اجرای طرح جهادی «عهد خدمت» در مناطق کم برخوردار استان اصفهان

مسئول سازمان بسیج دانشجویی استان اصفهان گفت: با شکل گرفتن قرارگاه حضرت بقیه‌الله (عج)، بازسازی گروه‌های جهادی اتفاق افتاد و این گروه‌ها با ارائه طرح‌ها و ایده‌های جدید در قالب طرح عهد خدمت، وارد اردوهای هجرت بسیج شدند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سیدهادی انوری امروز_سه‌شنبه بیست‌وهفتم تیرماه_ در نشست خبری با خبرنگاران، اظهار کرد: قرارگاهی با عنوان «عهد خدمت» در ناحیه بسیج دانشجویی و به منظور ساماندهی حرکت‌ها و اردوهای جهادی تشکیل شده است.

وی افزود: در سال‌های اخیر اقدامات خوبی پایه گذاری شده که همچنان تداوم دارند و اردوهای جهادی یکی از همین فعالیت‌ها و اقدامات مؤثر است.

مسئول سازمان بسیج دانشجویی استان اصفهان، خاطرنشان کرد: از دهه هفتاد بود که حرکت‌های جهادی بسیج در کشور به صورت جدی آغاز شد؛ این مدل از اقدامات مؤثر و مورد تأیید در مجموعه بسیج علاوه بر کمک به همنوعان و هم‌وطنان عزیز، نوعی کادرسازی و تربیت نیرو برای نظام اسلامی هم محسوب می‌شود.

به گفته وی، امروز به این نقطه از فعالیت در دانشگاه‌ها رسیده‌ایم که هر جایی که دانشگاهی وجود دارد بسیج دانشجویی در آن دانشگاه فعال است و یک گروه جهادی دارد که اقدامات جهادگرانه را دنبال می‌کند.

انوری با اشاره به اینکه عمده کارهای جهادی در فصل تابستان و تعطیلات عید نوروز یا میان ترم استراحت دانشگاه‌ها برگزار می‌شد، اظهار کرد: با افزایش تعداد گروه‌های جهادی و تخصصی‌تر شدن آنها، در عمل رویکرد کار جهادگران در تعطیلات تغییر کرد تا جایی‌که امروز در هر چهار فصل سال کارهای جهادی دنبال می‌شود.

وی افزود: شیوع ویروس کرونا شاید یکی از دلایلی بود که باعث شد حرکت‌های جهادی از حال تعطیلات عید و تابستان خارج شود و در سایر زمان‌ها و عرصه‌ها، بسط و گسترش داشته باشد. در واقع کرونا کاری کرد که در کل سال، شاهد فعالیت‌های جهادگران باشیم.

مسئول سازمان بسیج دانشجویی استان اصفهان با تاکید بر اینکه گروه‌های جهادی پیش‌قراولان کمک به کرونایی‌ها و شرایط سخت چند سال گذشته بودند، ادامه داد: مرحله اول کمک دادن به ضدعفونی کردن اماکن و فضاهای عمومی و در ادامه کمک به تولید محصولات بهداشتی و سلامت محور در ایام کرونا بود.

وی تصریح کرد: امروزه گروه‌های جهادی دانشجویی در کنار دیگر گروه‌های سایر اقشار بسیج، در طول سال فعال هستند؛ این گروه‌ها طرح‌هایی برای تعطیلات پایان هفته با عناوینی همچون جمعه‌های جهادی دارند که این مهم باعث گسترده‌تر شدن چتر جهادگری بسیج در طول روزها و ماه‌های مختلف سال شده است.

به گفته انوری، کاسته شدن از طرح هجرت گروه‌های جهادی به دلیل محدودیت‌های کرنایی و محدود شدن امکان هجرت به مناطق محروم، ناخواسته بود اما اعتقاد جدی داریم که طرح هجرت آثار و برکاتی دارد که از آن جمله خودسازی جهادگران و دانشجویان و همچنین پیدا کردن عرصه‌های جدید خدمت بود که تأثیر زیادی داشت.

مسئول سازمان بسیج دانشجویی استان اصفهان با بیان اینکه قرارگاه حضرت بقیه‌الله (عج) فعالیت خود را از سال ۱۴۰۰ آغاز کرده است، اظهار کرد: با شکل گرفتن این قرارگاه، بازسازی گروه‌های جهادی اتفاق افتاد و این گروه‌ها با ارائه طرح‌ها و ایده‌های جدید، وارد اردوهای هجرت بسیج شدند.

