنسورهای اکسیژن و دریچه گاز می‌تواند در عملکرد موتور اختلال ایجاد کند و افزایش مصرف سوخت را به دنبال داشته باشد.

روغن موتور بی‌کیفیت

نوع روغن موتور مصرفی شما می‌تواند میزان مصرف سوخت را تا ۱۲ درصد افزایش دهد. توصیه می‌شود روغن موتورهایی را انتخاب کنید که در کاهش اصطکاک مؤثر هستند. استفاده از روغن‌های سینتیک یا مصنوعی یا روغنی که در راهنمای استفاده از خودرو پیشنهاد می‌شوند نیز راه‌های مناسبی برای جلوگیری از بالا رفتن مصرف سوخت هستند.

خرابی شمع موتور

خرابی شمع موتور، رسوب گرفتگی یا ضعیف بودن آن عملکرد موتور را دچار اختلال می‌کند و این مسئله می‌تواند خود را با افت درجه سوخت خودرو نشان دهد که به‌طور طبیعی منجر به صرف هزینه بیشتر برای سوخت‌رسانی به خودرو می‌شود. از این‌رو از دلایل بالا رفتن مصرف سوخت، خرابی شمع هم به‌شمار می‌شود.

پمپ بنزین

چگونه مصرف سوخت را کم کنیم؟

رانندگی کم‌مصرف می‌تواند سالانه صدها هزار تومان در هزینه سوخت شما صرفه‌جویی کند، ایمنی جاده را بهبود بخشد و از فرسودگی وسیله نقلیه جلوگیری کند. در ادامه با روش‌هایی آشنا می‌شوید که در کاهش مصرف خودرو به شما کمک می‌کند:

  • سرعت خود را به‌آرامی افزایش دهید.
  • سرعت خودرو را ثابت نگه دارید.
  • ترافیک را پیش‌بینی کنید.
  • از سرعت بالا اجتناب کنید.
  • استفاده از ترمز را به حداقل برسانید.
  • باد تایرها را چک کنید.
  • کابل‌های باتری را بررسی کنید.
  • از بررسی و تعویض قطعات حیاتی ماشین غافل نشوید.
  • هنگام رانندگی پای خود را از روی پدال ترمز بردارید.
  • تا حد ممکن جاده‌های هموار را برای رانندگی انتخاب کنید.
  • از سلامت سیستم تعلیق خودروی خود اطمینان پیدا کنید.
  • از حمل بار سنگین خودداری کنید.
  • هنگام توقف‌های طولانی‌مدت خودرو را خاموش کنید.
کد خبر 675655

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.