۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۳
موکب‌داران اربعین بخوانند

مدتی است که خبرهای حج و زیارت رنگ و بوی اربعین به خود گرفته و هر چه به ماه محرم و صفر نزدیک می‌شویم، برنامه‌ریزی‌ها برای این ایام جدی‌تر می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، براساس مطلبی که سیدعباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت مطرح کرده بود، ثبت‌نام اربعین بعد از عملیات حج آغاز خواهد شد.

مدتی است که خبرهای حج و زیارت رنگ و بوی اربعین به خود گرفته و هر چه به ماه محرم و صفر نزدیک می‌شویم، برنامه‌ریزی‌ها برای این ایام جدی‌تر می‌شود.

مدتی پیش نشست مشترک بین ایران و عراق برای همکاری قوی‌تر در ایام برگزاری راهپیمایی اربعین برگزار شد و مسئولان خبر از امکان صدور گذرنامه زیارتی برای زائران کربلا دادند.

در جدیدترین خبر نیز رئیس قرارگاه اربعین در ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات از آغاز ثبت‌نام و تمدید پروانه موکب‌های اربعین اطلاع داد.

آغاز ثبت‌نام و تمدید پروانه موکب‌های اربعین

مجید نامجو رئیس قرارگاه اربعین حسینی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه علاقه‌مندان به برپایی موکب و مسئولان مواکبی که سال‌های گذشته پروانه موکب‌داری ویژه اربعین حسینی دریافت کرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به سامانه موکب‌داری به نشانی www.mokeb.atabat.org نسبت به درخواست صدور پروانه جدید یا تمدید پروانه خود برای اربعین حسینی ۱۴۰۲ اقدام کنند، اظهار کرد: امسال نیز همانند سال‌های گذشته با همت خیران، هیئت‌های مذهبی و خادمان موکب‌ها در سراسر کشور، برنامه‌ریزی‌های لازم به انجام رسیده و بیش از سه‌هزار موکب، خدمات اسکان و تغذیه به زائران اربعین حسینی به انجام خواهند رساند.

وی افزود: با برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته و تفاهمی که با مسئولان عراقی به امضا رسیده است، عملیات ارسال تجهیزات و اقلام موکب‌ها از بیست‌وپنجم ماه محرم آغاز و تا پنجم ماه صفر از مرزهای شلمچه، مهران و در صورت نیاز مرز خسروی ادامه خواهد داشت.

رئیس قرارگاه اربعین حسینی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات گفت: بعد از این تاریخ اگر نیاز به ارسال بود، همچون سال گذشته از طریق مرز سومار عملیات ارسال اقلام و تجهیزات موکب‌ها صورت خواهد گرفت.

وی خاطرنشان کرد: در این ارتباط موکب‌داران اعلام آمادگی کرده‌اند تا ارسال خدمات اسکان و تغذیه را از دهم تا بیست‌وسوم ماه صفر ادامه دهند.

نامجو تصریح کرد: به همین منظور ۱۰ قرارگاه در داخل و خارج کشور فعال خواهند شد که از این تعداد چهار قرارگاه در شهرهای مقدس نجف، کربلا، کاظمین و سامرا و شش قرارگاه در ایران استقرار خواهند یافت.

وی گفت: از شش قرارگاه داخل کشور پنج قرارگاه در استان‌ها و مرزهای خروجی شامل خوزستان (مرز چزابه و شلمچه)، ایلام (مرز مهران)، کرمانشاه (مرز خسروی)، کردستان (مرز باشماق) و آذربایجان غربی (مرز تمرچین) و یک قرارگاه ویژه زائران خارجی در مرز ورودی سیستان و بلوچستان (مرز میرجاوه و ریمدان) فعال خواهند شد.

رئیس قرارگاه اربعین حسینی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات اظهار کرد: با توجه به گرمای هوا، تأمین آب، یخ و اسکان، اولویت اصلی کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه اربعین حسینی است.