وی ادامه داد: در عید نوروز ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ قرارگاه‌ها در استان‌های مختلف کشورمان راه اندازی شدند و کارشان را آغاز کردند. این گروه‌ها در عید نوروز، فصل تابستان، تعطیلات تقویمی و آخر هفته‌ها کارهای جهادی را دنبال کردند و ادامه دادند.

انوری با اعلام اینکه امسال طرح عهد خدمت در زیر مجموعه قرارگاه بقیه‌الله اجرا می‌شود، افزود: طرح از اردیبهشت ماه امسال در قالب همان عهد خدمت در همه نواحی و شهرستان‌های استان کلید خورده است.

وی گفت: بسیج دانشجویی شهرستان‌های استان متولی اجرای طرح عهد خدمت شدند و پس از شناسایی عرصه‌های خدمتی، ثبت نام از دانشجویان جهادی را آغاز کردند.

مسئول سازمان بسیج دانشجویی استان اصفهان گفت: در این طرح هر دانشجویی که دل در گروه انقلاب و نظام اسلامی داشت ثبت‌نام کرد و وارد گروه‌های جهادی شد. طرح از پانزدهم تیرماه شروع شده و پیش بینی ما جذب و ثبت نام چهار هزار دانشجو تا پایان اجرای طرح است.

وی تاکید کرد: این تعداد دانشجوی جهادگر، در ۱۴ شهرستان استان اصفهان و محلات، مناطق و روستاهای کم برخوردار و محروم این شهرستان‌ها فعالیت دارند. همچنین علاوه بر استان اصفهان در چهار استان چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان، کهکیلویه و بویراحمد و لرستان هم تعدادی از این گروه‌ها حضور جهادی خواهند داشت.

انوری عرصه‌های خدمتی جهادگران دانشجو را در بخش‌های عمرانی، فرهنگ، آموزش، کشاورزی، دامپزشکی و پزشکی عنوان کرد و گفت: فعالیت‌های گروه‌های جهادی دانشجویی تک‌محور نیست و هر گروه دانشجویی حداقل در چهار عرصه فعالیت دارد.

وی با اشاره به ویژگی‌های شاخص گروه‌های جهادی بسیج دانشجویی، خاطر نشان کرد: دانشجو به بنده علم و دانش متصل است و انتظار از اوست که اتفاقات و رویدادهای موثرتری را رقم بزند. در مدل ورود دانشجو به حرکت‌های جهادی توجه به مسئله محور بودن حرکت‌ها مورد نظر است و اینکه به طور حتم باید طرح واره ای ارائه شود و در ادامه از طرح دفاع کنند.

مسئول سازمان بسیج دانشجویی استان اصفهان، تصریح کرد: این گروه‌های فعال برای حل و رفع نظام مسائل منطقه هدف تلاش می‌کنند و در این مسیر با مردم و مسئولان مکاتبه و مراوده دارند. این مهم علاوه بر خلق امیدآفرینی که دستور کار جدی گروه‌ها و اردوهای جهادی است باعث شناسایی فرصت‌ها و توانمندی‌های هر منطقه می‌شود.

وی ادامه داد: گاهی شناسایی یک دانشجو یا دانش آموز نخبه در دل یک روستای دور افتاده یا مناطق عشایری در دل فعالیت همین گروه‌ها اتفای می‌افتد. مطالبه‌گری جهادگران دانشجو در این مناطق هم بسیار اثرگذار است.

به گفته انوری، ۱۳۰ گروه جهادی در اصفهان فعالند که ۸۰ گروه جهادی از این بین هم اکنون فعال هستند. نیمی از این گروه‌ها خواهران و نیمی دیگر برادران دانشجو هستند؛ ضمن اینکه حضور خواهران دانشجو در اردوهای جهادی بویژه در امر فرهنگ، آموزش و سلامت تاثیرات بسیار خوبی داشته است.

مسئول سازمان بسیج دانشجویی استان اصفهان، خاطر نشان کرد: یکی از تفاوت‌های گروه‌ها و اردوهای جهادی بسیج دانشجویی با سایر اقشار، رها نکردن طرح‌ها و مناطقی است که در زمانی در آن محل حضور یافته‌اند و پس از مدتی بار دیگر در محل حضور می‌یابند و از منطقه هدف سرکشی می‌کنند.

مسئول سازمان بسیج دانشجویی استان اصفهان اظهار کرد: دانشگاه فرهنگیان اصفهان گروه‌های جهادی فعالی دارد و ظرفیت دانشجو معلمان را به صحنه عمل و اقدام جهادی کشانده است. در این طرح معلمان آینده ایران اسلامی وارد مناطق محروم می‌شوند و پیش از آغاز کار رسمی معلمی، برای رفع فقر آموزشی در این مناطق آشنا می‌شوند.

