پایگاه مراقبت‌های مرزی فرودگاه، نقطه استراتژیک کنترل سلامت مسافران

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ارائه خدمات فعال به حجاج و مسافران در پایگاه مراقبت‌های مرزی فرودگاه بین‌المللی شهید آیت‌الله دستغیب شیراز به عنوان یکی از نقاط استراتژیک کنترل سلامت مسافران، خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، عباس رضائیان‌زاده امروز _شنبه بیست‌وچهارم تیرماه_ در نشست خبری با اصحاب رسانه، از ارائه خدمات فعال به حجاج و مسافران در پایگاه مراقبت‌های مرزی فرودگاه بین‌المللی شهید آیت‌الله دستغیب شیراز به عنوان یکی از نقاط استراتژیک کنترل سلامت مسافران، خبر داد و اظهار کرد: مراقبت و کنترل بیماری‌های عفونی اهمیت دارد.

وی افزود: در پایگاه مراقبت مرزی تمامی افراد از نظر علائم بیماری‌ها آنفلوآنزا، وبا، کووید و مالاریا بررسی و در صورت وجود علائم به پزشک مستقر در پایگاه ارجاع و نمونه‌گیری‌ های لازم برای فرد مشکوک انجام می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: با توجه به گزارش چهار مورد بیمار مبتلا به وبا از استان‌های شرقی کشور، مراقبت‌های این بیماری در استان فعال‌تر از گذشته انجام می‌شود و تاکنون بیش از ۲۵۰۰ نمونه، از افراد دارای علائم گرفته شده که هیچ مورد مثبتی در استان گزارش نشده است.

وی ادامه داد: بیماری وبا در ۷۵ درصد مبتلایان بدون علامت است و ۲۰ درصد افراد هم دچار اسهال معمولی می‌شوند، اما پنج درصد افراد مبتلا، دچار علائم اسهال آب برنجی می‌شوند که بسیار خطرناک است و پیشگیری در بیماری وبا، اهمیت دارد، رعایت بهداشت فردی در کنترل این بیماری بسیار مؤثر است.

رضائیان‌زاده با اشاره به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو تصریح کرد: با توجه به این موضوع که ناقل این بیماری کنه است، بیشترین موارد بروز آن در دامداران، کشاورزان، قصاب‌ها و کارکنان کشتارگاه‌ها رخ می‌دهد.

وی با بیان اینکه بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، ۷۵ درصد بیماری‌های نوپدید و ۶۱ درصد بیماری‌های عفونی از حیوانات به انسان منتقل می‌شوند، گفت: سالیانه بین ۱۰ تا ۳۰ نفر به بیماری تب کریمه کنگو در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز مبتلا می‌شوند، با تشخیص به موقع بیماری، می‌توان فرد مبتلا را به‌طور کامل درمان کرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: از ابتدای امسال تا کنون ۱۴ نفر از هم استانی‌ها به این بیماری مبتلا شده‌اند، از این تعداد، یک نفر فوت کرده است.

وی خاطرنشان کرد: سم‌پاشی جایگاه و بدن دام در دوره‌های ۱۴ روزه، کنترل قاچاق دام، بهسازی محیط نگهداری دام، تهیه گوشت از مراکز مجاز، خودداری از انجام ذبح خارج از کشتارگاه، نگهداری احشای خوراکی دام به مدت ۷۲ ساعت و نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال از مهمترین راهکارهای پیشگیری از ابتلاء به این بیماری خطرناک است.

کد خبر 673583

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.