وی گفت: توصیه اکید ما به مواکب این است که با توجه به گرمای هوا، برای تهیه تجهیزات تهویه مطبوع و لوازم سرمایشی و تأمین آب و یخ مورد نیاز برنامه‌ریزی لازم را داشته باشند.

نامجو با بیان اینکه بازدیدهای دوره‌ای از مرزها صورت گرفته و نیاز سنجی‌های لازم انجام شده است، اضافه کرد: خدمات‌دهی برای زائران براساس برنامه زمانبندی که ستاد مرکزی اربعین حسینی ابلاغ خواهد کرد، اجرایی خواهد شد.

وی اظهار کرد: از زمستان سال گذشته با تشکیل قرارگاه مرکزی اربعین حسینی در ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات و برگزاری انتخابات نمایندگان موکب‌های سراسر کشور و تشکیل شورای راهبردی مواکب برنامه‌ریزی برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر اربعین ۱۴۰۲ در کمیته مشاکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه آغاز شد.

برگزاری سومین کنگره سلامت در اربعین

عبدالرضا پازوکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران و دبیر علمی سومین کنگره بین‌المللی سلامت در اربعین نیز اظهار کرد: ما تجمعات حوزه سلامت را با رویکرد علمی دنبال می‌کنیم و به‌طور معمول تجمعات در کنسرت‌ها و استادیوم‌ها با جمعیت ۸۰ تا ۱۰۰ هزار نفری برگزار می‌شود.

وی افزود: تجمعات مذهبی بزرگ‌تری هم در دنیا وجود دارد مانند تجمع بودایی‌ها با جمعیت ۴۰۰ هزار نفری و موسم حج با جمعیت ۳ میلیون نفر، اما امروزه اربعین به عنوان بزرگترین تجمع مذهبی، ویژگی‌های خاصی دارد که آن را در کل دنیا منحصر به فرد کرده است.

دبیر علمی سومین کنگره سلامت در اربعین با اشاره به مشارکت جمعیتی بالغ بر ۲۳ میلیون نفر در مراسم اربعین سال گذشته گفت: تجمع اربعینی‌ها، یک جمعیت ثابتی نیست که امکانات بهداشتی و درمانی را در جای خاصی فراهم کنیم، بلکه این جمعیت روان است و همگام با زائری که حضور دارد باید امکانات بهداشتی و درمانی دیده شود.

وی با بیان اینکه جمعیت از سراسر دنیا و با طیف وسیعی از سلامت در مراسم اربعین حضور پیدا می‌کنند افزود: در اربعین شاهدیم از کشورهایی مانند حوزه اسکاندیناوی با بالاترین سطح سلامت تا کشورهایی مانند پاکستان که سطح سلامت پایین‌تری دارند، در کنار هم حضور پیدا می‌کنند.

پازوکی گفت: سن شرکت‌کنندگان در رویداد عظیم اربعین از نوزاد گرفته تا افراد مسن و ۱۰۰ ساله را شامل می‌شود و از آن جایی که جمعیت‌های خاص به ویژه زنان باردار، نوجوانان و اطفال و سالمندان و بیماران خاص نیز حضور پیدا می‌کنند، برای همه این اقشار باید برنامه‌ریزی کنیم.

وی تصریح کرد: ما برای برگزاری سومین کنگره سلامت در اربعین ۲۰ محور علمی در نظر گرفتیم که از جمله آن می‌توان به مباحث تغذیه‌ای، بهداشت و درمان، امداد و نجات، طب سنتی، توانبخشی و پرستاری، بهداشت محیط، آموزش مواکب، فناوری اطلاعات، دارو و تجهیزات و مدیریت حوادث و بلایا اشاره کرد.

دبیر علمی سومین کنگره سلامت در اربعین خاطرنشان کرد: حاصل این رویداد علمی را به صورت بروشورهایی در اختیار زائران و مواکب قرار خواهیم داد.

کد خبر 666755

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.