وی تصریح کرد: شماری از گروه‌های جهادی دانشجویی رسالت تبلیغ را دنبال می‌کنند و در کنار سایر متولیان امر تبلیغ، در راستای ترویج شعائر دینی و مذهبی به مناطق کم برخوردار و محروم استان می‌روند.

انوری ادامه داد: طرح شهید عجمیان با همکاری اداره کل نوسازی مدارس استان اصفهان نیز به منظور بهسازی و بازسازی مدارس در فصل تابستان هدفگذاری شده و این گروه‌ها در حد توان و امکان، در این رابطه کار و تلاش می‌کنند.

وی توجه گروه‌های جهادی به مشارکت‌های مردمی باتقویت حس مشارکت در بین اقشار منطقه مورد نظر یکی دیگر از تاثیرات تربیتی این اردوها است تا در زمانی که حتی گروه جهادی امکان حضور در یک محل را ندارد، مردمی که پیش از آن شاهد اقدامات جهادی بوده‌اند خودشان آستین همت بالا بزنند و خودشان برای حل مشکلاتشان اقدام کنند.

مسئول بسیج دانشجویی اصفهان در ادامه به اجرای طرح راهیان پیشرفت در این استان اشاره کرد و گفت: این اردها، برگرفته از مدل ارزشمند اردوهای راهیان نور مناطق عملیاتی است. این مدل امتحان خود را پس داده و نسل جوان و نوجوانی که به این مناطق می‌روند، از نزدیک فضا و شرایط غرب و جنوب را می‌ببینند.

وی اظهار کرد: ایده راهیان پیشرت از بهمن ماه سال ۱۴۰۰ رقم خورد و اصفهان از همان بهمن ماه کار خود در این بخش را آغاز کرد و میزبان اردوهای راهیان پیشرفت کشوری بعنوان نخستین استان بود.

انوری تصریح کرد: با همراهی مسئولان ارشد استان تا به امروز از ۱۴ استان میربانی کرده‌ایم و دانشجویان در قالب اردوهای سه روزه راهیان پیشرفت از حوزه‌های فعال و بزرگ صنعتی، دانش بنیان و تخصصی و دیگر توانمندی‌ها و پیشرفت‌ها دیدن کرده‌اند.

مسئول بسیج دانشجویی اصفهان با بیان اینکه سال گذشته میزبان راهیان نور برادران از سراسر کشور بودیم، اظهار رد: امسال هم خواهران دانشجو را در اردوهای راهیان نور میزبانی می‌کنیم.

وی عنوان کرد: راهیان پیشرفت با بازدیدهای علمی تفاوت دارد؛ در اردوهای راهیان پیشرفت مدل روایتگری دوران دفاع مقدس و تببیت دستاوردها دنبال می‌شود. درو اقع حرف از نبوغ و توانستن است و همچون دفاع مقدس که مدل گفتمانی زمین بدهیم و زمان بخریم مطرح بود و شهدا و سردارانی آمدند و استراتژی را تغییر دادند، ما نیز به دنبال روایت توانستن‌ها با روایت خوب هستیم.

انوری با بیان اینکه تا به امروز ۹ هزار دانشجو از اصفهان به اردوهای راهیان نور در دیگر استان‌ها اعزام شده‌اند، اظهار کرد: گروهی در بسیج دانشجویی ظرفیت‌های کارآمد و روزآمد استان را شناسایی می‌کند؛ نگاه این گروه تنها به صنایع بزرگ مادر نیست بلکه همه صنایع و عرصه‌های تولیدی و دانش بنیان خرد و کلان مد نظرمان است.

وی در ادامه به تشکیل هشته بین‌الملل در ناحیه بسیج دانشجویی اشاره کرد و گفت: این هفته برای دانشجویان خارجی در حال تحصیل در دانشگاه‌های اصفهان تشکیل شده و طرح و برنامه‌های فرهنگی متنوعی برای آنها دارد و آشنایی با زیست بوم انقلاب اسلامی و دستاوردهای نظام مهمرین هدف این هسته است.

مسئول ناحیه بسیج دانشجویی اصفهان افزود: هر دانشجوی خارجی حاضر در ایران می‌تواند یک سفیر فرهنگی برای ما باشد. این افراد به صورت جداگانه به اردوهای راهیان نور، راهیان پیشرفت و گلستان شهدای اصفهان می‌روند و از برنامه‌ها استفاده می‌کنند.

کد خبر 674176

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.